Kızlar sabahtan beri oğluma hıcbırsey yedıremedım normalde hergun 1 yumurtasını muhakkak yedırırdım azı dişi çıkmış sanırım ondan asla yemek ıstemıyor muzu cok seviyor onu bıle istemedi en sonunda mama yaptım onu içiyor suan sinirden sesını yuksellttım ağladı sonra gelen pişmanlık ne kadar surer bu durum acaba
Benim kızımda 13 aylık ve çok iştahı olmayan bir çocuk yemek istemediğinde çok zorlamam ki tiksinmesin yemekten. Ben kendimden pay içiyorum bazen oluyor bir gün boyunca hiç yemek istemiyorum sadece sıvı tüketmek geliyor içimden zorla yesemde çıkarıyorum bazende doymuyorum insanın günü günün tutmuyor. Çocuklarımızda da öyledir diye düşünüyorum kurulu saat değiller sonuçta onlar da etten kemikten diş ağrısı olabilir veya başka sebepten yemek istemiyor olabilir. Sıvı tğketiyorsa bence endişelenecek bir şey yok annesi siz arada teklif edin yemek isterse yer zaten kendinizi tüketmeden yormadan zaman geçirin(benim de bazen kafaya taktığım oluyor ama böyle kendimi sakinleştiriyorum)
Öyle yapmaktan başka çarem yok galıba kızmama hiç alışık degıl çok ağladı bende çok uzuldum sonrasında annelik çılgınlıkmış ![]()
Bir süre böyle devam edebilir bazı günler de aksine normalden fazla yemek yiyecektir, bizde öyle oldu şahsen, şu sıralar muzu da gözü görmüyor aynı sizin hesap..Artık alıştım zorlamiyorum açlık hissetse muhakkak yer birşey ama dişin ağrısından canları birşey istemiyor iştah kapali
13ay 11 günlük oğlum iştahsız bir bebek doktor iştah açıcı kilo almaya yardımcı mama yazdı daha yeni iştahı açılmaya başlamıştı hastalaninca geri gitti bende teklif ettim ama zorlamadim cunki zorladigimda daha çok tiksinir eğer eline vermiyorsaniz eline verip kendi yiycek şekilde deneyin ara arada olsa öyle yemişti
Eline veriyorum çatalı ağzı hariç heryere sürüyor ![]()
15,5 aylık kızım bu zamana kadar yarım yumurtayı bile bitirmedi hiç
benim her günüm öyle geçiyor. Sürekli sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor yani artık alışmaya başladım ama bu durum beni çok üzüyor. Sizin durumunuz bence geçici, umarım kısa sürer de yeniden yemeye başlar canınızı sıkmayın.
İnşallah açılır yoksa ben kafayı yıcem ![]()
İnşallah iştahlı bır bebeydi tamamen gitti iştahı
İnsan üzülür tabii öyle olunca
anneyiz kızınca da dayanamıyoruz sonra.
Aslında aralarda bende bu yememe dönemine denk geldim şöyle bı çözüm buldum belki işe yarar bende eline pek vermeyenlerdenim şöyle ıslak ,yağlı olanlari yine vermiyorum ,şöyle bişey buldum elmayı bıçakla küçük küçük doğruyorum yiyebileceği kucuklukte yamegi yedirirken 1 taňe 1 taňe mama sandalyesinin önüne koyuyorum o kendi yediği olduğunu sanıp ağzına yedirdigim lokma ile ikisini beraber yiyor ,bu şekilde bı iki gündür çözüm buldum tavukta yaptım minik minik tek tek ama verin yedikten sonra diğerini verin tavuk ,elma,kaşar ,minik ekmek parçası bunları yaptım siz cogaltabilirsiniz o kendi yediğini sanıp iştahla bı tık daha iyi yiyor sanki bı de o arada peşpeşe yedirin bekledikçe de yememezlik ediyolar çünkü
Bunu denıycem cok tesekkur ederim ![]()
![]()
durum bizde de aynı öyle öyle öğrenecekler işte
Vahh bunu bende denedim ama bende işe yaramamişti hatta anlayıp yediklerinide yemedi sizinki yemiş ne güzel
Istahsiz oldugu gun masaya koyuyorum ekmek geliyo gidiyo yiyo
Denemedigimiz hiç bişey kalmadı ki onlar yemedikce bizde bu yönde kendimizi geliştirdik .Yiyor bı kaç gündür kandırmaca ile devam edicem ben ta ki benim kız tezimi çürütene kadar![]()