Sütüm mü azaldı acaba

Arkadaşlar eskiden uyandığımda göğüslerim dolgun dolgun olurdu şimdi yumuşak boş olduğunu düşünüyorum bebeğim daha yeni 2 aylık oluyor acaba doymuyor mu diyorum mama versem mama tadını ve kolaylığını alınca bebeğim tekrar emmez diye korkuyorum sizce durum normal mi doyduğunu nasıl anlarım acaba sütüm yetiyor mu

Çişli bez takibi yapabilirsiniz. sürekli ağlıyorsa, uyanıyorsa, çişli bez sayısı azsa yetmiyor olabilir. Ancak memeniz inik diye süt yok anlamına gelmiyor. İsterseniz görmek adına birkaç gün makine ile sağım yapabilirsiniz. Bol su için uyumayı ihmal etmeyin. Sütü en iyi bunlar artırıyor. Zaten 3.ay kontrolünde kilo kaybı varsa doktor daha iyi yönlendirecektir sizi.

1 Beğeni

Normal bence çünkü benim de sürekli yumuşak hiç sorun yaşamadık doymasıyla ilgili endişelenmeyin emzirmeye devam edin

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:t2::heart_hands:

Çok şükür sğlaması yok uykusu iyi ama ben eskiden sıktığımda bile aktığını görürdüm şimdi sıkınca yok gbi eskisi kadar ondan endişe ettim

Biz de iki aylık oldu göğüslerim yumuşacık eskiden çok sert olurdu meme olgunlaşması diyorlar buna artık artık göğüslerimiz bebeğe yetecek kadar süt üretimi yaptığı için ve bu duruma alistigi için eskisi gibi sertleşmiyor bu çok normalmiş eskiden bir göğsümü emzirirken diğer göğsünden süt akardı artık akmıyor hamileliğimin doyduğunu Şişli bezlerini takip ederek yapıyorum dün de kontrolümüz vardı gayet sağlıklı ve kilosu yerinde o yüzden sen de çişli bez sayısını takip et üstünün yetmediğini düşünme

2 Beğeni

Aynen cok dogru, lütfen bu tarz sebeplerle acaba mi diyerek mamaya baslamayin bosuna, bebeginizin anne sutu alimini azaltmis olursunuz. Ayni seyleri ben de yasadim, hem gaz sorunumuz vardi memede agliyordu, hem de goguslerim eskisi gibi gergin değildi, acaba sutum mu azaldi diye endise etmistim ama hic mama vermedim, cisli bezlerini ve kilo alimini takip ettim. Kilo alimi olmasi gerekenin bile ustundeydi ve cisli bez sayimiz da epey fazlaydi. Sonradan anladim ki gaz problemi yuzunden huysuzluk ediyormus ve goguslerimin eskisi gibi gergin olmamasi da son derece normalmis. Sizinki de son derece normal :revolving_hearts:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bende de aynı durum vardı birinden emerken diğerinden akardı şimdi küçük ve yumuşak göğüs görünce azalıyor sanırım dedim kaç kere mamaya gitti elim vazgeçtim bir de size sorayım dedim :sweat_smile:Çişli bezi kaç kere değiştirmem gerekiyor

:two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:çok teşekkür ederim cevabınız için

Beşten fazla olması gerekiyor Ve bezi değiştirdiğinde bezin ağırlığı bir yumurta ağırlığında olması gerekiyor kaka çok önemli değil çünkü anne sütü alan bebeklerde on güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Oluyo bazen oule bnm de bnce gayet normal bazende kayniyo damarlar

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :two_hearts::two_hearts::two_hearts: içimi rahatlattınız her alt açmamda çiş var çünkü :face_holding_back_tears: