Geçen pazartesi bebeğimi doktora götürdük ve 7 kilo olduğunu öğrendim bu arada bebeğim 3 aylık. Neyse ondan sonra eve geldik ve uykusu gelmişti yatağına yatırdım tam sallayayın diyordum ki bir baktım gözler gidiyor. Ve o an sallamadan uyudu. Sonrasında benim aklıma dank etti ya dedim bu çocuk kendi kendine uyuyabilir ben buna engel oluyorum diye düşünürken bundan sonra sallamadan sadece beşiğinde uyutmaya karar verdim ve o gün bugündür öyle yapıyorumm. Benim sorumsa şu şimdi 3 aylık böyle bir şey yapıyorum ama 4 ay atağındaki uyku gerilemesi yaşarsa bu şekilde uyumaktan vazgeçer mi ?
Yok sanmıyorum genelde atak dönemlerinden sonra bebek eski düzenine geri dönüyor
Genelde hep dördüncü aydan sonra uyku eğitimi veriyorlar ondan merak ettim şimdi böyle ama ileride gene kucakta sallamaya dönmesinden korkuyorum
Benim bebeğim 4 aylık ve ben de desteksiz uyku konusunu düşünüyorum bu ara. Düşününce de bebeklerin atakları, diş sancıları, aşı huzursuzluklari derken bu sancılı dönemlerin bitmesini beklersek uyku eğitimi veremeden çocuk büyümüş olacak. Biran önce uyku eğitimi vermek en iyisi galiba.