1 buçuk yaş bebeklerde sosyalleşme

Kızım 1 buçuk yaş olacak 10 gün sonra hala ortama birileri gelirken veya bizi gittiğimizde kim istese gidip oyun oynamıyor gitmiyor hep kaçıyo sürekli anne baba onunla oynasın istiyo sürekli elimizden tutup götürüyo acaba aynı durumda olan bebeişleriniz var mı acaba sorun mu bu anlam veremedim yoksa sadece utangaçlık mı konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi düzeltilebilecek birşey mi

16 ya yeni girdik diyebilirim daha başındayız benim kızım ortamı geçtim evde bile dipdibeyiz yemek yerken sarılmak için beni çekiştiriyor yemeği bile dib dibe yiyoruz :joy: ben yanında oynarsam oyun oynuyor yoksa dibime bitiyor biraz da haşin çocuklar olsa bağırıyor bir şeyler anlatmaya girişiyor ve çekip sarılmak istiyor ama çocuklar korkuyor bu sefer de :joy: tam ters döngüdeyiz zamanla düzeleceğine inanıyorum

1 Beğeni

Zamanla alışacaktır kendisi oyunlara katılmıyor diye siz vazgeçmeyin sık sık akranlarıyla buluşturun. Bazen bebeklerde karşı tarafın düşüncelerini hissediyor sevildiği hissederse açılır. Çok sıkıştırmayın hadi kucağına git seni öpsün veya hadi git oyna ya da sürekli yapma falan demeyin bir iki defa oyuna katılmasını teklif edin veya ortamdaki başka çocuk yanına gelip konuşsun elini falan tutsun gitmek isterse gitsin yoksa serbest bırakın izlesin. İzlerken karşı taraftakini anlamaya tanımaya çalışıyor. Aslında kendini güvenceye alıyor da diyebiliriz buna. Birkaç defa gitmez sonra kendi isteğiyle katılır.
Her bebek tabi ki farklıdır ama ben anlattığım gibi yaptım fazla sıkmadım ama sık sık götürdüm parka da misafirliğe de şimdi alıştı oyunların kurucusu hep kendisi oldu :smiling_face:

Yarın 16 aylık olcak oğlum ilk aylarda öyleydi ki bu bizim hatamız aman hasta olur aman şöyle böyle diye doğru düzgün çıkarmadık zaten 30 Aralık doğmuştu soğuktu aşıya goturken bile felaket biseydi çığlık kıyamet havalar ısındı heer gün çıkardım dışarı şuan tabi ilk dakikalar cekinsede bir süre sonra alışıyor hatta geçen hastaneye gittik kardeşimin kucaginda koridorun başından sonuna kadar herkeze el salladı kardeşim çok gülmüştü halkı selamlıyor balkon konusmasi yapcak diye oyun parkları ve gruplarına götürebilirsiniz

Umarım ya

1 Beğeni

Zaten öyle yapıyorum gitmeyi teklif ediyorum bekliyo çok izliyo tam misafirlikten kalkacağımız vakit kabak çiçeği gibi açılıyor misafirlik akranları park elimden geldiğince götürüyorum hai gördükleri kişiler genelde hep gördükleri ama yok yani örn dedesini her hafta bi gün görüyor ama giymiyo yani kayınpelderime ama Bnm aile mesela çok gitmesemde gidiyo onlarla oyun oynuyo annemin kucağında sürekli babam desen oyun oynuyo aynı şekilde kayınpederimde oyun oynamaya çalışır ama kızm bir türlü gitmiyor ne eşimin ailesinin yanına ne de akranlarının yanına acaba güvende mi hissetmiyor anlamadım elimden geldiğince ona gelecek herşeyiuapıyorm oyun oynarım hep evdede zaten anne baba elini tutup götürüp getiriyor bizi bir türlü anlam veremedim

Önümüzdeki ayın 8 de kızım tam 1,5 yaşında olacak. Benım kız da parktan kaçıyor. Yolda kedılerı gorunce kedı kovalıyor. Şuan hiç sakin davranmıyor. Her yere koşa kosa gıdıyor. Elini bile tutturmuyor Çocuklara da sezdırmeden vuruyor.

Bence zamanla düzelecektir.

Benim oğlum da benim ailemin yanında daha aktif babasının ailesinin yanında biraz daha pasif kalıyor. Ben onu şu şekilde düşünüyorum ben hep ailemle konuşuyorum görüntülü arıyorum evde de benimle daha fazla vakit geçiriyor benim yakın hissettiģime o da yakın hissediyor. Bir de benim annem çok ilgileniyor sadece sevmek oynamak değil her ihtiyacına destek olur yemeğini de yedirir üzerini de değiştirir uyutur ondan yakın hissediyor. Babam da kendiyle çocuk olur oynar parka falan da götürür ondan daha çok alıştı onlara. Görür görmez kucağına koşar. Babaannesine kayınbabama biraz zaman geçince gider. Sonuç olarak gidiyor konuşuyor oynuyor o da zamanla daha iyi olacak.
Daha çok açılıp kendini ifade edecekler biraz daha büyükçe. Siz yapmanız gerekenleri çok iyi biliyorsunuz ilgili bir anne olmasaydınız böyle bir konu açmazdınız. Üzerinize düşeni yapın ve bekleyin :smiling_face_with_three_hearts:

Kızıma en çok masıl faydalı olabilirim cidden her anne gibi araştırıyorum çok tşk ederim kızlar iyi ki varsınız Osman gönüldal diye bi çocuk doktoru var videosuna denk geldim bu konu üzerine içim sizinle konuştuktan sonra ve bu videoyu izledikten sonra rahatladı tşk ederim.

3 Beğeni

@514habis_r aynı durumdan bende müzdaribim gelene gidene vuruyor saç çekiyor çızmaya çalışıyor 4 5 yaşındakilere özellikle vurup saçlarını çekiyor nasıl geçecek bilmiyorum bazen babasına ve banada vurur sinirlenince

1 Beğeni

Bence zamanla geçer ,yaptığının kotu bir davranış olduğunu soyle. Ablaya abiye ah yok cicik yapalım de bence zamanla anlayacaklar şimdi kucuk oldugu için idrak edemiyorlar.

Evet öyle yaptırıyorum sürekli vurduktan sonra özür dile diyorum gel sarıl öp diyorum ama bazen ben demeden vurup kendi kendine gidip sarılıp öpüyor :smiley: bu nesil gümbür gümbür geliyor ya

1 Beğeni

Hajahahja oda iyi.
Ama bak senin dediklerini uyguluyor. Gelişme var demek.