Kızlar sağılıp buz dolabına konan süt ne kadar orada kalabilir?
Diyelim ki buz dolabından sütü çıkarttım soğuk vaziyetinden ılık hale getirdim ve bebek içmedi o ılık hali ile ne kadar süre durabilir ? Durabilir mi?
Sütü saklama poşetinde derin dondurucuda ne kadar süre muhafaza edebilirim? Derin dondurucuya atılmış sütü bir yere taşımam gerekirse yanına buz vs koymam yeterli gelir mi?
Normal şekilde sağılıp buz dolabına atmak istediğim sütü plastik biberonla koyabilir miyim ? Cam bardak da olur mu ?
Bir süt bir kere ısıtıldıktan sonra tekrar ısıtılabilir mi?
Kuzum normal oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün buzlukta 3 ay saklama süresi var. Ben bazen sağma makinesi ile emdiği memeyi sağıyorum buzdolabına koyuyorum akşam yatana kadar biriktirip buzluğa atıyorum. Buzluktaki donmuş olanı bir yere giderken alırsamda çözülmeyecekse yakınsa buz koymuyorum gittiğim gibi tekrar buzluğa atıyorum. Çözüldü biraz içti birazı kaldı ise 3 saat içerisinde o kalanı içebilir bence dışarıda 3 saat süresi var sonuçta.
Teşekkür ederim peki dolapta cam bir şişe var diyelim dolaba önceden koyduğumuz soğuk süt oluyor yeni saydığımız da sıcak süt oluyor ya yeni sağdığımızı eskinin üstüne koysak bişey olur mu yeni sağılan sıcak diye ayrı mı koymak gerekir
Sağdığın sütü direk kendi kabıyla buzdolabına koy 1 saat soğusun sonra diğer sütün üstüne kat. Soğuk süte ılık süt katılmaz. Gideceğin yerde sütü 4-5 saat biçireceksen buz koyma yavaş yavaş erir bebek bakım çantasında biberon gözü varsa oraya koy daha yavaş erir. Uzak biryere gidiyorsan fazla süt alacaksan termos çantalardan al içine buzda koy
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Ben direk sağıyorum üzerine çözdürüp içtiği de oldu bir sorun yaşamadım yani
Anne sütünde 3 kuralı vardır . Dondurucuda 3 ay. Dolapta 3 gün dışarda 3 saat durur.
Teşekkür ederim
Oda ısısında 2-3 saat
Buzdolabında 24-48 saat
Derin dondurucuda 3-6 ay
- Oda Sıcaklığı: 4-6 Saat
- Soğutucu / Buz Üzerinde: 24 Saat
- Buzdolabı: 3-8 Gün
- Dondurucu: 6-12 Ay
Sütü saklamak için belirtilen süreler bu şekildedir.
Son yapılan çalışmalarla böyle güncellenmiş.