1 yaş desteksiz uykuya geçme

Canım anneler, kızım 1 yaşında ve son dönemler de geceleri bir sık kalkması arttı doğduğundan beri meme destekli uyuyor biraz alışkanlık haline geldi sanırım geceleri de sık kalktığı için bazen pes edip yanıma alıyorum. Desteksiz uykuya geçirmek istiyorum ama o süreçte yorucu ve sabırlı olmak gerekiyor biliyorum. Sizin bebekleriniz nasıl uyuyor, nasıl yol izliyorsunuz süreci benim gibi yaşayan var mı?

Tamamen aynıyız üstelik 14 aylık oldu çok zorlanıyorum :smiling_face_with_tear:

Hep mi böyleydi peki yaşından sonra mı bu hale geldi?

Bacım yaşına girdi bizimkide emmiyor ama saat başı uyanıyoruz bir haftadır diş diyorum oncesindede uykularimiz deliksiz değildi en fazla 3 saat uyur gene uyanirdi ayakta sallayarak uyuyor bizimkide

Asil, benim uyutacağım zaman emme esnasında uykuya geçerdi babasının ayağında sallanarak uykuya geçerdi. Sonra ben hasta oldum ağır ilaçlar kullanmaya başlayacaktım doktorum emzirmeyi sonlandırmamı söyledi 18 aylıkken emzirme sona erdi sonra bende ayağımda sallayarak uyutmaya başladım. Sonra ayağım kırıldı onu da bıraktık yatağa yatırıyorum bende yanına yatıyorum önce bir kitap okuyorum sonra hadi gözlerimizi kapatalım uyuyalım falan diyorum ben kapatınca o da kapatıyor. Yarım saat sürmüyor uyuyor. Uykusu doğduğundan beri sorunlu bir bebek. Beni en çok yoran yemek yedirmek ve uyutmak oldu şimdiye kadar

Bu arada Asil 21 aylık.

Evet yaşından sonra. Ondan önce çok iyiydik gece gündüz. Aşırı meraklı ve hızlı öğrenen bir bebek. Yürüyor 1 aydır da. Yeni diş belirtisi yok.
Sanıyorum ki tek gündüz uykusu istiyor 2 gündür ilk gündüz uykusu öğleye kaydı iyice normalde 11 de uyur 12 de uyanırdı. İki gündür 12 -12.30 da uyudu ama yine aşırı yorulmasindan kaynaklı ikindi uykularını da yaptı. Gece uykusu hep 21.30 ama gece boyunca özellikle 12 den sonra neredeyse saat başı kalkıyor. Emiyor geri dalıyor bazen sallattiriyor.

Bizde öyleyiz :melting_face::cry:1 yaştan sonra daha çok mu baglaniyorlar ne gece tek uyanmaya ne zman geçeceğiz acaba :grin::melting_face:

Dogum günü ne zmn bebeğinizin?

Sanırım 1 ay daha var bizim. 8 Eylül 2024.:heart_hands:t2:

Biz de aynı böyleyiz ya, bugün işe neredeyse sıfır uykuyla geldim :sob: bütün gece uyanıp uyanıp emmek istedi. Normalde bazen kolumda salladığımda geri uyurdu bu defa sallamamı da kabul etmedi saat başı emmek için uyandı. Ben de hala tek uykuya düşmedim ve gündüz uykuları en fazla 15-20 dk oluyor. Uyanıp geri de uyumuyor çok zor bir dönem.

1 ay 4 gün var aramızda benim oğlum da 04 Ağustos