Uyku arkadaşına nasıl alıştırdınız

Merhaba anneler. 17 aylık kızım emerken hep gözümle oynuyordu emmeyi bırakalı 2.5 ay oldu ama bu davranışını bırakmıyor. Yatağını ayırdığım cocugumu tekrar yanımda yatırmaya basladım cünkü saatte bir uyanmasına dayanamıyorum artık. Tamamen alıskanlık edindi uykuyla bağdaştırdı ama bende tahammül kalmadı kirpiklerimi çekiyor kaşımı yoluyor bazen saçımı bile yoluyor çat çat. Gözüm enfeksiyon kapıyor artık eli sürelli gözümde bazen parmağını batırıyor. Her yolu denedik hiçbi pelus hiçbi bez dantel hicbisey kabul etmiyor. İzin vermedigim zaman tamamen uyanıyor ve bi daha uykuya gecis yapmıyor zaten uykuyla zerre arası olan bi bebek degil. Benim kıyafetimi giymis pelustan tutun nefes alan oyuncaga kadar her seyi denedik. Ne yapacagım? 2.5 saattir uyutmaya calısıyorum izin vermedikce direniyor ağlıyor. Sabah cok erken kalkıyor zaten uyuması gerek ama inat ettim vermemeye calısıyorum ama gece daha beter olacak biliyorum. Var mı aklına bi çözüm gelen?

1 Like

Bazen alışkanlıklarını bıraktırmak çok zor oluyor . Benimki aylardır babasında uyumaya başladı yani o varken onda uyuyor baxen o yokken de zorlandım 4-5 aydır var bu yeni yeni hafifledi ne yaptıysak vazgeçmedi onu istedi sizde sanırım mecbur zamana bırakın anlatın ona anlat velki çoğu şeyi anlıyorlar . Bende biraz artık kafa takmayı bıraktkm bende de uyuyor artık çok şükür. Uyku arkadaşı aldık küöükken onu sevmedi eşimin bana aldıgı ayıcık vardı onu sevdş ona sarılarak uyur . Farklı peluşlar denenebilir aslınd . Ama peluş seviyor oğlum belki ondandır farklı seçenekleri deneyşn yine . Olmazsa da akışına bırakmaktan başka çözüm yok .
Eline peluş verip oğlum benim artık gözlerim acıyor buna dokun vs ısrarla denemek de fayda edebilir yani ne kadar hayır derse sizde güzelce anlatıp hayır deyip .
Bazen müsade ettikçe sınırları zorluyorlar mesela telefona dokunmayı huy edinmişti sonra baktık sonu gelmiyor sizin uyuma olayı gibi hayır çoçuklar telefona dokunmaz diye diye alıştı şuan
Net hayır demek lazım kıyamayıp tekrar dokunmasına müsade etmeyin bence .
Hayır dokunmak istersen peluşa dokun gibi

Hepsini denedim annenin gözü uf olmuş acıyo elleme diyorum ısrarla devam ediyor oyuna çeviriyor. Cok zorlanıyoruminşaAllah bırakır :cry:

Bu aylar bide inat ayları 18. 19. Ay daha zorlandık inanki 20. Ayda rahata erdik babası için yani tutturdugu şey için o da uyku yani onla bağdaştırmış siz gibi kapılara vururdu onun için . 18. Aya gelmeden olmadı ısrarla söyleyip pes ettirene kadar deneyin yani gerekirse uyumasın yorulup daha sonra uyur belki .
Emzik gibi düşünün ağlata ağlata bıraktıran da var malesef 3 gğn ağlayıp unutuyorlar belki sizinde öyle olur .
Rabbim yardımcınız olsun dua edelim de bıraksın :folded_hands::folded_hands:

1 Like

Yemeni denediniz mi belki işe yarayabilir sizin konunuz olan bir tülbent iş görebilir

AmiiimnAllah razı olsun canım

Evet denedim başta oynadı sonra attı kenara tekrar verince almadı :cry:

Benim kızımda öyle temas bağımlısı yan yana yatar yüzümle oynar uyurdu en son çarem ayağıma aldım kollarını da battaniye ile kapattım sıkıca kundak misali 14 aylık öyle uyuyor artık . Zor Allah yardımcınız olsun .

Uyku arkadaşına giydiğim kıyafetiimi geçirdim oyuncak birazcık büyük onu yastığı gibi kullanıyor. Koydugum anda alıştı

İnanın onuda cok denedim ama çok inat kundağı çözüyor ayaklarıyla tekme atıyor karnıma :cry:

Ne güzel maşaAllah ben denedim 10 saniye sonra attı

1 Like

Oyuncagı mı attı?

Evet kücük büyük hicbi oyuncagı kabul etmiyor. Gerçekten çok inatcı istedigi olmazsa uyunuyor 2 gündür vermiyorum gözümü ne cektigimi bi ben biliyo bi Allah gece boyu uyanıktı uyanıp ellemek istiyor izin vetmeyince oturuyor yatagın ortasına ve bi daha uyumuyor cok tükenmis haldeyim

Oyuncak bebek gözüyle falan oynamaz mı acaba ya

Annemde öyle diyor ama onu da reddetti. Sanırım benden ümidi kesince bi şey isteyecek. Şu an hala inat ediyor istemekte cünkü

1 Like

Allh yardımcınız olsn dualarımız sizinle :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

1 Like

Uzun süre alışkanlık olduğu için biraz zorlanacaksin en fazla 1hafta cnm sonrasında sende oda rahat edecek sabır verme o istediği elini gözüne koy ayy çok ağrıyor ühü de ağlıyor gibi yap mevburen kabullenecek Allah kolaylık versin

1 Like

Benim kızda öyle. Emerken eli yüzünde geziyor ,çok sinir oluyorum. Ben çekiyorum o zorla burnumu falan tutuyor​:zany_face:

Uyku arkadaş olarak küçük peluş köpek almıştım 3 aylıkken . 3 aylıktan 16 aylığa kadar hep yatağında .Arada sarılıp yatıyor bazen yastığa sarılıyor .

Köpüşün adı Civil . Yatmaya gidince Civil çağırıyor uyku vakti deyince gidiyor yatak odasına.

1 Like

Ozelden yazdım sna canım

1 Like

Bizde de aynı dert var. Kızom sadece benim kucağımda işaret parmağını ağzıma koyarak uyuyor. Başka hiçbşr kimseyle hiçbşr şekilde uyumuyor. Tek şansım uyuduktan sonra uyanmaması.