Zorunlu ek gıda

Bebeğim 5 ay 2 günlük 70 cm 8500 kilo bu ay 400 gram almış sadece doktorumuz ek gıdaya başlayalım az dedi sebze çorbası dedi ama protein yok biley yok bu kilo aldırcak mı bebeğe öneriniz var mı nasıl toplarız acaba anne sütü alıyo sadece

Kemik suyu koyabilirsin bütün çorbalarına

Herşeyin dozu önemli normalde benim kızım da 5. Aya kadar 1 kg falan alıyordu yaklaşık bazen geçiyordu da sadece anne sütüydü. Şimdi 8 aylık artık 500 600 gr falan belki 400 öyle alıyor. Doktor kilodan ziyade sağlıklı olması daha iyi diyor genelde protein ürünleri 8 de başlıyor et tarzı o da az az. Yani siz daha yarım yapmalısınız mide küçük ne yiyecek

Benim bebegim altı aylıkken 7500 dokuz aylıkken 8500 kiloydu.. Özele gidiyorum drum her seferinde kilosu normal diyor. Benim drum gorse sizin bebişe diyet onerirdi​:grin:

Masallah Bence kilosu normal baska bir drdan daha gorus alın. Beşinci aydan sonraydım sanırım bizimde kilo alımı yavaşladı dr normal demişti eskisi gibi bir kilo almaz diyordu.

kilosuda gayet iyiymiş masaallah 400 Gr da gayet güzel almış neden erken başlatmış ek gıdaya benimki 3090 dogdu 7.ayinda 7600 du 9 aylık kontrolünde 8150 geldi 2 ayda sadece yarım kilo almisti doktorumuz gayet iyi kilosu dedi sizinki niye öyle yaptı anlamadım zaten ilk 4 ay düzenli 1 kilo civarı beklenir sonrasında her ay 300 600 Gr alması gayet ideal çokta kafanıza takmayın bence doğum kilosu kaçtı bebeginizn

benimkide sadece anne sütü alıyor ilk baslana şey çorba değil alerji varmı yokmu diye ilk patates havuç kabak yoğurt gibi şeyleri bı kaç gün arayla deneyerek vermek gerekiyor direk çorbadan baslanmaz bebek alerji olsa neye var bilemezsiniz o yüzden tek tek deneniyor onlarında ya buharda yada haslayarak yumuşatıp hafif sütünüzü seyreltip 1 2 çay kaşığı olarak başlıyorsunuz yani ek gıdaya başlar başlamaz bebeğiniz koca bir tas yeyip kilo almayacak

Kilo alimi icin degil yutkunma refleksini ogret