Kızlarrr 10 aylık kızım emeklemiyor yürümüyo sadece yerde döne döne sürünüyo o kadar gören herkes vay niye yürümüyo niye emeklemiyor desteksz de ayakta hiç durmuyo napsam yaa varmı bzm gibi olan
Emeklemeden yurur bazi cocuklar ilk cocugum hiç emeklemedi . Siz emeklemesi icin surekli yuz ustu koyuyomusunuz desteksiz durmasi icinde egzersizler yapiyomusunuz eger egzersiz yaptirmazsaniz ondanda oluyo
Emeklemeye bilir bunu kafanıza takmayın gelişim basamağı olarak saymıyolar. Benim kızım 7 buçuk aylıkken emekledi ama bir yaşında yürüdü bebek hazır olduğunda yapıyor buna siz takılmayın. Ama şuan kendi ağırlığını taşıyabilmesi lazımdı. Ayağa kaldırdığınzda kendi taşıyabiliyorsa problem yok değilse bir doktora gösterin 9. Ayda yere basmaya başlaması lazım diyor doktorlar çünkü
Sık sık egzersiz yaptırıyorum emekleme pozisyonuna da geliyor ama adım atmıyo
Her cocugun gelisimi bir olmaz arkdsmin kizi 13 aylik hala yurumuyo yeni yurumeye baslamis cewrenize cokda kulak asmayin cok bilmisler coktur
Emeklemek gelişim basamaklarinda yok yani emeklemek zorunda değil yaşına gelsin bir anda yürümeye başlayacak belki de her çocuk aynı olmak zorunda değil ki sıkma canını
Yere basıyor ama ya biz elinden tutacaz yada o bi yere tutunacak öyle durur desteksz atıyo kendini elimi çok sıkı tutuyo hatta bırakmym diye