Uykuu sorunu!

Kızlar bebeğim 5.5 aylık ve hala 2 saate bir kesin uyanıyor iki göğsümü de emip uyuyor bunu yaşayan var mı ? Yani aç mı yoksa alışkanlık mı normal mı değil mi anlamıyorum tecrübeli anneler sizce ne yapmalıyım

Sadece anne sütüyle mi besleniyor canım uyandığında aktif bir şekilde emiyorsa belki yetmiyor ve acıktığı için uyanıyordur ama aktif emmiyorsa alışkanlık olabilir benim oğlum da 5. Ayında öyle başladı 6. Ayına kadar ama alışkanlıktı çünkü aktif emmiyordu yani yutkunma yoktu hiç emzik emer gibi emiyordu sonra gece her uyandığında emziği verdim ağzına öyle öyle bıraktı zaten 6. Aydan sonra gece beslenmesini bıraktı tamamen sende aktif emip emmediğinden emin olup o şekilde bir yol izleyebilirsin

Aktif emiyor ama uyumaktan önce ek gıda verdiğim zaman ve üzerine emzirdiğim zaman yine uyanıyor ben hiç bir şey anlamadım

1 Like

Kesınlıkle alıskanlık aynı sorunu yaşıyorum şu an biraz daha düzeldi uyku eğitimine başladık.

Büyük ihtimalle alışkanlık emzik tutuyorsa uyandığında emzik verebilirsin

1 Like

Siz neler yapıyorsunuz nasıl blr uyku eğitimi veriyorsunuz

Ferber uyku egıtımı verdık youtube da ve burda bırkac kısıden tecrubelerını de dıkkate alarak. Ben degıl eşim yaptı ben ağlamalarına dayanamıyordum ama mecbur kaldık cunku bebegımınde kendı kendıne uykuya dalmayı öğrenmesi gerekiyordu. 7,5 aylıkken başladık orda hata yaptık en gec 6.ayda başlamamız gerekiyordu eşim diyordu dinlemiyordum ama artık uykusuzluk psıkolojımı bozmustu. Hatta bır gece uykuda nöbet gecırmısım epilepsi tarzında beyin error vermişti artık acillik olmuştum. Eşim de bu boyle olmaz deyıp konuya el attı. Desteksızım kımse yok yanımda dogdugundan beri tekim. Her neyse 5,5-6 ay en ideal zaman. Çünkü geç kalınca bebek emekleme ayaga kalkma ek gıda vs derken zaten cok sey ogrenıp heyecandan uyuyamıyor ustune uyku egıtımı cok sıkıntı oldu. 1-2 saatte bır uyanıyordu bızde uyanda bıle 10.dkda yabına gidiyorduk ve asla kucagımıza almıyorduk. Emzirmeyi gece 2 ye düşürdük 10 gün sonra falan sadece 1’e düşürdük. Yine 2-3 kez uyandıgı oluyor ama 10-15 dk snra kendı uyuyor e tabi ağlıyor da. Ama 15dk da kendı uyuması bıle bızm ıcn mucıze. Ben de artık uyumaya basladım en azından 3-4 saat bölünmeden uyuyorum sımdılık