Axx axxx yaşlandmm 10 ay da kızım hiçbir şey yemiyor yaa en ufak pütürlü bişey versem ağzına ağız dolusu kusuyor 2 aydır böyle aslnda hep pütürlü ezerek vermeye çalışıyotdum ek gıdaya başladktan sonra bazen yiyordu bazen kusuyordu kustuğu zaman midesi boş kalmasın diye mecbur blend edip öyle veriyordum bi ara tanecikli ama çok pişmiş de veriyordum 7.ayda sevmiyordu ama o zamanlar kusmuyordu da 9.aya girdk gireli bütün huyları değişti ne yese kusuyor yumurta pankek peynr vs hiçbir şey yemiyor ağzına aldığı gibi kusuyor pütürlü çorbaları yemiyor tanecikli hiç. Hiç yemiyor eskiden blend edip yaptığım çorbaları da asla yemiyor ağzına girdiği gibi kusuyor uyku desen sıfır sizce neden böyle var mı bu durumu yaşayan yardımcı olurmsnz
Aramızda 5 gün var 10 ay 13 günlük olduk. Bizimle aynı yemekleri, çorbaları yiyor sadece tuz ve baharat atmıyorum çok az eziyorum. 9.aya kadar öğürmüştü ama zorlamadan başka yiyecekler yedirdim çok az ezerek. Ben blend yapmayı 7.ay civarı bıraktım. Salçalı tuzsuz köfteli patates yemeği yapabilirsiniz yanına da yoğurt. Biraz patates ezerek biraz köfte ezerek verebilirsiniz. Arada yoğurt yesin güzel yutar pütürsüz yer gibi hisseder. Yoğurt çorbasının pirinçlerini ezerek verebilirsin ben başta onunla başladım sonra ezmedim gayet de yuttu. Şehriyeli çorba da olur aynı şekilde. Bulgur pilavı yoğurt bile olur . En önce çok az miktarda başlayın alıştışirsa gider inşallah. Sabahları da kahvaltıda bir salatalık içi yiyor oğlum ortadan ikiye dikine bölüyorum içini çay kaşığıyla veriyorum önceden eziyordum onu da şimdi hiç ezmeden 1 çay kaşığı içi boyutunda veriyorum çiğniyor yiyor. Tabi önceden diş yoktu ezdigim zamanlar. Sizin dişler var mı bilmiyorum ama bizim 6 dişi var baya iyi eziyor çiğniyor artik.
Bizde de dört tane diş var da eskiden yiyordu az da olsa pütürlü çok pişmiş taneckli ama yaklaşık iki aydr böyle çiğneme refleksi gelişmeyeck diye korkuyorum direkt ağzına aldığı gibş yutmadan kusuyor köyde çocuklarda görülen bir hastalıkmış alternatif tedavi deneyecez
doktora götürdm bişeyi yok dedi bide böyle deneylim inşallah iyileşir de
Yok endişe etme yaa. Biz de köydeyiz öyle bir şey yok kim uydurdu kız onu
az az ver bence alisacak inanıyorum ben![]()