Kızlar sütüm tazyikli geliyor hatta baya baya geliyor yani normalde sağım yaparken de farkındaydım tazyikli geldiğini ama bu sabah emzirirken bebeğim bi anda çekti kendini yetişemiyor sanırım çekince sütüm hep yüzüne falan fışkırdı durduramıyorum. Göğsümü az dikince durdu. Bebeğim emerken rahat ama boğuşmuyor memeyle sakin şekilde emiyor. Fakat bu durum iyi bişey mi kötü bişey mi anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor. Böyle olanlar varmı aranızda :))
Benimde öyle fakat iyi değil. Çünkü zamanla süt normale döndüğünde çocuk sütun fazla gelmesine alışıp meme reddi yapabilirmis ayrıca çok hızlı aktığı için emerken çok fazla hava yutmasina ve gaz oluşmasına sebep oluyor. Bide benim kızım nefes nefese kalıyor.oyle olunca on sütü biraz sagiyorum geriye doğru biraz uzanıp öyle emziriyorum bide bı meme bitmeden diğerini vermiyorum
Bende sağım yapıyorum ama emzirdikten sonra sağıyorum. Çünkü kızım emerken sıkıntı yaşamıyor keyifli emiyor ama ben sorun olurmu diye düşündüm… yatarak veya geriye doğru yaslanarak emziremiyorum çünkü afedersiniz göğüslerim sarkık benim doğal olarak ucu da aşağıda ondan dolayı ne ben nede bebeğim rahat edebiliyor. Bi memenin bittiğini nerden anlıyorsunuz. Benim kızım memede uyuyo çünkü
Ama emzirmeden sağmak gerekiyor çünkü ön süt dediğimiz şey daha sonraki gelen kısıma göre faydası daha az ve gaz yapıyor bu sebeple ön sütü sağıp ondan sonra emzirmek daha iyiymiş yani ben de tam olarak sütün bitip bitmediğini anlamıyorum çünkü benim bebeğim de genelde yerken uyuyor ama aralıklı olarak 3 defa emziriyorum artık azaldığını fark ettiğimde diğerine geçiyorum