1 buçuk yaş

Hanımlar merhaba oğlum 1 buçuk yaşında gel denince geliyo ismini söyleyince bakıyo ama nesneleri ver deyince vermiyor ve sürekli evde benimle yalnız babası yoğun çalışıyo onu bile görmüyor doğru düzgün parka gidince ordaki çocuklara yabancı duruyor bu normal mi ve oğlum vücudundaki yerleri göstermeyi de bilmiyor henüz bunlar normal mi kafama çok takıyorum acaba geriden mi geliyor diye lütfen 1 buçuk yaş anneleri ses verebilir mi şimdiden teşekkür ederim

Bana göre normal her çocuk aynı değil gelişimleri ve algıları farklı kimi önceden yapabiliyo kimse sonradan tıpkı geç konuşan çocuklar gibi arkadasimin oğlu 9 yaşında hala duzgun komuşamiyor çocuktan çocuğa devisiyor …ama mutlaka bir doktora gösterinki içiniz rahat etsin

Oğlum canı isterse birseyi ver dediğim zaman verir canı istemezse vermez. Çocuklara uzak durmuyor tabi önceden de uzak durmuyordu. Vücudunda da bi kulaklarını gösteriyor, canı isterse de burun ve gözlerini. Her çocuğun gelişimi farklı. Ama aklında bi sorun işareti kalmasını istemiyorsan, rahat etmek istiyorsan bi çocuk doktoru ile görüşebilirsin.

merhaba canim benim oğlumda 20 aylik gel deyince gelir sunu getir derim getirir ismini bilir ve bakar ama oda daha gözun nerde derim gostermez daha vucudunu taniyamadi gòstermez yani ama alkis yap derim yapar bay bay yap derim yapar bazi seyleri yapmiyor diye gerilik var anlamina gelmiyo herseyin zamani var benim oglum daha bu ay tam alamiyla hizli yurudu her cocuk bir degil bazilarinda gec olabiliyor o yuzden hic takinti yapma zamani gelince herseyi yapiyorlar bende cok korkuyordum bu cocuk yurumuyor kaslarinda sorun var yuruyemeyecek emekleme yok diye 19 ay bitti 20.ayinda bir anda hizlica yurumeye basladi sunu anladim hic acele edip panik yapmaya gerek yok zamani onlar belirliyor önce Rabbim ol ditecek onlarda olduracak rahat ol hic sorun yapma​:smiling_face_with_three_hearts:

Ay valla içime su serptininz Allah razı olsun çocuk daha 1 buçuk yaşında yok niye ağzını burnunu göstermiyor yok niye eşya ver diyince getirmiyo diyenler var bu çocuk sorunlu diyenler var falan iyice psikolojim bozuldu çocuk beni anlıyo ufak kelimeler de söylüyo neden sonuç ilişkisi kuruyor ama bu kişiler yüzünden takıntılı olmaya başladım

1 Beğeni

Benim iki oğlum var. Biri şu an 18.5 aylık. İkisinde çok erken konuştu. Komut alma bedenini gösterme gibi davranışları erken yaptı. Ama yigenim 3 yaşına kadar neredeyse hiç konuşmadı tuvaletini söylemedi. Gelişim geriliğinden korktuk. Çocuk 3cyasindan sonra bi açıldı. Durdurabilene aşk olsun. Şu an 3 e gidiyor. Çabuk öğrenen odaklanabilen arkadaş ve aile ortamında aktif bir çocuk. Gelişimi geri demek için bence erken. Ha birde şunu paylaşayım. Dün sağlık ocağına asi olmaya götürdüm oğlanı. Hemşire bana göz teması kuruyor mu birseyleri taşıyor mu basit komutları yerine getiriyor mu diye sordu. Bunları yapması yapmadiysa şimdiye kadar artık başlaması gerektiğini söyledi. Çok aklınıza takıldıysa eğer doktorunuza durumu anlatin. Gerekirse sizi gelişimsel pediyatri ye yonlendirecektir. Sağlıkla büyüsün bebiş :white_heart:

