Bebek huzursuz munıkır nasıl olur bilen varmı
Baslik altindaki sorudan bisi anlamadim munıkır nedemek bilmiyorum. Ama başlığa ithafen cevap vereyim… aksam ek gıdayı kacta verdin misal 6da 2,3saate huysuzlanmaya baslar,karnı sertlesir ve gegirme,osurma bisi olmazsa gaz damlası ver yada bebegi hamur gibi yoğur ayak altlarina corek otu yagi yada elinle ılık zeytinyagı sür. Bebek 4aydan kucukse sirtini kendine daya,bir elinle gogsunden destekle bedenini dik tutamiyo yada dengede duramiyo hala cunku. bacaklarini bagdas yaptiriyomus gibi tek avcunda topla totosunanbaskı uygulama sadece bacaklarini avcunda topla, sen dizlerinden hareketle aşagı yukarı yaylan… bebek gazını atacaktır (zeytinyagi konusunda senin elini yakan onun tenini daha cok yakar elinle sürmendeki amaç ısıyı anlamak) ben dogurdugum gunden itibaren yediklerimde cok secici davrandim ilk 2ay kulaktan dolma gaz yapar dedikleri seyleri asla yemedim. Gaz sorunu olmadı. 2aydan sora ufak ufak yediklerimi cesitlendirmeye basladim. Ama azar azar misal fasulye gaz yapar dimi 1tabak degil corba kasigi ile 1,2kasik yedim gaz yaptiysa 1,2ay daha yemedim yapmadiysa 1,2hafta sora 1tabak yedim. Gaz yapar dedikleri cogu sey yapmadi. Beyaz lahana,karnabahar ve brokoli hala tüketemiyoruz. Banada bebegede gaz yapiyo. Yediklerin ictiklerin ilk yarımsaatte sütüne gecmeye baslamis oluyo… yemek yedikten yarimsaat 1saat sora emzirdin,sorasinda bebek huysuzlandiysa yediklerinden biri gaz yapti bebek rahatsiz oldu yada agir geldi… ek gıdaya gecince gaz yapanları vermemeye calisiyorum vermiyorum yani… yaşına yakın yada yaşını doldurunca artık ![]()
Emzirirken nasil anladinsa öle huzursuzluk tabiki ilk basta ama her bebegin tepkisi farkli oluyo. Misal benimki gazdan huzursuz ise bacaklarini karnina ceke ceke aglar yada huysuzlanir elimi karnina attigimda taş gibi sertlesmis oldugunu goruyorum ve gaz icin masajlara vs basliyorum emzirirken gaz yapan ek gidadada gaz yapiyo zaten genelde gaz yapacagini bildiklerini ek gidaya baslarken degil cok daha sora azar azar alistira alistira ver