Yenidoğana su verilir mi?

Arkadaşlar merhaba
17 günlük bebeğim var gün içinde anne sütünden fazla mama yiyor doktor arada 1 çay kaşığı su verebileceğimi söyledi fakat kimiside 6 aya kadar kesinlikle su vermeyin diyor. sizler su durumuyla alakalı neler yapıyorsunuz

Mamayla beslenen bebeklere su verile bilir canım(kabızlık yaşamasın diye),zaten doktorunda vere bilirsin demiş :hugs:

2 Beğeni

Ben 3 aylıkkeb başlamıştım azar azar mama veriyosan zaten mamayı suyla karıştırdıgından su ıcmıs oluyo normal suda verebilirsin

1 Beğeni

Ben 1 ayliktan beri veriyorum

2 Beğeni

Takip ettiğim bi doktor şimdiki gibi sıcak havalarda bebeğe çay kaşığıyla beslenmeden sonra su verilmesi gerektiğini söylüyordu. Beslenmeden önce su verilirse midede şişkinlik yapacağını ve mama veya anne sütünü daha az emeceğini söylüyor.

2 Beğeni

Evet canım doğru , Beslenme sonrası verilmeli, bende böyle yapiyodum

1 Beğeni

Vallahi kızlar Biz bir aylık oldu Ben günde bir defa veriyorum yani bir çay kaşığı bile değil daha fazla veriyorum kaynatıp veriyorum

1 Beğeni

Eğer susar diye veriyorsan, Sadece anne sütüyle besleniyorsa gerek yok canım su vermeye versen bile kasıkla biraz ver,biberonada alışmasın hem

1 Beğeni

Vallahi canım biberonda veriyorum ya o da nasıl veriyorum günde bazen bir defa mama verince veriyorum

Mama veriyorsan su vere bilirsin zaten ben de mama verince biberonla veriyordum suyu kasıkla değil

4 ay 22 günlük oğlum bugün 60 ml su içti :roll_eyes: daha önceleride vermeye çalıştm ama beğenmedi tükürdü hep bugün acayip bi şekilde ağladı susturamadım napsam sonra su verdim tek seferde 30 ml içti ve sustu içi yanmış yavrumun :pensive: bence bebeğiniz size mesaj veriyor şu içmek isterse