1 ay bebek gelişimi

Kızlar benim kızım 36 günlük bugün eşimle birlikte aile hekimine 1. Ay aşısını olmaya gittik boyunu kilosunu da ölçtüler kilosu 4.7 çıktı doğumdan beri 1.5 kilo almış (:nazar_amulet:) ben boyunu duymamıştım o sırada aşı oluyordu eşime sordum 61 cm dedi ama bu çocuk zaten 49 cm doğmuştu kilo alımı da beklenin üstünde ama sadece anne sütü aldığı için o sağlıklı kabul ediliyor ben boyuna takıldım boyunun 36 günde 12 cm uzaması mümkün mü evde de bir daha ölçtüm 60 civarı çıkıyor hemşireler bir şey söylemedi ama çocuk doktoruna gitmeli miyim sizce

Massallah canim sende olcuysen yanlis degildir ozaman biz 3 ay kontrolunde 63 cm gelmisdik 51 cm dogdu saglik ocaginda bizim ebe olcerken zorlamadan kabaca olcuyo ama az ciksa anlarim fazla gelmis normal heralde yoksa bisey derdi illa

Maşaallah :blue_heart: doğumda yanlış ölçmüş olabilirler mi, benim bebeğimin öyleydi. Hastanede farklı çıkmıştı, 5 gün sonra sağlık ocagındaki ebe farklı ölçmüştü

1 Beğeni

Bencede mantıklı doğumda yanlış ölçülmüş olabilir

Aslında ben kabaca ölçtüm 60 cm bir minderi vardı ona koydum tam geldi demek ki 60mış dedim :joy::joy::joy:

Yani sende o civarda olcduysen dogrudur canin

Evet bazen hemşireler ve çocuk doktorları acele ediyorlar maalesef, yanlış ölçmüşlerdir büyük ihtimalle. Ama ben çok hızlı büyümüş olmanın bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Yani bunun haricinde ters giden bir durum yoksa endişe etmeyiniz

1 Beğeni

Bizim de dogum kağıdında 52 cm yaziyor ama 1.ay kontrolunde 50 cm cikti ben de sasirip doktora ne oldu çekti mi bu cocuk demiştim :sweat_smile: meger yanlis ölçmusler eger dogru ise masallah yani benim kizim 4.ayinda 61 cm gelmisti