Yüksek Ateş

Merhabalar kızım 9 aylık, 8.5 kilo dün sabah 5ten beri yüksek ateşi var. Sabah 5te yetişkin gibi kustuğu için korkup hastaneye götürdüm ateşi 39.7 çıktı. Serum yoluyla ateş düşürüldü ve antibiyotik başlanmadı. İshal olmasın diye probiyotik kullanımı önerildi. Dünden beridir calpol ve dolveni 3.5 4 ml dönüşümlü vermeme rağmen ateşimiz 39dan en fazla 38.6-38.8lere düştü. İştahsızlık var. Ilık su uygulaması yapıyorum. Ne yaptıysam düşmedi. Viral enfeksiyon olduğu söylendi. Ne yapmam gerekiyor? Bir öneriniz var mı?

Çok geçmiş olsun. Şurupları dönüşümlü verin diyen doktor mu yoksa siz mi öyle veriyorsunuz?

Teşekkür ederiz doktor söyledi

2 farklı doktor da bana inatçı ateşte sadece Dolven’e geçmelisin demişti. Karışık kullanılmaz etkinliği düşüyor diye. Ondan sordum.

Çok geçmiş olsun cnm bizimde bir ay evvli ateşli hastalık geçirdi sürekli yandı dört gün sonra antibiyotik değiştirdiler öyle düştü ilk başta yazdigini devamlı çıkarttı ise yaramadi

Biz de 20 gün önce dirençli ateşle uğraştık 39 40 ları gördük bi günde 3 hastane gezdim 3 gün boyunca ateşi hiç 38.5 den düşmedi 3. Günün sonunda düşmezse yatıracaklardı. Antibiyotik anca etki etdi. Çoğu kusuyordu ılık kompres fitil ve dolven dönüşümlü kullandım. Ilık duş aldırdım ama doktorum şok etkisi yaratır sadece ıslat demişdi. Antibiyoiği aksatmadan içirin iyleştiren o çünkü. Kusuyorsa doktorunuzdan değiştirmesi ve alerji şurubu vermesini isteyin

Bu arada geçmiş olsun rabbim tez vakitte iyileşmeyi nasip etsin, tekrar okuyunca fark ettim antibiyotik yazmamış doktorunuz bence dirençli ateşi ancak antibiyotik toparlıyor tekrar bi doktorunuzla iletişime geçin

Öyle mi bilmiyordum zaten anlayamadım her doktor farklı söylüyor ya çocuk doktoru karışık ver dedi acildeki doktor 1 yaş altina dolven önermiyoruz diyerek başlamadı

Çok teşekkür ederiz açıkçası ben de antibiyotik kullanmaya karşıyım ama bir türlü düşmüyor doktor da vermedi enfeksiyon olmasına rağmen umarım sabaha daha iyi olur…

Çok teşekkür ederiz Allah razı olsun, değerlerinde enfeksiyon çıkmasına rağmen başlamadı antibiyotik. Yarın çocuk doktoruna da gideceğiz belki o başlar umarım sabaha daha iyi olur yavrum

Nasıl oldu bebiş inşallah ateşi düşmüşdür