Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz

15 aylık kızım var bide 22 günlük oğlum var kızım kardeşini kiskanmasin diye elimizden geleni yapıyoruz ama sanki birşeyi eksik yapıyoruz kızım zaten mızmız bir bebekti ama şimdi dahada mızmız herşeye ağlıyor ver diye ağlıyor geri al diye ağlıyor geceleri kardeşinin inilemesine kalkıyor ağlıyor emzirmek için aldığımda ağlıyordu artık onu bıraktı ver opcem diyor veriyorum öpüyor bu bir ilerlememi anlamadim uykuyu unuttum iyice tek başıma bakıyorum kimse yok eşimin işten gelmesini dört gözle bekliyorum hiçbir şeye yetişemiyorum ne yapmam lazım ne yapmalıyım böyle yaşları yakın bebekleri olan anneler siz nasıl başa çıktınız

Biri 11 diğeri 9 hala kiskaniyorlar​:squinting_face_with_tongue:3aylik kızım var bazen onu bile kiskaniyorlar yapışıyorlar çekil opucem öne anne opturmeyecenmi benim bacım degilmi gibisinden görmen lazım ama birbirne yaptıklarını yapamıyorlar tabi çünkü çok küçük ama birbirini yiyorlar en çokta büyük küçüğü kıskanıyor

1 Like

Sadece 1 kızım var ama yorum yapmak istedim bebeğinizin kardeşi henüz çok küçük daha 22 gün olmuş 15 aylık bebeğin hala anneye ihtiyacı var ve birde bu aylarda gelen ayrılık kaygısı var . O yüzden ben normal olduğunu ve alışacağını düşünüyorum zamanla. Adaptasyon süreci her bebeğe göre değişir. Eminim çok çok zordur tahmin edebiliyorum :folded_hands:t2::folded_hands:t2: ama düzeliceğini düşünüyorum. Tavsiye veremem ama bunu yaşayan bir çok anne olduğunu biliyorum sağlıkla büyüsünler​:pink_heart:

1 Like

Canım benimde ilk bebegim ama 2.yas sendromu olabilir mi​:woman_shrugging:t2: yani kardesimle aramda 11 ay var ve evlenene kadar yani aynı evin içinde birbirimizi kiskaniyorduk babaannem birini dizine yatirdiginde digerimiz gidip öbür dizine yatiyordik falan ve çok küçük bebeğin kardeşini seviyor ama seni kiskaniyor paylaşmak istemiyor olabilir

2 Likes

14 aylık kızım var dün hamile olduğumu öğrendim nasıl hissedeceğimi bilemedim. En çokta kızım için telaşlandım çok küçük ilgiye muhtaç diye bende kendim bakacağım ikisine de umarım sizinde benimde tüm annelerin kolaylıkla geçer bu süreci ikisinin de gönlü hoş sağlıkları iyi olur Allah yardımcınız olsun. Zamanla alışacaklardır birbirlerine kızımda şuan her şeyi mızırdayarak yaptırmaya çalışıyor onu sürece dahil ederek üstesinden gelirsiniz inşallah :blossom: