Üst komşu terörü

Arkadaşlar yeniyim. Üst komşumun yaptıklarından gına geldi artık burda yazıyım da içimi dökiyim dedim belki sizlerden bir çözüm gelir.
Geceleri temizlik yapıyo o mop viledanın sesi her döndürdüğünde bize sesi geliyo çamaşır makinesi sesi desen gece 11 12 1 farketmiyo sıkma sesi hep bize geliyo 16 aylık çocuğum var bir kez söyledik anlamadı eşim gidip tekrar söylemek istiyo ama ben engelliyorum açıkçası başı belaya girer diye korkuyorum eşimin.

Bende çok titiz bi insanım ama hayatta gece bu saatlere kadar temizlik yapıp kimseyi rahatsız etmem bu insanlar neden böyle ne yapsam bilemedim başına böyle bi durum gelip çözüme kavuşturan varsa lütfen banada söylesin sabretmekten bıktım çünkü.

Üst kat komşum aynı bu şekilde gece 11-12 de eşyaların yerini değiştirir, kanepe sesleri vs deli olmamak elde değil, 3 çocuğu var akşama kadar koşarlar ve kadın sinir krizi geçiriyor sürekli bagris cagiris…Sonuca geliyorum, ben bunları uyardım eşim evde değildi o zaman, adam beni öldürecekti.Hic bir şekilde çözüm bulamadım durumu kabullendim, altımda da 3 tane Afrikalı erkek oturuyor, akşamları eve kizlar geliyor :grinning_face_with_smiling_eyes: şuan bende salladım herseyi gece 12 de bile ev supuruyorum, madem öyle işte böyle :neutral_face:yapacak hiç birşey yok

Kardeşimin üst katından da nerdeyse her gece başka sesler geliyor afedersiniz :joy: ses kaydı atsa bize kadar ses geliyo düşünün, kadının çığlıklarını biz bile duyduk resmen ve kaç kere yeğenim uykudan uyanmış o sesler yüzünden. Bir kaç kere şikayet edilmişler ama yok durmuyorlar. Bence şikayet edebilirsiniz polis kapılarına gittiğinde korkarlar belki. Ben hamileyken de kayınvalidemlere gittiğimizde görümcemin eşi telefonda biriyle tartışmıştı. Sonra kapıya polis geldi birden, hepimize tek tek sordular bi sorun var mı diye, beni çağırdılar hatta bizimle yalnız konuşmak ister misiniz diye :joy: ve kimin şikayet ettiğini bilmiyorduk binadan biri şikayet etmiş. Yani siz de şikayet etseniz isminizin verilmemesini rica etseniz en azından bi uyarı yaparlar belki.

:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:benim alttaki de aynı, daha dün bile seslerinden kızım uyandı o derece kadın bağırması sesi geliyor, evde misafirim olsa yerin dibine girerim utançtan, iyiki birisi gelince ses gelmiyor nelere şükreder olduk :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Ay hakkaten biz onların yerine utanıyoruz ahahsh :rofl::rofl: çok kötü bişey ya, bi de şikayet edildikleri halde devam etmeleri. Ben çok şükür alt katımda insan olmadığı için rahatım ğst kattan sesler geliyor ama aşırı değil pek anlamıyorum üstte kim var. Yine de alt katımda biri olsa dikkat ederdim gece gece yer süpürmem hatta yani yukarıya filan da ses gider diye. Herkes hassas davranmıyor malesef

Bu üsttekiler hep aynı galiba. Benim üsttekide öyle. Sürekli masa sandalye koltuk çekme sesi geliyo ama hiç durmadan. Gece gündüz sürekli. Birde öyle bir kapı çarpma sesi geliyoe ki sürekli kapı çarpıyolar. Bebeğimi zor bela uyutuyorum sese irkilerek uyanıyor. En sonunda dayanamadım mesaj attım . Rica etsem daha dikkatli olur musunuz çok zor uyutuyorum sesinize korkarak sıçrayarak uyanıyor dedim o gün bugün çıt yok bilseydim önceden uyarırdım :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

İyi bari o insaflıymış :joy:

Polisten cekinseler zaten bu naneleri yemezler :grinning_face_with_smiling_eyes:o sesi sadece biz değil eminim tüm kat duyuyordur. Hani bir söz var ya ‘Ya bu deveyi gutmeli, ya bu diyardan gitmeli ‘ mecbur güdüyorum bende :neutral_face:

Aynen insaflı çıktı :grinning_face_with_smiling_eyes:

Aynen öyle yapıyoruz malesef, yoksa hep kavga gürültü :woman_facepalming:t2:

Şikayet ettiniz mi hiç polise? Merak ettim. Para cezası geliyormuş diye haber okudum da bugün. Apartman yönetmeliği varsa ilgili maddeyi çekip atın WhatsApp’tan bir de artık şikayet edeceğinizi yazın. Belki etkili olur. Baktınız olmadı polis uyarsın. Cimer’e bile yazan varmış. Gürültü sıkıntı ya. Bizim üst komşu da her gün öğle uykusunda ev süpürüyor denk geliyor ne zaman uyutsam. Ama yapacak bir şey yok tabi gündüz öğlen vakti. Akşam 7-8’den sonra gürültü yapılması yasak bizim apartmanda. Yöneticiye bir danışın belki toplantıyla belirlenir saatler

