13.ay diş yok

Kızım 13 aylık olmasına 1 hafta kaldı ama henüz diş çıkarmadı öyle belirgin bir şişlik falanda yok damaklarında çevremdekiler aile hekimi normal değil diş doktoruna gitmen lazım dedi ama doktorumuz 15.aya kadar normal olduğunu söylüyor bu konu biraz kafamı karıştırmaya başlamadı değil :dotted_line_face: normal mi bilmiyorum

Benim dişlerim iki yasında cıkmıs dra götürmüşler dr çıkar demiş oylede olmus tabi Sizde götürün içiniz rahatlasın

2 yaş mı :roll_eyes: bir de peşpeşe patladıysa ne acı çekmişsinizdir

Ayy 2 yaş mı geç çıktıysa geç mi döküldü süt dişleriniz

Genetik oluyor genelde 18. Aya kadar çıkarmazsa o zaman genelde sorun teşkil ediyor diye biliyorum zaten doktora da sormuşsunuz doktorda çıkacağını dile getirmiş eğer yine içiniz rahat etmiyorsa bir başka doktora götürebilirsiniz

Evet ya doktora sordum 1 yaş muanesinde ama çevredekilerde sürekli bu konuyu dile getirince insan üzülüyor tabi acaba bir sorunmu var diye diş doktorunada götürsem ne yapacak diyorum

Sen çevreye takılma benim kızım da 12 aylıkken çıkardı oğlum 5 aylıkken çıkardı değişiyor bu süreç

1 Beğeni

Haa yinede için rahat etmiyorsa bi git çocuk doktoruna bence diş doktoruna gitmene gerek yok şimdilik

diş doktoruna götür diye çevreniz mi diyor yoksa doktorunuz mu..çevre diyorsa umursamayin doktorunuz dediyse götürün…benim ilk iki çocuk 8 aylıkken çıkarmaya başladı 3. çocuk neredeyse yaşına girecekti patlattı ama 4 disi birden usttekileri şimdide alt iki çıktı 13 aylık ..1 yaş ta kan bakıldı mi d vit falan düşükse ondan da geç çıkabiliyor Muş

Benım oglum da 10 aya gırdı 8 diş var agzında erken cıkması cokta uyı bırsey değil aslında yeğenımın 2 yasında çıkmıştı :blush:

Diş genetik bişey canım erken çıkarsa geç dökülür vs değil olay sağlıklı olup olmaması önemli 6.ayin sonunda çıkarmaya başladı 30unda 1 yaş olcak 6disi var 4ust 2alt doktorunda çıkar demiş yanlış hatırlamıyorsam 18.aydan sonra çıkmaz ise sorun oluyormuş biraz daha bekle bence arkadaşımın büyük kızı 1.5yasinda çıkarmaya baslamis mesela

Evet bakalım 15.aya kadar bekleyeceğiz ama damağında falanda gözle görülür bir kabarıklıkta yok

Maşallah sizinki baya erken çıkarmış :sweat_smile::sweat_smile:

1 yaş muanesinde kan değerleri bakmadı doktor 9.ayında bakmıştı değerlerin hepside normaldi sadece çok az d vitamini düşüktü onuda kullanmaya devam et dedi düzenli veriyorum onuda

1 Beğeni

Aile hekimi dedi ya diş doktoruna bi götür diye dedim sanki götürsem nasıl bakacak röntgen falan bile çekecek olsa asla durmaz çocuk

1 Beğeni

Evet ya belkide diyorum peş peşe gelecek bütün dişleri

1 Beğeni

aile hekimleri pek bişey bilmiyo kendi çocuk doktorun sorun görürse yönlendirir her bebek bir gelismiyor kimi dişiyle doğuyor kimi 1.5 yaşında çıkarıyor bak mesala benimki 4 5 ayda cikarmsi gerekeni 1 ayda çıkardı 1.5 ay oldu ilk diş patlayalo ve şuan 6 dişi var bı anda çıkarıyorlar sen peyniri yoğurdu bol ver eger yiyorsa onlarda kemik gelişimi için önemli sağlıkla çıkar inşaallah :heart:

D vitamini eksikliğinde diş geç çıkar demişti Osman Gonulal, sizde de eksikliği varmış zaten direk ona yordum bende, 9. Aya kadar sıfır dişle geldik biz ama sonra toplu çıkarmaya başladı kabarma vs de olmuyor bizde bu arada yani ona takılmayın, D vitamini nelerde var onlara yüklenin, ilacı aksatmayın ama bu konuda aile hekiminden ziyade çocuk doktorunun görüşüne yine başvurun aile hekimi bu konuyu sağlıklı değerlendiremez

2 Beğeni

Evet d vit tam sınırda dedi ama bende baktım değerlerine sınır 20 iken 18mi ne idi kızımınkı çokta düşük değildi yani hergün veriyorum bakalım belkide hepsi peş peşe gelecek gibime geliyor zaten ya

1 Beğeni