Kızlae bebeğim 5 aylık uyku eğitimi veriyim dedim . Çnkü beni çok zorluyor. Araştırdım 1 bçuk saat ağladı. Ara ara gittim pış pış yaptım emziğini verdim karnına hafif hafif vurdum. Ara ara yırtıldı. Ara ara mızıkladı. Neyse 1 buçuk saat sürdü uyudu. Şimdi napmalıyım bidahaki uykularında damı hep aynısı nı yapıcam. Yada doğrusunu yapmışmıyım . Tecrübeli anneler cevaplarınızı bekliyorm
Ben ağlatma ile uykuya karşıyım kesinlikle çünkü çocuk öğrenilmiş çaresizlik yaşıyo biliyo ki ben ne kadar ağlarsam ağlayayım annem beni almayacak kucağına o yüzden güvenli bağlanma zedeleniyor,
Bak bi arkadaş anlatmış nasıl yaptığını,
"Benim bebeğim de sallanarak uyuyan bir bebekti . Kucakta ayakta çarşafta her şekilde aylarca uğraştım çok çok zordu. 2 hafta önce 5. Ay kontrolümde doktorum sakın sallama yatağa yatır yanına uzan ninni söyle dedi ona tamam dedim ama içimden baya güldüm yani nasıl olur mümkün değil diye Sonra hadi dedim bi başlayalım ne kaybederiz . Bi uyku arkadaşı almıştım müslin örtü ucunda oyuncak var illaki bilirsiniz. Hiç almamıştı bu zamana kadar , neyse (rutin oluşturduk bunu ) uykusu gelince önce emziğini veriyorum sonra bebeğim kucağımda beyaz gürültü açıyorum duyacağı kadar sesli (bunu yakında bitirip hafif bir ninni melodisine çevirmeyi düşünüyorum) sonra karartma perdemi kapatıyoruz bebeğimle birlikte , sonra beşiğinin başına gelip uyku arkadaşını kolunun altına koyuyorum direkt başını omzuma yaslıyor uyku moduna geçiyor. Ninni söylemeye başlıyorum kucağımda ona sarılıp çok hafif sallanarak , sonra ninniye devam ederek beşiğine yatırıyorum .Önce yanına yatıp yapıyorum 2-3 gün sonra beşiğe geçtik . Ağlaması oluyordu tabi çok normal ne yapacağını bilmiyor. Eğer ağlaması yükselirse kucağıma alıp yanındayım annecim hadi beraber uyuyalım uyku arkadaşımızla diyorum sakinleşince yine ninni söyleyerek uyku arkadaşını verip yatırıyorum. Kucağımda uyumasına izin vermiyorum yatağında dalmalı. Sakinleşip uyuyana kadar kucak -yatak aynı tekrar. Yanında olduğumu biliyor çok da uzun ağlamıyor açıkçası . 1 haftaya yakındır devam ediyorum bazen 2 dakikada uyudu bazen 15-20 . Ama bu sürekli ağlayarak geçmedi kendi dalmasına müsaade ettim yanında olarak. (Bir de hep yan yatırarak sırtını pışpışladım yüzüne dogru verdim uyku arkadaşını koklar gibi uyudu ) Ve dalmadan mutlaka elimi çektim ve ninniyi kestim kendisi uyudu . Gündüz Kısa uykular bizde de var tabii net bir uyku süremiz yok ama bu uyutma şeklinden sonra kızım 4-5 gün öğle uykularını 1,5 - 2 saat arası uyuyarak yaptı. Diğer uykuları yarım saatti sorun etmedim . İlerleyen günlerde bakalım nasıl gideceğiz. Bana göre bu yaptığım ona iyi geldi kısa sürede dalıyor uykuya çocuğu sürekli sarsmıyorum , ayrıca mutlu uyanıyor ve gerçekten aramızdaki bağın daha geliştiğini hissettim. Dediğim gibi 5 aylığı yeni bitirdik bugün ve doktorum önceden hiç konusunu açmamıştı bu ay böyle yapmaya başla dedi ve yaptım oldu . Bence 3,5 ve 4 ay eğitim için erken . Patron bebek. Ama 5. Ay bitmeye yakın ve sonrası yavaştan uyku arkadaşı ve karartma perde , kendi sesinizle anne ninnisi +rutinle her şey daha güzel oluyor . "
Canım bebeğim uyandığında ağlıyor ve ıkınıyor ne yaparsam yapayım sakinleştiremiyorm. Anca içeri geçiyoeuz tv izlerken uyuyor bi iki gündür. 5 aylık bebekte gaz olmaz diyolar ama o ıkınıp duruyor. Mesela uyudu diyelim gece 2 saatte bir kalkıyor. Bazen emip hemen uyuyo bazende sabahlara kadar ıkjnıp duruyor. Uykuyu sevmeyen bebek değil gözünden uyku akıyor ama bi skıntısı var uyuyamıyor ve ben 1 aydır bulamadım o sıkıntıyı . Gaz damlaları denedim gaz çıkarmayı denedim. Gazı çıkıyo hayla ıkınıyo. Bi dr diş çıkarıyor dedi . Başka dr diş çıkarması 1 ay sürmez uykusuzlupu dedi napıcağımı şaşırdım. Ne sıkıntısı var vallahi bulamadım.
