Yorgunluktan ölücem artık asla uyumuyor

Bebeğim 3 buçuk aylık 10da vs uyanıyoruz bidahs gğn içinde toplam 2 saat zorla uyumuştır. Uyutuyorum 5 dkks sonra gözünü açıyor. Gece 1de 1 buçukta uyuyor. Sebebini bilen var mı (yatağına yatırınca ağlıyor 1de kucagıma alıp gezdirince gayet neşeli )

1 Beğeni

Merhaba canım! 3,5 aylık bebeğinin gündüz çok az uyuması ve gece geç saatlere kadar uyanık kalması, birçok annenin yaşadığı yaygın bir durum. Bu dönemde bebeklerin uyku düzeni henüz tam oturmamış olabilir ve uykuya geçişleri zor olabilir. Yatağına yatırınca ağlaması ve kucakta neşelenmesi de, özellikle bu yaş grubundaki bebeklerde yaygın bir durumdur çünkü bebekler kucakta kendilerini daha güvende hissederler. İşte bu durumun bazı olası nedenleri ve çözümleri:

Olası Nedenler:

1. Uyku Döngüsü Düzenlenmemiş Olabilir: Bebeklerin uyku döngüsü ilk birkaç ayda tamamen gelişmemiştir, bu yüzden gün içindeki kısa uyuklamalar ve gece geç yatma normaldir. Bazı bebekler gece ve gündüz farkını henüz anlamamış olabilir.

2. Fazla Uyarılma: Bebeklerin fazla uyarılması, yani çok fazla uyaranla karşı karşıya kalması (oyuncaklar, sesler, ışıklar vb.) uykuya dalmalarını zorlaştırabilir. Uyarıcı faktörler bebeğin uykuya geçişini engelleyebilir ve bu durumda bebek çok yorgun olduğu halde uykuya dalamaz.

3. Yakınlık ve Güven İhtiyacı: Yatağına yatırıldığında ağlaması, kucakta ise neşeli olması bebeğinin sana yakın olma isteğinden kaynaklanabilir. Bebekler annelerinin kokusunu ve sıcaklığını hissettiklerinde kendilerini daha güvende hissederler, bu yüzden kucakta sakinleşebilirler.

Neler Yapabilirsin:

1. Gündüz Uykuları İçin Rutine Dikkat Et: Bebeğin gündüz uykularını düzenlemeye çalışarak gece uykusunu da dengeleyebilirsin. Gündüzleri bebeği fazla uykusuz bırakmak, onun gece daha kolay uyumasına yardımcı olmayabilir. Her 1.5-2 saatte bir uyutmaya çalış ve uyumasa bile yatağında biraz dinlenmesine izin ver.

2. Gündüz ve Geceyi Ayırt Etmesini Sağla: Gündüzleri aydınlık ve aktif bir ortamda, gece ise karanlık ve sessiz bir ortamda olmasına dikkat et. Gece uykusu yaklaştığında ışıkları kıs, sessizliği sağla ve uyku sinyalleri ver.

3. Beyaz Gürültü: Bebekler, anne karnındaki seslere benzer beyaz gürültü (rüzgar, su sesi, dalga sesi gibi) sesleriyle daha rahat uykuya geçebilirler. Bu sesler bebeğin sakinleşmesine ve uykuya dalmasına yardımcı olabilir.

4. Kendi Kendine Uyuma Alışkanlığı: Bebeklere uykuya dalma becerisini kazandırmak önemlidir. Eğer kucağında rahat uyuyor ve yatağa yatırınca uyanıyorsa, yatağında biraz kalarak uykuya dalmayı öğrenmesine yardımcı olabilirsin. Her seferinde kucağa almadan biraz beklemek, bu alışkanlığı kazandırabilir.

5. Uyku Rutini Oluştur: Gece yatmadan önce her gün aynı şekilde uyguladığın bir uyku rutini (örneğin, banyo, masaj, hafif bir ninni) bebeğin uykuya geçişini kolaylaştırabilir.

Ne Zaman Doktora Danışmalısın?

Eğer bebeğin çok huzursuzsa, çok az uyuyorsa ya da başka belirtiler varsa, doktoruna danışmanda fayda var. Ancak, çoğu durumda bebeklerin bu dönemdeki uyku düzeni zamanla oturur.

Bu süreç sabır gerektiriyor, ama emin ol ki zamanla bebeğinin uyku düzeni daha iyi hale gelecek. Sabırlı ol, bu dönemi aşacaksınız! :two_hearts:

1 Beğeni

Kolik bı bebek olabilir mi bizimki öyleydi uyumuyoduk tüm gece uyanık olup ertesi gün öğle 11 e kadar uyumadigimiz zamanları bile bilirim yani

Kolik bebek olma ihtimali olabilir çünkü senin bahsettiğin hepsi bizde de var ve doktorumuz huzursuz ve kolik bir Bebek dedi kucağa alınmayı sever sallanmayi sever arabada gezmeyi sever bs vs demişti gündüz uykusu olmaya bilir gece geç uyuyabilir bazı bebekelr gündüz uyur gece uyuma uykuya geçemediği içinde huzursuz olur ağlarlar bu yüzden de gaz çıkaramıyor ve ya da sıkıntı çekiyor zor çıkarıyor ise gazlı bir bebeğimizdir demişti

Gazını çıkarıyor gayet rahat . Yine de kolik olabilir mi ?

1 Beğeni

Gaz vs çıkarıyır yine de kolik olma ihtimali var mı

1 Beğeni

Gazı fazladır canım tam rahatlamiyordur

Ne yapmam gerek

Tabiki var bizim kıza gaz masajı felan yapıyorduk artık dedim bunun farklı bı şeyi var diye doktora götürdük gaz kütlesi varmış onu dağıtmak lazımmış

Metsil vermişlerdi bize bı tanede doğal bı gaz damlası vardı onu kullanmıştık beslenmeden önce ve sonra gaz masajı yapıyorduk

Gazını çıkartıyor ama gazlı bebeklee ne kadar gaz çıkartirsa çıkarsın sürekli gaz üretirlermis ve bu da onların karnını rahatsız edip ağlamaya vuruyor işte huzursuz oluyorlar doktorumuz bir balon düşünün o sürekli şişiyor ve patlayamiyor nolursunuz midede ve bağırsaklarda boule birsey olsa sizi çok rahatsız eder bu yüzden sürekli üretim oluyor ve ne kadar çıkarırsa cikarsin devamlı üretim rahatsız ediyor demişti ve gerçekten öyle oluyor ya ben bunun kanitina vardım yani çıkıyor ama sürekli üretiyor yine hizursuz ağlıyor cikinca bir rahatlıyor sonra tkerar başlama

YouTube da ibrahim saracoglu gazlı bebekler için kimyon kuru var bir deneyin 2 gündür yapiyorum fayda etti gibi sekersiz olarak yapiyorun

1 Beğeni