Doğum yapalı 1.5 ay oldu kızlar sütüm azaldı bunun için bana çözüm önerebilir misiniz ne yapmam lazım ?
Günlük 3litre suyu mutlaka iç incir üzüm dut hoşafi birde bestlak damla var oda iyi bence bende almıştım bunları günlük uygularsam sütüm yeterli oluyor
Evet o damlayı biliyorum arkadaşım da önerdi çok işe yarıyor dedi doğru mu gerçekten
Arkadaşım lohusa yağı kullandı hem sütü arttı hemde yağlandığını söyledi ama
Bence yarıyor cunki biteli 2gun oldu 2hundur sütüm azaldi damladan diye düşündüm
Eşime diyeyim alsın o zaman yarın etkisi olsunda başka bişey istemiyorum 1 kutusu ne kadar gidiyor tahmini
İnternet satış fiyatı 50 ml 538 tl. Tanıdığınız eczacı fln varsa bir danışın fiyat alın. Arkadaşların dediği gibi suyu bol bol için. Ve öğün aralarına dikkat edin. Aç kalmamaya çalışın ve bebeğiniz emmeyi bırakınca az da olsa sağım yapın. İnşallah çoğalır sütünüz sizi çok iyi anlıyorum. Roka,bulgur pilavı fln da yiyin.
Pilav, sütlaç, cevizli sucuk, süt ürünlerini falan çok tüketiyorum birde benim bebeğim erken doğdu ben erken doğum yapmak zorunda kaldım bebeğim 1 ay küvözde kaldı 1 ay boyunca beslenmeme sütü günde 2 saatte bir sağmaya çok dikkat ettim bebeğimi eve getireli 2 hafta oldu ilk hafta güzeldi herşey sütüm de vardı birde hala sağmaya devam ettim bebeğim memeyi bi türlü almadı hala da almıyor bu haftada şu bi kaç gündür sütümün azaldığını fark ettim birde dediğiniz gibi her öğün bişeyler yerdim aç kalmamaya dikkat ederdim şu bir haftadır çocukla uğraşmaktan resmen ne yiyebiliyorum nede sütümü düzenli sağabiliyorum ya geceleri de uyumamaya başladı kırkı çıktıktan sonra gün içinde neye vakit ayıracağımı şaşırdım bebeğimi mi besleyeyim bişeyler mi yiyeyim temizlik mi yapayım sütümü mü sağayım bilmiyorum bin parçaya bölünüyorum resmen ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Güzel anne önceliğin her zmn bebek. Ev işlerini bir anda yapıp bitirmek zorunda değilsin.Zamana bırak acil olandan başla yavaş yavaş. Şu an ben öyle yapıyorum. Kendini motive et mesela illaki büyüyecekler bebişler böyle kalmıcaklar canları sağolsun öyle düşün. Varsa sana yardımcı olacak kişiler bırak gelsinler ama seni strese sokmayacak kişiler olsun bunlar
Yemek konusu önemli mutlaka yemelisin ben biraz geciktirim fln az olan iyice azalıyor dikkat et. Hiç olmadı suyunu bol ve küçük saklı kaba kuruyemiş(Çiğ Fındık, Çiğ Badem, Ceviz,kaju)koy dut kurusu fln elinin altında olsun sürekli bunlar ye.Allah ım gücünü kuvvetini artırsın enerjini bol eylesin
Gözlerim kan çanağı oldu öyle dolaşıyorum ortada kaç gündür ilk bulduğun vakit özelikle öğlen 30 dakikada olsa uyumaya çalış yapabilirsen.
1ay gidiyor ama en önemlisi de uyku gerçekten benim bebeğim çok gazlı 2gun uyumadi hem damlamda bitti birden azaldı birde kafanda benim sütüm az bebeğime yetmiyo diye düşünme oda çok etkiliyor benim sütüm bebeğime yeter doyuyor rabbim yeyerli süt vericek sütüm çoğalacak diye düşüneceksin sütüm az uetmiyo dedikçe süt gidiyo azaliyo gerçekten ben bunuda yasadim birde ılık duş alırken plastik taraklar oluyorya onunla göğüs damarlarına masaj yap bana hemşire önermişti damarlar aciliyormus
Damlayı almış eşim az önce kullandım canım inşallah işe yarar eczacı da çok etkili olduğunu söylemiş eşime
İnşallah cnm diğer söylediklerimizide ihmal gelme rabbim bol süt versin inşallah ![]()
İnşallah canım sağolasın ![]()
![]()