Meyve puresi dolaba atmak istiyorum çalışıyorum kolaylık olsun diye neler yapabilir im el altinda olmasi icin
Bildigim kadariyla purelerin omru 3 veya 4 gun bizim yaptigimiz . Bebegin kac aylik bilmiyorum ama sana kendi yaptigim seyleri yazayim.
Ben genelde elma ,armut,icine biraz da havuc ve patates atiyordum guzel oluyor diye . Bunlari haslayip çatalla eziyordum son alarak verecgim zaman üzerine zeytin yag ve biraz da muz koyuyordum. .. Benim kiz seviyordu bu ara yapmiyorum . Bazen bir meyve iki sebze koyuyordum . Sorun yasamadim simdiye kadar .
8 ay 20 gunluk canim bazen yorgun geliyor um hic bisey yetismiyor acaba ne eksik omru az oluyor evdekiler in
Ben kolaylık olsun diye kıymayı pişirip donduruyorum. Bebeğime yedirmek istediğim zaman hemen birazını kırıp tencereye atıyorum, üzerine soğan sarımsak rendeleyip sıcak su koyuyorum, sonra da biraz erişte minik minik kırıp atıyorum cok seviyor bu çorbayi.
Kabak ve havuç rendeleyip azıcık zeytinyağında pişiriyorum, ceviz ekleyip soğuyunca bir iki kaşık da yoğurt ekliyorum. Bildiğin tarator oluyor yani.
Burada bir arkadaş bebe bisküvisi tarifi paylaşmıştı. Vaktim azsa bir tane bebe bisküvisini sıcak su ile ıslatıp içine şeftali/muz gibi meyve ekleyip veriyorum.
Aynı şekilde bu bisküviyi yoğurtla yumuşatarak da veriyorum bazen.
Cigden yap canim meyveleri meyveli yogurt yap bende acil.isim olur buharda haslayamazdam cigden blend edip yogurt hurma ceviz falan karistirip veriyorum
Ben pankek ypip buzluga atmistim smdide kreker ypmayi dusunuyorm
Yapay zekaya sordum ![]()
Derin Dondurucuya Atmadan Önce:
Şekersiz ve katkısız olması en sağlıklısı.
Özellikle bebeğe yapılıyorsa içine limon suyu eklemek, hem rengini korur hem de C vitamini desteği sağlar.
Cam veya BPA’sız plastik kaplarda ya da silikon buz kalıplarında porsiyonlayarak dondurmak pratik olur.
Hangi Meyveler Daha Uygun?
Elma, armut, şeftali, kayısı, muz gibi meyveler püre yapılıp dondurulabilir.
Çilek ve böğürtlen gibi meyveler çözülünce biraz sulanır ama pişirilerek veya yoğurtla karıştırılarak kullanılabilir.
Saklama Süresi:
Derin dondurucuda 3 aya kadar sağlıklı şekilde saklanabilir.
Kullanırken buzluktan çıkarıp buzdolabında çözündürüp, ısıtıp bebeğe vermek güvenlidir.
Dikkat Edilecekler:
Bir kere çözülen meyve püresi tekrar dondurulmamalı.
Direkt sıcak suya oturtarak ya da buzdolabında yavaş çözdürmek en iyisidir.
Dondurulmuş meyve püresi taze gibi olmaz, biraz kıvam ve renk farkı olabilir ama besin değeri büyük ölçüde korunur.
![]()
Mevsime Uygun Meyve Püresi Tarifleri ve Dondurma Yöntemi
Elma + Armut Püresi
Malzemeler:
1 elma
1 armut
Yapılışı:
Meyveleri soy, çekirdeklerini çıkar.
Buharda ya da az su ile yumuşayana kadar pişir.
Blender’dan geçir.
2-3 damla limon suyu ekle (rengini korur).
Silikon buz kalıbına dök, donunca saklama poşetine aktar.
Muz + Kayısı Püresi
Malzemeler:
1 olgun muz
2 kayısı
Yapılışı:
Muzun kabuğunu soy.
Kayısıyı sıcak suda 1-2 dk bekletip kabuğunu soy.
Blender’dan geçir.
Hemen silikon kalıplara dök. (Buna limon suyu ekleyebilirsin, özellikle kayısı için.)
Not: Muz çabuk kararır, dondurucudan çıkınca hemen tüket.
Şeftali + Elma Püresi
Malzemeler:
1 şeftali
1 elma
Yapılışı:
Kabuklarını soy.
Küçük doğrayıp buharda pişir.
Blender’dan geçir.
Limon suyu ekleyip dondur.
Dondurma Yöntemi:
Silikon buz kalıbı → tek seferlik porsiyonlar için ideal.
Donduktan sonra kalıptan çıkarıp kilitli buzdolabı poşeti ya da cam saklama kabına koyabilirsin.
Üzerine hangi meyve olduğunu ve tarihini yazmayı unutma.
Saklama Süresi:
Derin dondurucuda 3 ay
Buzdolabında çözüldükten sonra 24 saat içinde tüketilmeli.
Hepinize ayri ayri cok tsk ederim hepsini deneyeceğim inşallah
Elma muz karariyo onlari cok bekletemezsin
Armut da oyle karariyor .