Tuvalet eğitimi

Hanımlar merhaba bu tuvalet eğitimi nasıl ne zaman verilir acaba kızım 18 aylık olucak nasıl yapıcam bilmiyorum henüz akıcı bir konuşması yok ayına göre normal dil gelişimi var ama tuvaleti geldiğinde bana diyemez gibi düşünüyorum nasıl oluyor bu eğitim annem hep bizi 1buçuk yaşında bezden kestiğini söylüyorda bana şuan erken gibi geliyor. Kızım şuan bezden çok rahatsız oluyor herkes tam zamanı diyor bana ben hazır olduğumuzu düşünmüyorum hazır olsak bile bunu nasıl yapıcam kafama çok takdım bi kaç gündür tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Tecrübem henüz yok canım ama Doktorlar 18 ile 24 ay arası başlanabilir diyor tabi şartların oluşması lazım dediğin gibi söyleme eğilimi yoksa zor olur bnce biraz daha vakti var

Bence tuvalet eğitimine Bebek kadar anne de hazır olmalı. Ve ben kış aylarında çiş eğitimini doğru bulmuyorum. Sürekli ıslanıyorlar. Çok çabuk hasta oluyorlar. Bebeğim 18 ay 11 günlük. Kakasını bazen yapmadan bazen yaptıktan sonra söylüyor. Ugrassam öğrenecek ama yaz aylarını bekleyeceğim.

Bence hem kendini ifade edebildiginde hemde bana göre hava soğuk soğuk alabilir baharda yazda daha uygun sanki daha rahat olur senin içinde “bence”

Benim fikrim bu dönem doğrudan tuvalet eğitimine girişmek için erken bir dönem ama iletişim kurarken ufak ip uçları ile tuvalet eğitimine çocuk hazırlanabilir. Bebeğim 13 aylık, şuan konuşmuyor ama ben soruyorum çiş yaptın mı diye ,bezini gösteriyor. Yaptıktan sonra yanıma geliyor yine bezini gösteriyor. Zaten büyük tuvaleti olduğunu anlıyorum şuan da. Bazen de oyun yapıyoruz, evde onun için bir klozet var ona oturturuyorum çiş yap diyorum. Bunları tuvalet eğitimine ön hazırlık olarak görüyorum, uzun zamana yaymak daha kolaylaştırır gibime geliyor. Çocuk hazır olduğu zaman da anne işaretleri alır eğitime geçebilir artık. Bu arada tuvalet eğitiminde en iyi sonucun alındığı dönem 30 ay olarak tespit edilmiş.

Ön hazırlık yapıyoruz lavobada klozeti var oturuyo çii çiii yapıyor ama faliyete geçmedim daha. Kendimi ve kızımı hazır hissetmiyorum ama bir yandan da öğretmek istiyorum bakalım yavaş yavaş alıştırmaya çalışayım