Ayyy benim üst kattakıleri hele sormayın bır oglu var aman allahım kınamıyorum asla ama öyle bır zıplıyokı avızenın sallandıgını gördüm inanınki hamıleydım yenı tasındık okdr bulantım varkı 9 ay afedersınız kustum sürekli serum alıp gelıyodm tam uyuycam sesten zıplamadan asla uyuyamadm artk duvara yumrukla vurdum zaten gergin zamanlarım gebelıgı kadın kapıma geldı bıde yabancıyms turkcede bılmıyo boyle ne dedıgıdw pat çat dedm cocugunuz cok zıplıyo duvarlar tıtrıyo dedm bana dedıgı ne tamam ayagının altına yastık koyam bı bunu anladm tovbe tovbe dedm kapattm kapıyı ama bogacaktm kadını sımdıde aynııı devamlar bırı hasta evde belli erkekmı ne öyle bı öksürüyokı cıgerlerı bızım eve düşecek o derece tamam hastadır dıyorm ama cocukta uyanınca delırıyo ınsan zaten zor uyyan bır bebegm var o kapı carpmaları hele yan tarafta aynı üstte allahım sabır versın ne dıyelım

3 erkek çocuklu ve arada sinir krizi geçiren bı anne olarak konuşuyorum durmuyorlar anacım durdan sustan anlamiyorlar bizim zamanımızda ki gibi sokağa çıksın oynasin yapamiyiruz kapının onu yol bizim parka bahçeye tek gonderemiyorz ne olur ne olmaz ortalık manyak kayniyo çocuklar evde tikili kaliyo kışın yazın hadi parka bahçeye bisiklet sürmeye vs gidiliyo ama kışın okul ev başka yer yok enerjilerini kavga ederek oyun oynayarak hoplayıp zıplayarak atıyorlar özellikle böyle 22 gibi ekstra bi enerjileri geliyo durduramiyorm babasi bazen 22 de gidiyo bazen 23 te geliyo o gelene kadar en az 50 kere durum susun komşular gelecek deyip elimde terlikle kovalıyorum ama yine susmuyorlar ..geçen gün bizim üst çapraz komşu anaları hiç mi sus demiyo cocuklara biraz sessiz olsalar demiş eşime ((kendi torunları apartlmani zangir zangir inleterek iner çıkarlar merdivenleri kimse ses etmez)) neyse vel hasılı kelam durmuyorlar dovsende durmuyolar sovsende durmuyolar normalde çok sakin sessiz olan beni bile cildirtiyolar

Şimdilik ne kadar şükretsemde az eşim imam lojmandayız inşallah gideceğim evde böyle olur müstakil ev rahatlığı der susarım imam olmadan önce her taşındığım evde bir zır deliyle karşılatım bildiğiniz deli diyorum bak adamın biri bir keresinde karısı benim yanımda tokatladı kapısına gittim diye karısıda daha beter şeyler yaptı üst kattan camlara çay döküyordu çöp suyu döküyordu aklınıza gelebilicek her pisliği atıyordu çamaşırlarımın üzerine bile çirkef insanla hiç uğraşılmıyor laftan anlamıyorlar söyleyince insanın inadına daha çok yapıyorlar sizlere çok büyük kolaylık diliyorum çaresi şikayet etmek tek bir kişinin şikayetiyle bile para cezası verilebilicek artık

Ay aklıma bir anım geldi. Hala anlamış değilim o gün olanları. Küçük oğlana 8 aylık hamileyim. Büyük oglanin yatagina girdim yattım. Öğleyin vakti. Polis kapıyı çaldı. Sizden şikayet var dedi. Ne yapmışım dedim. Kavga sesleri gelmiş bir kadın polisi arayın beni öldürüyor demiş dedi. Ben değilim ben yanlızım ve uyuyorum dedim. Emin misin dedi. Eminim dedim. Ama ihbara uyuyorsunuz dedi. Nasıl yani dedim. İhbarı yapan kişi o kadın hamile çabuk yardıma gidin dedi diyor. Ya ben ruyaxmi görüyorum. Yanlızım uyuyorum memur bey dedim. Eve girmek istiyoruz dedi. Tamam dedim. Baktılar evde kimse yok ev duzgun derli toplu gittiler. Giderken de kades önerisinde bulundular.

Belirli saatlerden sonra ses oldugund polisii ariycaksin gelip uyari yapiyolar. Hatta para cezasi bile var bunun gecen sene alt katimda 4 cocuklu kocasi cezaevinde olan bi kadin vardi eve goren cikan velli degil gece yarisina kadar sesler ariyoduk polisi geliyodu. En son imza topladik cikarttik evden.

Etmedik ama son çare edicem eşimin gidip başını belaya sokmasından iyidir

Aramayı düşünüyorum ama inadına yaparlar diye de korkmuyor değilim

Biz de 2 lojmandan sonra apartmana geçtik yalnızlıktan sıkılmışız :grin: Siz neredesiniz :smiling_face:

Her yaptiginda ariycaksin polisde diyo arayin geliriz biz diye olmadi ses olcum cihazi takiliyo para cezasida olucakmiş artik