10 aylık bebek gelişimi🐣

Merhaba sevgili anneler :rainbow:

Bebeğim 10 ay 10 günlük​:baby_angel:t2::blue_heart:

Emekleme yapmıyor tutunup ayağa kalmıyor anne der gibi ama tam kesin çıkaramıyor daha birden fazla hece var ama dede nene gibi değil sanki gel diyor sürekli gel gel yapmayı ögretiyorum ama yapmıyor alkış yapmıyor ellerini kasıyor bay bay yapmıyor açıkcası biraz endişe duyuyorum bunlardan

İyi şeyler de var tabi gülme takliti ve öksürme takliti yapıyor hyr yapma dedim şeylerde ağlıyor gel dedim zaman yürüteçle yanıma geliyor kumandayla tvi açıldını biliyor bence alıp bana getiriyor yürüteçle babasının arkasından fazla aglıyo onu görünce beni istemiyorum bide ismini biliyor her Arda diyişimde dönüp bakıyor

Aslında acemi bir anne değilim daha önceden okul öncesi ögretmenlik yaptım 1 yıl kadar yiyenlerime baktım ama evlat olunca merak ediyor insan sizce nasıll gelişimi tecrübeli anneler

Şimdiden çok teşekkür ederim saygılar herkese :bouquet:

Merhaba​:white_heart:

Her bebeğin kendine özel süreci işte siz kelime bakımından anne baba dede gel mama demeyi iptal etmeyin kitap tarzı oyuncakların da etkisi oluyor benim kızım da 10. Ay sıraları öyleydi

Tutunup totosunu kaldıramadı bu 15. Ayda oldu ancak 14. Ayında yeni yeni emekledi şimdi 18. Ay bitmek üzere daha 3 haftadır yürüyor Tutunup kalkıp öyle ama poposu bacaklarından destek alıp daha kalkamadı tabi zamanı gelince o sinyalini veriyor zaten cesaretlendirin tekrar deneyin tam sabır işi Allah hayırlısı ile nasip etsin

Kaç kelime söyleye biliyor şuanda kızınız

Anne kelimesini özellikle diyor anne anne diye dolanıyor anacı bir kızım var :joy: anne baba mama gel nene dede bu kadar nene daha yeni ama çok bilinçli demiyor bunu devamlı konuşuyorum ama mesela direktif verince yani hadi mama saati geldi yemek yiyelim mama yiyelim. Babası bak derim babasına götürür oyuncaklarından hadi gözlüğünü getir takalım gibi gibi

Yani ne yapacaksak ona da söylüyorum anlıyor söyledikleri ve anladıkları kelime haznesi önemli ama zamanla artacak bir şey

Maşşallah allah zihin açıklıgı versin :butterfly:

Merhabalar bebişiniz Bence gayet normal ilerliyor benim kızımda hiç sürünmedi 11aya doğru direk emeklemeye başladı konuşmaya da gelirsek her bebek bi anda konuşacak diye bir şey yok şimdiki bebeklerin canı istemeyince konuşmak istememesi var canları isteyince söylüyorlar bende çocuk annesiyim 3üde hep farklı şekilde büyüdü hee bebeğin gelişimi farklı oluyor örneğin bana derlerdi annesi sürünüyormu kızın yoo benim kızın canı tatlı sürünmek istemiyo derdim gerçektende öyle yere koyunca ağlardı şükür şuan herşey yolunda :blush:doktor kontrollerinizde olumlu ise sıkıntı etmeyin bence