Benim bebeğim 5.ayda da gaz problemi yaşadı ben damla kullanmaya devam ettim 5.ayda
Diş çıkarma 1 hafta 10 gün sürer huzursuzluğu
Ama 1 aydan beri çok huzursuz sürekli ağlıyıp ıkınıyor. 1 ay uzun bi süre değilmi
Benimki zor uykuya dalıyor,ama herdefa pışpışlayarak dandini danidini okuyorum küçük beye öyle alıştırdım
Bende ninni açıyorm. Canım ben anladımki benimkinin gazı var hayla devam ediyor gazı napıcam blmem. Ne masajlar yapıyorum çıkmıyorda
Gaz damlası fayda göstermiyorsa değiştir istersen doktora söyleyerek.
Mama veriyormusun ,mâmada gazı dahada artırıyor
Veriyorm bgün sütümü sağıyım dedim 40 ml anca çıktı .gaz ilacı bakıcam yine önerin varmı
Ben Alvumrelax şurupu kullandım çok iyiydi tavsiye ederim
Böyle bir şey denk geldi.Deneyen var mı hanımlar Bir sorum olacak.Bebeğe uyku arkadaşı ne zaman verilir? 🪻
Nurse harveys’i önere bilirim bnde mama kullanıyorum bir tek bu damla gaz çıkartıyor birde Aptamil mama kullanıyorsan değiştir o da çok gaz yapıyor
Evet canım dün aldım nurse. Aptamil kabız yapmıştı şimdi baby goat aldım
Selam canım bende uyku eğitimi veriyorum ama asla ağlatmadan yapıyorum. Kendi kendine bırakıp ağlattığında bebek bir süre sonra ağlamama yanıt verilmiyor diye düşünüyor. Bu şekilde ağlayarak yapanlar var ama ben öyle tercih etmedim.
Aa ağlatmadan nasıl oluyorki birde bebeğin kaç aylık nasıl ağlatmadan uyutabldin
“Uyku, guvenli baglanma ve bebeginiz” kitabini okumanizi tavsiye ederim. Tam olarak uyku egitimi degil ama bebeklerin zaman icerisinde desteksiz uykuya dalabilmeleri icin neler yapilmasi gerektigini anlatiyor. Bebegim su an 3 aylik, 4 aylik oldugunda ben de uygulamaya baslayacagim. Simdilik bi uyku arkadasi aldim, yavas yavas ona da alistirmaya calisacagim.
Şuan 5 aylık
Uyku danışmanı vardı beklediğim ama çok yoğundu baya beklemek zorunda kaldım.
Ve en sonunda eğitime başladık.
Her bebeğe göre bir proğram çiziyorlar. Ben çok zorlanıyordum çok kısa gündüz uykularımız vardı. Daha eğitimimiz bitmedi inşallah istediğim gibi sonuç alacağım
Uyuturken neler yapıtosun sadece onu bilmek istiyorum
Merhaba sallamayı bıraktım. Popota pışpış ile gğndüz çok hüxel 5 dkksds dalıyor . Kendi ystsgımızda uyutup bıraktım beşiğe koymadım. Gece uykusunu beşikte yaptırıyorum . Fakat ilk uyamdıgında popo pış pış fayda etmiyor beşikte yarım saattir sallıyorum sebepsiz mız mız ağlıyor sebep ne olabilir sizce
Nasıl yapıyorsunuz peki