Uzun süren kabızlık sonrası anal fissür

Çok zor durumdayım kızlar doğum yaptıktan sonra 3 ay boyunca kabızlık çektim çok zordu yaklaşık bir aydır da çok çok özür dileyerek söylüyorum iç kısmnda yara var hissediyorum tuvalete çıkmak en büyük korkulu rüyam haline geldi çok zor nefessz kalıyorum aşırı derecede yanıyorum en son üç dört saat önce gittim hâlâ daha çok kötü ağrıyo yanıyo emzrdğm için ilaç vs kullanamıyorum szn bldğnz evde doğal yöntemlerle geçebilecek bir önernz var mı acaba

1 Beğeni

En kolay yontem klisma onu denedinmi
12 senedir felan cekiyorum belki daha fazla.
Kullanmadigim halt kalmadi

Yok inan doğumdan sonra hastane yüzü görmek istemiyorum sadece evde faydalı bir şey varsa onu yapmak isterim kabzlkta klizma yaptrmak istedm ama gidemedim şu an çok çok afedersin geliyo ama yırta yırta

Allah yardımcınız olsun bnm annem de yıllardr çekiyor çok zor ben dört aydr mahvoldum artık

bende doğum yapalı 3 ay oldu o günden beri çok kötü çekiyorum evde dut kurusu yiyiyorum1 avuç hergün geçmiyor

Bende normal doğum yapalı 3 ay 17 gün oldu inan her tuvalete gidişimde ağlıyorum hoşaf kaysı lifli gıdalar sıcak suya oturmalar geçmiyor geçmiyor :frowning:

Doktorum doğum sonrası kabızlık yaşamamam içim Duphalac reçete etmişti. Emzirirken rahatça kullanabilirsin demişti. Doğum sonu anal fissür oluşması normal demişti ki oluştu da. Bu ilacı kullandım kabızlık geçtikten bir süre sonra fissür de geçti. Deneyin isterseniz

Geçmiyo hiçbir şey işe yaramıyor

Bende öyle valla resmen ağlıyorum artık kıvranıyorum mahvoldum resmen şu an bile acısını çekiyorum kabusum oldu tuvalete gitmek resmen

Eczacı arkadaşım emzrdğn için hiçbir şey öneremem dedi doktora git dedi bende gitmedim daha

İnternette araştırdığımda da emzirme döneminde güvenle kullanılabilir yazıyor ama tabi siz yine doktoruna görünün ne derece bi fissür var ona göre bir tedavi uygular :blush: düzenli probiyotik kullanımı da bağırsaklarınızı düzenleyecektir. Hamilelik ve emzirme dönemi çok zor maalesef her şeyle ilaçsız başa çıkmak zorunda kalıyoruz :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear:

Bence makat çatlağı vardı doktora gittim bana ilaç veremiceğini emsirdiğimi söyledi suya oturma ve zorlaya zorlaya yap dedi büyük tuvaletini bende bu doğumdan önce oldu hamileylken

Zorlamak daha da kötüleştirmedi mi peki? Bilemedim benim arkadaşımda olduğunda ona iki tane krem vermişti kullanması için ve baya hızlı toparladı. Bebeği de baya küçüktü ve emziriyordu :person_shrugging: En azından probiyotik önerebilirmiş bence doktorunuz :pensive::pensive:

Valla bende zorlaya zorlaya yapıyorum çok kötüüü:persevere:

Aynen öyle çok zor valla inanın şu yaşıma kadar geldim belki bi defa bile kabızlık yaşamamıştım ama dört aydır çekmediğim kalmadı doğumdan sonra onun yanında bide genital bölgede şiddetli egzama çekiyorum o da cabası ztn eczacı arkadaşda onun için bi krem önerdi ama onu da doktora sormadan kullanma dedi bilmiyorum napacam

Hiç bişey yazmadı emzirdiğim için zorladım iyi oluyo o zmn

Kuru kayisi suda pisirip yiyin. Bana iyi geliyordu. Mevsimi olsa bol bol kiraz onerirdim. Kiraz hemen bozuyor baya bir kilo yediğinizde . Çok zor Allah yardımcınız olsun. Ben de çok cetim de safra kesemi aldırdım şimdi de sürekli ishalden çekiyorum. İkisi de zor anam

Fitil krem veriyor doktor çok iyi geliyor genel cerrahide bayan doktorlar da oluyor uğramanı tavsiye ederim geçmiş olsun

1 Beğeni