Doğum yapalı 42 gün oldu ama sütüm çok az ne yapabilirim çocuk doymuyor mama takviyesi yapıyorum ama daha çok emsin istiyorum iki gogsumden ancak 60 ml geliyorum nasıl artar
Bol bol emzirin emzirdikce artar bol su için gün içinde dinlenecek zaman bulursanız dinlenmeye çalışın benim genellikle böyle oluyor en çok dinlenmek ise yarıyor o da zor geçiyor elime ama deneyin
Bende öyle saniyordum meğer bebek daha fazlasini emiyor cisli bezli sayisin ve kilo takin yapin o zaman daha iyi anlarsiniz
Sagmakla emmek aynı olmuyor cnm emdikten sonra gaz cikartiyorsa doyuyor demektir kuru dut incir al hoşaf yap iç süte birebir
İnternette vardır ziya dede anne çayı diye ben ondan kullanmıştım . Kuru dut şerbeti çok iş gördü açıkçası . Hurma tüketmeye özenle gösterin o da süt yapar. Su tüketiminizi arttırın günde en az 3 lt su içmeye özen gösterin . Emzirme sonrası sağım yapın bu sağım beyne emme işlemi devam ediyor sinyali verir gün gün artar düzenli yaparsanız artacaktır.
moralinizi yüksek tutun en önemlisi Rezzak ismini de çokça zikredin . Bazen de olmayınca olmaz benim kızım 7 ay emdi şimdi 10 aylık 3 aydır da emmeyi bıraktı. 7 ay da hep itekalka emzirmiştim silikon uçla veya başka şeyler oyalayarak sütüm vardı çoktu ama gitti emmeye emmeye sağım da devamlı yapardım ama illa bebişin sinyali vermesi lazım içinizi rahat tutun her şey Allahtan
şeker probleminiz yoksa incir ve hurma tutketmek sütü artırıyor hosaf icebilirsiniz benimde ilk başlarda çok azdı öyle artirdim bende insülin direnci var o yüzden bıraktım yemeyi çünkü hızlı kilo aldırdı şimdi yine azalmaya başladı galiba öyle hissediyorum 1 yaş 8 günlük bebeğim bide suyu günlük en az 3 litre icmen lazım su icmedigim gün neredeyse hiç olmuyor
En önemlisi stresten seni geren ortamdan uzak durucaksin. Dur suyu, incir suyu, dereotu , ceviz , hindistan cevizi kurusu, bulgur pilavı , et Bol bol su ve bebenin sürekli emmesi ile süt çoğalıyor . Ben pompayı çok denedim ama bebemin damaginin emişi kadar etkili değil.
Merhaba bestlak damla önerebilirim sabah akşam 20şer damla
Solgar b12 öneririm sabah akşam 2şer tablet
Rezene kimyon anason çayları
Kuru dutu kaynat hem suyunu iç hemde kendisini ye
Bol bol incir hurma ve su ben çok faydasını gördüm
Dereotu yemekte süt artırıyor
Birde tahin helvası yeyin yeyince bir müddet sonra su içme isteğiniz zaten artıyor tahin de yiyebilirsiniz 2 3 yemek kaşığı
Ve en önemlisi de bebekle bol bol ten teması ve bebek uyuduğunda seninde uyuman olacaktır ![]()
![]()
![]()
Hepinize çok teşekkür ederim dediklerinizi uyguluycam kendimi çok yetersiz hissediyordum çocuğumu doyuramiyorum diye inşallah etkisini görürüm uyku problemim var biraz çocuk uyuduğu an ev temizliği işle uğraşıyorum sonra çocuk uyanıyor zaten
Uyumak da çok faydalı bugün özellikle son bir haftadır fark ediyorum. Uyuyunca süt doluyor ve anlıyorsun ztn