Yaklaşık 13 aylık gece beslenmesi ne zaman bırakılır

Farkettim de kızım her gece kurulu alarm gibi hep şaşmadan aynı saatte uyanıyor emmek istiyor bnde gece iki kez emziriyorum ama son birkaç gecedir gece bi kalkıyor sabaha kadar uyumuyor gece on iki de kalkar beş altı arası kısa bir uyku yapıp saat yedi olmadan uyanıyor aşırı gerginim uykusuzm hâlâ bile uyanık beşikte sallıyorum uyuması için aklıma takıldı gece beslenmesini hiç bırakmayı düşünmemiştm bi kaç makale okudum bununla ilgili gece emzirme diş çıkarma dönemini de çok olumsuz etkiliyomuş özellikle bir yaşından sonra siz bıraktnszmı nasıl başa çıktınz

Bizde bu ayin sonunda 1 yasina giricez. Mama iciyo anne sutu alan bebekler gece malesef mama icen bebeklere gore daha cok kalkiyo burda okadar cok denk geldimki buna bi nevi emzik aliskanlik gibi sanirim. Mesela uyutmadan once ne yediriyosunuz nekadar tok uyursa okadar geç yada az kalkiyo gece. Biz gece beslenmesi yapmiyoruz ama uyumadan once doymadiysa gece kalkiyo tabiki. Bu yuzden yatirmadan once iyi doymali. Birde ben gece uyanirsa sallamiyorum emzigini verip yada su icirip geri yatiriyorum oda alisdi sallanmak istemiyo ama gunduz sallaniyo.

Uyumadan önce taneli çorba yediriyorum bazen buğday arpa yayla çorbası tarzında veriyorum bazen de salçalı sebze çorbaları vs bazen pilav yanına yoğurt doymadığını anlasam meyve püresi de yapıp veriyorum uyku vaktinde de emzriyorum yerine yatırıyorum yarım saat sallıyorum anca uyuyor saat dokuz dokuz buçuk arası iki saat sonra uyanıyor üç dört saat uyumuyor bazen daha fazla sabaha kadar uyumuyor sürekli mızmız ağliyor emzriyorum bıraktığım an ağliyor emzik tutmadı emzik gibi kullanıyor uykusuzlktan bende oturup ağliyorum mama da vermedim hiç gece emzirmeyi bırakacm dedim eltim bırakma aç kalır vs dedi yok dedim bklm

Bzm ki ya meme de uyuyacak ya da saatlerce durmadan beşikte sallamam lazım uyuya kaldım diyelim sallamayı bıraktım çığlıkları basıyor o yüzden çok zorlanıyorum hem emizrmek hem sürekli sürekli sallanmak istemesi tek başıma çok zorlanıyorum Allah affetsn

merhaba 1 tane dr dan duymustum cocuk gunduz me kadar guzel kalorili beslenirse gece hic acikmaz diye ben 3 ana öğün veriyorum 3 ara öğün normal bizler ne yiyorsak onlardan aksam yemegini saat 7 de veriyorum sıkı bir yemek saat 10 da utur uyumadan önce 1 tane muz veririm sabah 9 da utanir hic kalkmadan hic acikmaz ve kilolu obur bir bebek 17 aylığız birde bu sekilde deneyin sabah 9.5 da kahvaltisini yapar

hayatta tek mutlu oldugu sey yemek yemek ve uyumak bu ikisi vazgecilmezi tok olsun farkli birsey ver hemrn agzini acar yer yeterki agzindan birsry girsin cok sukur :grinning_face:

off sorma o disi cok sukur tamamladıkta tamamlayasiya ölduk hep soguk seyler verirdim dis zamani salatalik havuc meyveli yogurt cok iyi gelirdi dene istersen

Zeynep hanım öğün aralarında mama ya da anne sütü alıyor mu?

yok hayir canim beni 5.5 ay emdi mamayida 1 yasinda kendiliginden birakti sadece yemek meyve hersey canim biz ne yiyorsak birebir aynisi tülaycım

Uyaninca geri uyumuyosa gece uykusu duzene girmemis demekki canik ben sadece gece acikinca uyaniyo diye dusundum peki gece uykusuna yatirdiginizda odada mi oluyo ve karanlikmi ortam

Bende ne yiyorsak onu veriyorum, yemeklerinize tuzu hiç koymuyoruz, baharatı da sınırlı diyebilirim…Ama yine de her öğün sonrasi mama içiyor ek gida ile doymuyor, herşeyi yiyor ama az az …1 yaş kontrolünden sonra mamayı azaltıp ek gıdayı arttırmayi düşünüyorum, bizim sorunumuz ama az yemesi işte bunu nasıl arttırabiliriz, bir öneriniz var mı :slightly_smiling_face:

canim ben her ögünümde mutlaka ekmek veririm sadece yemekle doymaz yada corbayla yemekte makarna yada pilav varsa ekmek vermem amacorbayla falan mutlaka 1 dilim ekmek yer ekmek yemedigi icin acikiyordur canim mama ya ihtiyac duyuyordur tabi ekmegi 1 yas sonrasi verdim suan tuz ve baharatida veriyorum tuzsuz tatsiz geliyordur o yuzden yemek istemeyebilir

Ekmek yiyor ama ekmek içi şeklinde çok az bir miktar tabi, ekmek yemediği için olabilir evet mantıklı ama eline mi veriyorsunuz direk ekmeği yoksa kendiniz mi yediriyorsunuz.Ben eline verince birazını yiyor kalanını atiyor

yok kuzum gunde mutlaka 1 kez corbs veriyorum 1 dilim ekmegi icine dogruyorum ksristirip kasikla veriyorum genelde pek yemeklerle vermiyorum cunki ya pilav ya makarna mutlaka oluyor o tok tutuyor zaten ama mutlaka corba ivine 1 dilim dirayip veriyorum gunluk

epine verdigimde biraz yiyip sonra oyun oynuyor ekmekle o yuzden pek eline vermiyorum

Birde öyle deneyim, çok teşekkür ederim :bouquet:

Öğün aralari için belli bir saat var mı peki, işte 2 saatte bir ek gıda gibi

rica ederim​:smiling_face_with_three_hearts:

sabah 9.5 da kahvalti yaptiriyorum 11.5 gibi meyveli yogurt yada meyve 2.5 da corba 5 te meyve kek ne varsa 7.5 aksam yemegi ve 10 da 1 tane muz ve hemen uyku sabaha kadar bu sekilde hic acikmaz tulaycim hergun ayni saat te yapiyorum

En azından bir kaç gün deneyeceğim, doktorla da yarın paylaşacağım 3 gunde bir kutu mama içiyor ek gıdayı da severken bir şekilde azaltmak daha sağlıklı olacaktır, belli bir dönemde alışma süreci falan derken oturması falan yine 1 ayı bulur muhtemelen