Valla Benimki bir buçuk yaşına bı ay var kumandayı ver şunu getir dediğim zaman canı isterse çokta güzel yapıyor ama canı istemezse yapmıyor gayet normal telefondan bunu yapmasa şunu yapmasa bilmem kaç kelimesi olmasa otizm diyorlar benim beynim agridi düşünmekten kendimce tek çözümüm bireysel değilde topluma karışması mesela parka götürdüm bırak gitsin gözün önünde olsun ayırma ama kuşu biraz salmak lazım evde ne kadar öğrenebilir ki

Ay bu duruma sinir oluyorum ya sanki her çocuğun gelişimi aynı. Bana da sürekli şunun çocuğu seninkinden daha küçük konuşuyor, şu kadar dişi çıkmış, zayıf duruyor falan diyorlar. İnsan sinir oluyorum ama hiç takılma boşver kulaklarını tıka hepsine. Doktor sana birsey demediği sürece kimseyi duyma.

Yani kıyaslama yapmak çok doğru değil bencede. Onun yerine bı davranışı sıklıkla göstermeyo bence dene şarkı yoluyla filan. Kızım 17 aylık genelde o şekilde öğreniyor. Mesela o da yürümesi biraz kuzenlerine göre geç oldu. Herkes niye yürümüyor filan dedi .hatta ayakta birkaç saniye anca durdu. Ama sonra adım attı bı ayda hemen yürüdü. Yani şuan organlarını gösteriyor. Gel git yapıyor eşyaları filan at nerede desem alıp getiriyor at diyor örneğin hayvan seslerini de bazılarını öğrendi. Ama duyarak göstererek . Elime kitap vardı hayvanlar. Sürekli baştan başlayıp arı vı, kedi miyav göstererek söyledim. Ya da organları karşıma oturtup burun nerde bip bip dedim gösterdim . Yani çocuğun kendi öğrenme şekline göre öğretebilirsin

Kızlar oğlum 1 buçuk yaşında ve ilk kez Avm ye oyun alanına götürdük ama çocuklar hiç dikkatini çekmedi ve oyunlar da öyle ama ilk kez kalabalık ortama girdi evde hep benimle yalnız bundan olabilir mi gerçekten çevre cok olumsuz etkiliyor beni psikolojim alt üst evde çocuk normal gayet oyun oynar güler eder ama bugün ilk kez oraya gidince dondu kaldı normal mi sizce

Sürekli evde seninle birlikteymiş ilk kez farkli bir ortama girmiş çekingen kalması normal. Biz büyükler bile yeni ortama girince bazen çekingen, tedirgin davranabiliyoruz. Bence ilk olduğu için normal. Şöyle 3-4 kere daha çıktıkça alışacaktır muhtemelen. Baktın 3-4 defaya da aynı o zaman bir doktora danış derim.

Çocuk sağlığı bölümüne gittiği zaman doktor çocuk gelişimi uzmanına yönlendiriyor her ihtimale karşı kontrol ettirmek için siz göründünüz mü

Yani bir belirtisi olsa da olmasa da yönlendiriyor benim kızımı o zaman baktı doktor refleksleri var mı tepki veriyor mu ismini duyarlı mı gibi

Bence normal bu arada. Benim kızım da benimle tek yaşıyor bazen kalabalık ortamlara gittik mi birileri gelince o kişiyi gördüğü zaman çok fazla ağlıyor mesela

Doktora gidin çocuk gelisimciye yönlendirirse orda bebekle ilgileniyor geride mi diye söylüyor ben yemek yeme konusu için gitmiştim doktor istersen yönlendiriym dedi tm dedim ama gelişmesine falan hepsine bakmıştı

Her çocuğun gelişimi farklı adına tepki veriyor göz teması iyiyse acele ettirmeyin. Benim kızıma mesela bu şarkıların faydası çok oldu

Benimki de evde yanlız çocuklari ve AVM’de ki o oyun alaanlari görünce tutamıyorum ilk zaman çekinir bı iki defa gittikten sonra alışır

Bekarken olsun çocuk olmadan önce evden çıkmak istemezdim huyum böyle aylarca cikmamazligim var ama çocuk olunca olmuyor videolara bakiyorum doktorlar bireysel önermiyor alisyorlar grup oynasın parka götür serbest bırak veya Topluluk için de özgüveni gelsin araba olmayan yerde elini tutmuyorum kendi gidiyor düşüyor da ama kalkiuorda