Tek uykuya ne zaman geçtiniz ve bebeğinizin tek uykuya ihtiyacı olduğunu nasıl anladınız
11.5 aylıkken geçtim, 5 gün sonra 1 yaşına girecek
akşam uyku saati gecikmeye girmeye başlamıştı ve direniyordu…Normalde sabah 10-11 gibi yarım saat veya bir saat, ikindi gibi de aynı şekilde uykusu olurdu..İkindi uykusu yapmıyor artık akşam 18:30 dan sonra uykusu geliyor. Bu şekilde aksam uykusuna rahatca geçişi kolaylasti.
14 aylikta kendiliginden tek uykuya gecti
13 aylıktı gündüz iki uykusu vardı biri sabah 10.30 diğeri 15.30 daydı. Kendisi 10.30 daki uykusuna direniyordu 13.30 da uykusuzluğa dayanamayıp uyuyordu 15.30 dakine de direniyordu uyumuyordu. Bende tek uykuya geçmemiz gerektiğini düşünüp 10.30 da uyutmayıp 13.30 da uyutmayı denedim kendisi de uyum sağlayınca saat değişikliği yapmadım hep aynı saatte yatağa götürdüm.
12,5 aylıktı tek uykuya geçtiğimiz zaman. 2. Uykuyu uyumamaya başladı ve gece uykuları geç saatlere kaymaya başlamıştı biraz gözlemlediğimde tek uyku ile durabildiğini gördüm. 2. Uykuyu uyutmaya çalışmak ona da bana da eziyet olmuştu 40-60 dk uyutmaya çalışıp uyumadan geri salona geçiyorduk
sonra dedim ki tek uykuyu deniyim artık belli ki 2. Yi uyumicak. Sonra ikimizde rahatladık ama öyle 2 saat uyumuyır 1 saat uyuyor 14 ,5 aylık şuan
Peki bu süreçte gece uykularınız etkilendi mi? Bebeğim 13 aylık son bi aydır uyku ritmimiz aşırı şaştı gece uykusu normalde 8 gibiyken şimdi 9.30ları buluyor ve uykuya geçişimiz aşırı zor oluyor. Bu hafta içinde istemeden de olsa tek uyku yaptık onda ise uykuya geçiş evet kolay ama gece bi anda uyanıp normal hayatına devam ediyor sabah olmuş gibi davranıp 2 3 saat uyumuyor.
12 aylıkken kendi kendine geçti tek uykuya
Yaa teşekkür ederim cevaplarınız için. 15 aylıkken geçiliyor diye duymuştum ve benimki neden erkenden tek uyku istiyor diye düşünüyordum. Ama çoğunluk bu aylarda demekki