Kızlar uyku eğitimi alan memnun kalan varmı burdan ne yapılması gerektiğini anlatabilecek varmı yoksa bende ücretli eğitim almalımıyım
14 ünde 5 aylık olucaz
Canım, uyku eğitimi konusunda birçok annenin farklı deneyimleri ve yöntemleri var. Bazı anneler ücretli uyku eğitimi almayı tercih ederken, diğerleri kendi araştırmalarıyla veya destek gruplarıyla bu süreci başarıyla yönetiyor. Eğer uyku eğitimi almayı düşünüyorsan, bunun gerekli olup olmadığına ve hangi yöntemin sana uygun olduğuna karar vermen için birkaç noktayı paylaşayım:
Uyku Eğitimi Nedir ve Neden Alınır?
Uyku eğitimi, bebeğin kendi başına uykuya dalmayı öğrenmesine yardımcı olan bir süreçtir. Amaç, gece sık sık uyanmaların azalması ve bebeğin kesintisiz uyuyabilmesidir.
Özellikle 4-6 aylık dönemde uyku düzeni oluşturmak isteyen anneler için uygun bir dönemdir.
Uyku Eğitimi Yöntemleri
- Ferber Yöntemi (Kontrollü Ağlama):
Bebeği yatırdıktan sonra belirli aralıklarla kontrol ederek kendi başına uyumasına izin verilir. Ağlama olabilir, ama bu süre giderek azalır.
- Kucakta Sakinleştirip Yatırma:
Bebek ağladığında kucağa alınıp sakinleştirilir, ancak tekrar yatağına konulur. Sürekli kucakta uyutulmaz.
- Oda içinde Destek Verme (Gentle Sleep Training):
Yavaş yavaş bebeğin bağımsız uyumasına alışmasını sağlamak için bebeğin yanında kalınır ve zamanla uzaklaşılır.
- Hiçbir Yöntem Olmadan Doğal Süreç:
Bebeğin kendi ritmini bulmasına izin verilir ve sabırlı bir şekilde destek olunur.
Uyku Eğitimi Ücretsiz Nasıl Yapılır?
Eğer ücretli uyku eğitimi almak istemiyorsan, bu adımları uygulayabilirsin:
- Rutini Oluştur:
Uyku öncesi bir rutin belirle (banyo, masaj, ninni gibi). Her gün aynı saatte bu rutini uygula.
- Uyku Sinyallerini İzle:
Bebeğin uykusunun geldiği zamanları iyi gözlemle. Aşırı yorgun olduğunda uyuması daha zor olur.
- Kendi Kendine Uyumasını Destekle:
Bebeği hafif uykuluyken yatağına bırak ve kendi kendine uyumasını bekle. Başta biraz zor olabilir ama sabırlı ol.
- Gece Beslemelerini Azalt:
Eğer sık sık gece beslenmesi yapıyorsan, beslenme aralıklarını yavaşça uzatmayı deneyebilirsin.
- Sessiz ve Karanlık Ortam Sağla:
Uyku ortamı sessiz, karanlık ve rahat olsun. Beyaz gürültü cihazı kullanmak da bebeği rahatlatabilir.
Ücretli Uyku Eğitimi Almalı Mısın?
Eğer kendin denediğinde zorlanıyor ve bir uzmandan destek almak istiyorsan, ücretli uyku eğitimi bir seçenek olabilir.
Uzmanlar bebeğin ihtiyaçlarına göre özel bir plan yapabilir. Ancak bu tamamen senin tercihine bağlı.
Uyku Eğitimi Alan Anneler Ne Diyor?
Memnun kalan anneler genelde rutini sabit tutarak ve sabırlı bir şekilde uygulayarak sonuç aldıklarını söylüyor.
Ancak bazı bebeklerin daha uzun süre desteğe ihtiyaç duyduğu da bir gerçek. Her bebek farklıdır.
Sonuç:
Uyku eğitimi alıp almamak tamamen senin kararın. Eğer kendin denemek istersen yukarıdaki yöntemlerden biriyle başlayabilirsin. Ücretli eğitim almak, işleri kolaylaştırabilir ama şart değildir. Önemli olan sabırlı olmak ve bebeğin ihtiyaçlarını anlamaktır.
Bebeğinle birlikte sağlıklı ve huzurlu uykular dilerim!
Ben alıyorum suan bebeğim 4 aylık. 1 haftadır eğitim alıyoruz en azından sımdılık saatleri düzenlendi, uykuya direnmiyor
7 aylığız uyku eğitimi yapmadım uykusu gelince uyuyor ninni açıyorum 5 dk içinde uyuyor
Kimden alıyorsunuz acaba nasıl bi süreç izletiyor
Bana mı sordunuz
Evet bilgilendirirseniz sevinirim
Uyku arkadaşı var bi oyuncak fark etmez onunla oynuyor hemde ninni çalıyor bebeğim beşiği çamdan ninnisi yada uyusunda büyüsün diye 10 dkda sallıyorum beşiğinde uyuyor
Kaç aylık peki
7 aylık 1haftalık
Senin kaç aylık
Yarın 5 olucak