Kızlar ben artık kızımın uyku probleminden yoruldum tükendim benim kızım şuan 5 aylık ve hala geceleri 1 saatte bi kalkıyo keşke problem gece olsaydı gündüzleride uyku problemimiz var yani doğru dürüst uykumuz yok
Benimde gücüm kalmıyor dinlenemediğim için normal bi uyku alamadığı için kiloda alamıyor
Lütfen tecrübesi olanlar yazsın
Eğer uyku ilacı öneriniz varsa lütfen yazın
Defalarca doktorlara gittik bebek sağlıklı fln dediler ama bende bir anneyim Enazından iki saat kadar kendime vakit ayırmam gerekiyor ki bende kendimi toplayayım
Uyku ilacı vermeyi düşünüyorum çünkü artık 5 aylık ve hala bizim uyku sorunumuz var ![]()
![]()
Merhaba. Reflüsü olabilir mi? Emin misiniz? Uyku ilaçları hiç masum değil içeriği ne kadar da temiz deseler de bunye ona alışınca daha kötü etki yapar bildiğiniz sinir sistemini bozucu bir şey. Şahsen hiç önermem ben de araştırmıştım o aylarda uyku gerilemesi yaşanması doğal zaten. Bir rahatsizligi yoksa uyuduğu ortamda ya da sizin yöntemlerinizde sıkıntı olabilir. Uyku eğitimi alsanız belki nerede yanlış yapıyorsunuz onu da görürsünüz. Umudunuzu yitirmeyin daha çok küçük. ![]()
O sırada 3 yıl hiç uyumayan ben.. büyük oğlum asla uyumazdi bir dönem delirecegimi düşünmüştüm ama bu günler geçiyor. Sabretmenizi öneririm
Canım benim bu aylarda yavaş yavaş uyku düzeninin olması lazım gece iyi uyuması için gunduz bir rutini olmalı gündüz uykularini iyi almış olmalı o yüzden işe uyku saatlerini not alarak başla. Her gün aynı saatlerde uyutmaya çalış kanguru var mı orda güzel uyuyorlar veya ana kucağında sallasan?akşam uykusu için de saat 7-7 buçuk gibi banyo yaptir emzir ve odasına geçip uyutmaya çalış 45 dk- 1 saat uyumazsa odadan çıkar uyutmaya zorlama sonra esnemeye başlayınca tekrar götür biraz zorlanacaksin ilk günler ama 1 -2 haftada alisacaktir inşallah, bir de mama mi alıyor sadece anne sütü mü? Gündüz sık sık emzir gerekli kaloriyi alsın ki gece açlık uyanmasıni engellemiş olursun. Bir de dönüyor mu canim dönerek de uyandırıyordur kendini belki
Son olarak aklıma gelenler d vitamini nasıl Demir takviyesi veriyor musun b12sine bakıldı mi bunlar da uykusuzluk yapabilir
Psikolojik olarak da bizim stresimizi hissediyorlar başta kendini rahatlat güzel bir uyku rutini olacağına inan uyutacakken de hadi şimdi uyku vakti mışıl mışıl uyuyacaksin de İnan anlıyorlar ![]()
Bende bu problemleri o zamanlar çok yaşadım 1 yaşına kadar hatta salla babam salla uyumazdım ya da hemen uyanırdı geceleri kalkardı . Odanın sıcaklığını düşürün daha ince mesela tek zıbın onla yatırın belki ondandır yoksa gece gündüz kavramını almıştır bazen yanınızda uyutun düşme olasılığı varsa yer yatağı yapın yanına yatın şimdi yanına alışır diyenler olcak ama bende uykudan ve uykusuzluktan muzdarip olduğum için en fazla böyle yanıma alınca uyuyabiliyordum Allah kolaylık versin
Bende uyku ilaçları taraftarı değildim ama gerçekten desteksiz büyütüyorum
Kızım iki ay beni emdi ondan sonra mama kullanmaya başladık bana göre çok az mama yiyo doktorada götürdüm normal dediler kilosu sınırda
Hangi birin düşünceğimi bilemiyorum beslenmesi az uyku düzensizliği ![]()
![]()
Uyku eğitimin nerden nasıl alabilirim bilgisi olan yazabilir mi
YouTube da dr umur ozdol’un videolarında var
Yaşına girecek hala aynıyız gazıda olabilir biz o yüzden yatmıyoruz tükendim ama bu günlerde geçecek
Hem beslenme hem uyku problemi birbiriyle ilişkili başka bir problemi işaret ediyor olabilir. Benim de aklıma reflü geldi. Sorunun asıl kaynağı hallolduğunda uyku da beslenme de düzeliyor ama onu bulmak mesele.. bebeğim 2 yaşına girecek, hâlâ birşeyleri yeni yeni anlıyorum çocuğumun eskiden sorunu buymuş diyorum.
Ben uykusuzluktan gece nöbet geçirdim afedersınız agzımdan köpükler çıkmış titriyormusum eşim söyledi acile gittik temız cıktı stres ve yorgunluktan olabilir dedı. Suan 1 yasında daha ıyı en azından 3-4 saat uyuyor
uyutmaya çalışırken yazıyorum senı coookk ıyı anlıyorum ahh ahhh![]()
benım bebekte egzama cıktı onu kremlerle duzeltınce uyumaya basladı. O kadar çok araştırdım ki ben Şundan eminim bir çocuğun eğer derdi varsa uyumuyordur yoksa uykuya karşı gelmeleri imkansız gibi bir şey gelişmeleri için de çok önemli vücudunda kızarıklık vardı ama biz normal krem sürüp geçiştiriyorduk önce alerjik sandık sonra doktora gittik egzama dedi kortizonlu kremle düzeldi. Sonra kısa bir süre hiç uyanmadan uyumaya başladı, geçen ay dört gün boyunca ateşlendi uyku problemi başa sardı![]()
![]()
Benim kızımda meme ağzından çıksa uyanırdı. Ben çareyi beraber yatmakta bulmuştjm gece mızladı mı kaldırıp diğer memeye geçer uyurdum gece boyu güzel bi şekilde, şimdi oğlumu öyle memeyle uyutmaya alıştırmak istemezdim çünkü bi süre sonra dönmeye başlıyorlar insan korkuyo düşer bişi olur diye. Oğlumda en geç 2 de yatağa bırakıyorum sabah 6 ya kadar kesintisiz uyuyo genelde daha erken yatıyo yatağına 11.30 12.30 civarı öyle bile sabah 6 6.30 a kadar uyuyo ben hiç alarm kurup kalkmıyorum. Sağlıklı kilosu iyi ilk 3 ayı da geçirdik öyle 3 saatte bir beslenmesine gerek de yok ne zaman acıkırsa uyanıp beni de uyandırıyor zaten. Allah kolaylık versin uyumayan bebek zor gerçekten kızım gündüz uyumazdı gündüz de hem meme ağzında olsun isterdi çok zorlanırdım hiçbişi yapamazdım yarım yamalak bi yemek yapabilirsem şükrederdim yani. Allah kolaylık versin emiyosa sizde beraber uyumayı deneyin. Ama dikkat edin benim göğüslerim küçük olduğu için burnunu kapatmazdı bide çapraz yapardım ki burnu açık olsun kendimi de sırt üstü yatar gibi arkaya verip ağırlığımı öyle uyurduk beraber belki sizde yapabilirsiniz.