Arkadaşlar merhaba. Buraya ilk kez yazıyorum. Bebeğim 15 günlük oldu. Emme işlemini anca silikon ucla yapabildik. Emziriyorum gun icerisinde surekli o da emiyor ama sut geliyormu bilmiyorum. Sabah sagdığımda en fazla miktarı o zaman goruyorumm. O da en fazla 40 cc oldu bugüne kadar. Gun icinde sagdığımda ya 10 cc ya 5 cc hele akşam hiç yok. Bende gun icinde iki ya da uc kez mama veriyorum 40 cc olacak şekilde. Süt Sagmada gelmeyip bebek emiyormudur? Ve artmasi icin neler yapabilirim? Bestlak, brewers yeast vitamin, rezene, meyve bunlari tüketiyorum 3. Gunden beri. Ama artma olmuyor ve sagdigimda gelmediğinde canım çok sıkılıyor
Bana doktorum mamsel çay önerdi gerçekten işe yarıyor bol su iç ve tatlı ye canım ve süt gelmese de sürekli emzir emzirdikçe sütün artıcak
Nerde bulabilirim bu çayı, hemen onu da deneyeyim, emziriyorum da aksam saatlerinde elimle sıktığımda bile zor geliyor, kızımda ayrılmıyor memeden bi sag bi sol veriyorum, muhtemelen doymuyor diye istiyo surekli
Emdikce artacak sütün. Sağım süt miktari icin dogru bir gösterge değil. Bebeğini 2 saatte bir besliyorsan 45, 3saatte bir besliyorsan 60ml yer ortalama. Emzirdikten sonra sütünü sağ, kenara ayır. Diyelim 5ml çıktı, sonraki emzirmeden sonra o sutu içir ve tekrar sağım yap. Diyelim yine 5 ml çıktı. Ikinci emzirmede hem sagdigin sütü içir hem 45ml mama yedir.( 3 saatte bir besleme icin bu, 2 saatte bir beslemede 30 ml mama) atiyorum 10 ml süt sagdin 40 ml mama ver. Sütün arttıkça mama miktarını azalt, boyle boyle sutun artacak. Tabi bu farazi bir matematik. Bebeğinin kilo boy ve cinsiyetine gore doktoru daha dogru bir tablo verebilir. Sut artiricilara ayni anda yüklenme hiper laktasyona sebebiyet verebilir, süt azlığı kadar sıkıntılı bir durum.
Eczanelerde ve e bebekte satılıyor canım
Duzenli emziriyorsaniz sagdiginizda cok fazla sut gelmeyebilir bu gayet normaldir. Kaldi ki bebeginiz de zaten daha cok kucuk. Cisli bezleri ve kilo alimini takip edin. Ayrica makine ile sagim yapmakla bebeginizin emmesi bir degil. Bebekler hem daha guclu emiyor hem de tukuruklerindeki bir enzim sayesinde sut uretimi daha cok oluyor. Ayrica bebekler sadece karinlarini doyurmak icin emmek istemezler. Onlar icin terapi, sakinlesme araci meme. O yuzden surekli emmek istemesini aclik olarak yorumlamayin. Ama mutlaka her istediginde verin ki ilk gunlerde cok emerse sutunuz fazla olur. Arz talep seklinde ilerler sut uretimi. Talep ne kadar cok gelirse vucut da o kadar cok sut uretir. Tabi ileride gaz problemi yasarsaniz beslenmeyi planlamak daha saglikli olabilir.
Lacmix süt arttırıcı kullandım faydasını gördüm daha sonra fiyati arttı diye solgar B12 süt arttırıcı olanı kullandım faydasını gördüm ve halâ kullanıyorum. Ki ben sadece sağıyorum bebeğim günde 1-2 kere ya emiyor ya emmiyor. Tabi su içmek de çok önemli
Bizde de ilk zamanlar durum tam olarak böyleydi. Sürekli memede kalmasını doymuyor diye yorumluyordum ama onlar daha çok küçük çeneleri yoruluyor, bağ kurmak istiyorlar orada uyuyakalıyorlar hiç canını sıkma. 40 CC ilk zamana göre gayet iyi bence benim daha azdı şuan 56 günlük kızım bir aydan sonra mamayı bıraktım sütünde şuan sabah sağımında 70 cc çıkıyor eminim düzenli emzirme ve sağımda seninki daha da artacak. Gün geçtikçe memede kalma süreside azalıyor merak etme daha düzenli emip uyuyor süt birikmesine de zaman kalıyor. Bir aya kadar mama ver bakalım hem sarılık riskini azaltırsın. Sonra azaltırsın yavaş yavaş doymazda uyumaz zaten huzursuz olur anlarsın. Günde 4,5 kere çiş yapıyorsa da yeterli demektir sütün
Sürekli sağım yapmak. Yulaflı, badem sütlü, muzlu, cevizli karışım yapıp yiyorum. Çok faydası oldu.
Bende ilk zamanalr aynı sıkıntıyı çektim ama asla pes etmedim damla damla da olsa emzirmeye devam ettim kendi uyanmasını açikmasini beklemedim kıpırdasa meme verdim sürekli meme verdim tek damlada olsa emdi ve fark ettim ben öyle yaptikca sütüm artmaya başladı kendiliğinden hiç durma emzirdim derken çoğaldı sütüm. Yani sütüm yok diye emzirmemeklik etme bebek emdikçe geliyor zaten tecrübe ile sabit
Dut istersen kuru istersen 200 ml suya koyup kaynatın için günde 2 kere gece yatmadan 1 çay kaşığı kadar ıhlamur papatya ve Melisa çayı 5 dakika demleyip içebilirsin ve yulaf süt muz badem tahin pekmez ara öğünlerde tüketebilirsin birde sabah akşam yemekten önce biraz dereotu yiyebilirsin danışmanlık alıyorum ve etkisini görüyorum umarım sizede faydası olur
Birde power pump diye bir sağım şekli var bilirsiniz belki bunuda araştırıp deneyebilirsiniz 2 aylık bebegim var pazartesi sagımda 30 cc çıkarken emzirme sonrası şuan daha fazla çıkıyor umarım faydası olur sizede
Hepinize cok tesekkur ediyorum anladığım kadarıyla sagdigim sutle bebegin emdiği miktar ayni degil. Bu rahatlatti biraz beni. Ama iste bende etraftaki hikayeleri duyunca tedirgin oluyorum malesef. Emzirdim zannedip bebek ac kalıyor vs… Bundann korkuyorum açıkçası. Araştırıyorum bende bir suru yol deniyorum. İnsallah duzene girer her sey. Kızım ağladığında cok strese girip geriliyorum cunku. Oyle boyle ağlamıyor