Kızlar 1 aylık bebekleriniz gündüz kaçar saat kaç kez uyuyor. Gün içinde onunla oynamak, konuşmak, kitap okumak vs istiyorum ama uyanıkken huysuz olması engel oluyor. Uyumadığı zamanlar içerisinde sürekli huzursuz, ağliyor. Ben de uyutmaya çalışıyorum mecburen. Uykuya dalmakta da zorluk çekince bebeğimi gündüz uyumaya mı zorluyorum acaba diye düşünüyorum. Uyumasa ağlayıp duracak. Böyle değişik bir hal… siz nasıl yapıyorsunuz?
Benim bebeğimde 37 günlük gündüz sadece memede ve kucakta uyuyor asla yerine bırakamıyorum hemen uyanıyor bu yüzden hiçbir işimi halledemiyorum niye böyle anlamıyorum yenidoğan bebeğin günün 16-18 saatini uykuda geçirdiği söylenir ama maalesef henüz bir saat bile beşiğinde yalnız uyuduğuna şahit olamadım
Benim kızım da 47 günlük gündüz de gece de uyumuyor. Sürekli sallanmak istiyor odadan çıktığım an ağlıyor. 44 gün annem vardı yanımda gitti şimdi çok zorlanıyorum. Bazen geri gel diye aramak istiyorum ama sonsuza kadar yanımda kalma ihtimali olmadığı için alışmam lazım diye bişey söylemiyorum
36 günlük benim bebeğimde öyle taş çatlasın yarım saat ağlamadan, mızırdanmadan duruyor konuşuyorum şarkı söylüyorum ama nafile. Bir ara bebeğim beni sevmiyor diye ağladım bile… dediğiniz gibi uykuda uyumuyor hep memede kalmak istiyor böyle olunca süt hiç birikmiyormuş gibi geliyor ne zaman düzelecek çok merak ediyorum
36 gunluk kizim son 1 haftadir uykuda sorun yasiyoruz bizde uyanikken mizmiz agliyo sanki bi derdi var gibi alti temiz gazi yok karni tok.ama huysuzlaniyo sebebini anlayamadim biyeri agrisa hep aglar diyorum. cok az sevdiriyo kendini hemen mizmiz uykuyuda yarim yamalak tilki uykusu uyuyo gunde 1 kere bazen 2 kere derin uyuyo
Bir de bana hamileyken demişlerdi ki, yenidoğan emip uyur gün boyu zorluğu yok. Hakkaten öyle olacak sanıyordum.
Ben de hep diyorum ki acaba bir yeri mi ağrıyor, bilmediğim bir sıkıntısı mı var. Hatta bugün kalça çıkığı filan var da ağrı yapiyor, haberimiz mi yok diye bile düşündüm. Tam keyfi yerine geldi diyorum tekrar huysuzlaniyor. Sakinleştiriyorum, altını temizliyorum 1-2 dakika güzel güzel bakıyor sonra yine ağlama…
Bir de bizde şey oluyor; kucağımda ağıt tutturur gibi ağlıyor sonra aniden gözü dalıyor uykuya. Birkaç dakika durduktan sonra tekrar ağlıyor. Üzülüyorum gerçekten rahatça yatağında yatmayip , ağlama aralarında kucakta sefil sefil uyuduğu için…
Ayni ayni bizimkide boyle ve herkez ayni seyleri soyluyo demekki normal bi durum. Benim kizim yeni dogdugunda uyuyodu surekli hafif sariligi vardi oda etkiliyodu sanirim . Sonradan butun uyku falan gitti huysuzluk memnuniyetsizlik var gulmeye baslasa diye bekliyom inanki ozaman en azindan uyumasa bile keyifli olur
Sağlık ocağındaki ebe açlıktan yapabileceğini söyledi mama önerdi ancak doktorumuz kilosunu yeterli görmüştü acaba gerçekten sebebi açlık olabilir mi ağlamaların gerçi önceden sağdığım sütlerden verdim ağlamalarından sonra içmedi açlık değil diye düşündüm bende
Bziimki ac olunca agliyo durmuyo mesela 90 ml mama yapiyorum bitiriyo hala mizmizlaniyo uyumuyo esim hep hakli cikiyo doymadi 30 ml daha yap diyo ben israrla ac degil diyorum neyse mama yapiyorum azcik daha iciyo rahatliyo yani az daha olsa istiyo demekki anlamaidm gitti
Aç olan bebek çıkan bez sayısından, günlük çiş/kaka miktarından belli eder kendini. 1 ayda 1 buçuk kilo aldı, aç olduğunu sanmıyorum inşallah bebişlerimizin bu ağlamaları büyüdükleri ve çevredeki uyaranlardan daha fazla etkilendikleri içindir. İnşallah ağrısı sızısı olmaz miniklerin, insan üzülüyor.
Herkes 40 çıkınca düzelir diyor dört gözle bekliyorum, inşallah bıçak kesiği gibi son bulur öyle birşey bekliyorum çünkü
Merhaba bebeğim 34 günlük…yani yalnız değilsin her bebek gibi durum normal ve bebeğin huzursuz değil bebeğinin konuşma dili o emin ol o da seninle o şekilde iletişim kuruyor stress yapcak bir şey yok bebekler ilk 3 ay anneye cok bağlı kucağına al gezdir dolaştır kucağında hafif salla… etrafta kucağa alışır diyenler için almamazlık yapma… bi dah zaten alamayacaksın istesen de bugünler böyle 🫶🏻 4. Aydan sonra rahatlayacaksın ama bu sefer diş başlayacak sonra ek gıda derken büyümüş tasını çıkart stress yapma her anı cok kıymetli…