Bu zamana kadar kızıımın normal rutin aşıları bide iki doz rota virüs aşısı yaptrdık normal de aşı karşıtı biri değilim ama son zamanlarda sosyal medyada 1..5 yaş aşısından sonra bebeklerde ciddi rahatszlklar olduğunu okudum aşı içerikkerinin değiştiğüni hatta Epstein olayında öldürülen bebeklerin kanının bile aşı içerikleiğinde olduğunu okudum doğru değil mi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz on gün sonra aşımız var eşim yaptırmayalım diyor ben çok kararszm napcam yaa bi fikir verin lütfen
Bizde 1yas aşısı olduk bende geçenlerde bu dediginiz videolardan bir kacina denk geldim bende korkmaya başladım yaaa öyle berbat bir çağda yaşıyoruz ki artık herşeyden kuşku duyuyoruz.
Bende aşı karşıtı değilim ve bu zamana kadar özel aşıları da yaptırdım. 1.5 yaş aşısını da yaptırdım şükür hiçbir sorun yaşamadık ve şuan oğlum 20 aylık. O söylentileri çok gördüm ve tedirgin olmadım değil ![]()
Aşıyı yaptırsan sonrasında ne ile karşılacağınıw bilmiyorsun tedirgin oluyorsun yaptırmasan bu sefer çeşit çeşit hastalıklar var onlar bulaşırsa daha kötü olacak Allah korusun ama gerçekten neye güveneceğimizi ne yapacağımuzı şaşırdık
Off bende bilmiyorum napacağımı 1.5 yaş aşısı kaç doz neresine vuruluyor
Aşıları yaptırmıyorum. Komplo teorisi falan değil artık çocuklarımıza aşı pompalayan adamın çocuk yediği, kan içtiği ortaya çıktı. Dahası ne olabilir uyanmak için..
Hastahane yede götürmeyin o zaman canım hiç sonuçta Yenidoğan çete lideri Fırat sarinin da bağlantısı varmış bir Fırat gider biri gelir nerden bilceksin gittiğin doktorun bağlantısı olup olmadığını değil miii biri gelir parasına bakar devlet özel farketmez
Doktor ile aşı aynı şey değil ki Doktor’un iyisi var kötüsü var ama aşının iki çeşidi yok bi tane ve zararlarından bahsediliyor bundan dolayı içim rahat değil
Aynı şey canım doktora gidiyorsun en basiti muaye ederken birşey yapmiycagini nerden biliyorsun teknoloji tıp bukadar ilerlemişken kan verirken bile 2 kez düşünmen gerekiyor ee verdigimiz ilaçlarin içinde bile neleer var baktığın zaman doktorun iyisi kötüsü var diyorsun da o doktora giden ailelerde iyi doktor diye gidiyordu belki bak altindan ne çıktı birde mesela ben yaptırmadım özel aşıları ki ölümcül virüs olan özel asilar bakildiginda diğer asilara göre daha çok önemli asilarken devlet neden ücretsiz yapmıyor o aşıları düşünmek lazım
2 tane bacaktan 1 tane ağızdan yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Benim de karşıma çıkıyor o videolar bir anne olarak tedirgin oluyorum elbette bizim de önümüzde şimdi 18.ay aşısı var. Karşıma çıkan videolarda genelde otizmle ilişkilendirilmiş bu aşı ama ben şöyle düşünüyorum zaten otizm tanısından bahsedebilmek için bir buçuk, iki yaşlara gelinmesi lazım. Bu biraz bahanesi gibi geliyor bana misal Allah korusun arabayla kaza yaptınız ama evden çıkmadan da bi kahve içmiştiniz kahve içtiğim için kaza oldu demek gibi bir şey. Fikir farklılıkları çok var bu konuda ama özellikle menenjitten vefat eden çocukları gördükten sonra toplu bağışıklığın önemini insan bir kere daha anlıyor . En en kötü diyorum hadi ileride kanıtlandı zararları vs en kötü senaryoyu düşünüyorum ona karşılık yaptırmayıp sürekli diken üzerinde olmayı mı tercih ederdim diye soruyorum kendime Allah korusun bulaşırsa bir şey çocuğum zarar görürse ve bu ben aşı yaptırmadım diye olursa bu vicdan yükünden ömür boyu kurtulamam o yüzden özel aşılarını dahi yaptırdım
Anne anlar Doktor’un ilgisinden vs iyi mi kötü mü diye o bahsettğnz çete bikaç kişi çıktı ama ülkede binlerce çocuk doktoru var onlar kötü çıktı diye biz bi daha çocuğumz hastalandğnda hastaneye götürmicekmiyz daha temknli olup öyle gıdecez aşı konusu çok farklı dediğim gibi aşı karştıı değilm ama insanın kafası karışıypr içeriklerinin değiştiğini söylüyorlar ondn dolayı korkum var biraz daha araştırıp ona göre karar verecem
Aynn işte öyle bir şey ki yaptırmasak ilerde ax aşı yaptırmadık diye böyle oldu dicez aynı şklde inanın aşı olmasına rağmen yine bir hastalık geçirse Allah korusun o zaman da aşıdan oldu dicez işin içinden çıkamicaz valla çok kurcalıyot bu durum kafamı
Biz de 18.aya giriyoruz 5 gün sonra. Çağrılınca yaptıracağız inşallah. Yapılacak olan aşının ikisi zaten pekiştirme dozu yani önceden yapıldı birincileri. Sadece Hepatit A yeni 1.doz olacak. Hepatit A da B de karaciğer sağlığı için çok önemli aşılar. Benim karaciğer durumumu bilen bilir. Enfeksiyona çok yatkın bir bünyem var ve karaciğer enfeksiyonu çok kötü tablolara götürebilecek bir enfeksiyon. 32 yaşımda bebeklikte olup olmadığıma bakılmaksızın yeniden aşılanmaya başladım ben Hepatit B’ye. 1.doz vuruldum. 2 doz kaldi. Ülkenin karaciğerde tanınan profudur doktorum. Velhasıl koruyuculuğu artırmak mühim şey. Komplo teorileri ile sağlığı riske atmamak da bir o kadar mühim.
Aşı yaptırıp yaptırmamak ailelerin kendi verecekleri karar kimse kimsenin kararını sorgulayamaz. Ama aşılara karşı duruş sergileyenlere de komple teorisine inanıyorlar diyemez kimse artık. Çünkü olayların komple teorisinden çıktığını göreli bir kaç hafta oluyor. Benim için yıllardır çıkmıştı ama şimdi bir çokları da içinde çıktı..
ben haber takip etmiyorum Rana ama devletin karsiladigi ve özel olan tüm aşılari doktorun önerdiği şekilde günü gününe yaptırıyorum ve önemli olduğunu düşünüyorum .daha fazla yorum yapılacak bir konu değil bana göre zaten isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz ben doktorumuza güveniyorum ve yaptirmayi tercih ediyorum .çocuk doktorunun da fikrini alabilirsin sonuçta bu konuda uzman olan onlar yorumları da çok kiymetli