15 aylık bebek anneleri sizde durumlar nasıl

Kızım 14 Ay 23 günlük 2 gündür sürekli huysuz ne yemek ne mama ne su yiyip içmiyor. Sadece ağlıyor huysuz ne yapacağımı şaşırdım. Sizler ne yaşıyorsunuz

Aynı zamanda hemen hemen bizi bebişler :sweat_smile: benim kızım da paso bağırıyor dirlik vermiyor canının istediği mükemmel yiyor hatta vereyim diye yutmadan heyecanlanıyor ona yemek yedirirken bir yandan da kaşığı az yoğurda batırıp önüne koyuyorum oynuyor bazen ağzına götürüyor tam bir düzensizlik hakim ama diş çıkarma dönemi azı dişlerin 3 ü geçen hafta 1 i de bu hafta geldi dün yani patlamış zor bir süreç sanırım

Bir de yemek düzeniniz nasıl bilmiyorum ama normalde hep sağlıklı beslensin diye ona özel tarifleri yapardım pek kendi yediğimiz şeylerden vermezdim 2 haftadır falan veriyorum misal patates kızartması ona kızarmaya yakın önden alıyorum yumuşak yesin hafif diye ayıla bayıla yiyor heyecanlanıyor ya da kek yaparsam bize çikolata soslu falan onu çok sevdi öyle sanırım aynı şeyleri yemekten de sıkıldılar yani ben öyle düşünüyorum daha yeni yeni bizim yediklerimizden veriyorum hafif tuz atıyorum falan

Benim kızım eline alıp hiçbir şey yemiyor. Yatırıyorum resmen zorla veriyorum ağzına yoksa aç yaşıyor

Sizin yediklerinizden verin akşam az patates kızartıp az siz sokun ağzına tadını alınca belki yemek ister öyle o tarz şeyler yani

Aç bıraksam yer mi acaba diyorum yine yemiyor hiç ama hiç iştahı yok

1 Beğeni

Yani öğün aralığı sık ise o zaman da belki yemeye bilir arkadaşımın kızı da bizimkilerle emsal 4 gün bar benim kızımla arasında olan da yemiyordu öyle yaptı şimdi yiyor mesela

16 aylık olduk neredeyse 1 aydır diş dönemindeyiz 1 aydır ağzına ne verirsem tükürüyor sevdiği şeyleri sevmez oldu 9.ayından beri biz ne yersek oda ondan yiyor sadece 3 4 ay kızıma özel hazırladım onun gerisinde biz ne yersek verdim üst 2 diş yeni çıktı azı diş dün patlamış şimdi sıra altlarda muhtemelen fena şişmiş ve sertleşmiş hastaydı halada iyileşemedi doktor dişten diyor çözemedim sabah baya geç kalkar akşamda bizle yatıyor desem yeridir​:grinning_face_with_smiling_eyes:

Sabah benim kızım 7dr kalkar akşam da 11de uyur

Bizde 14 ay 12 günlük olduk

Evet bizde de dis problemi var

Bazen cok güzel yer bazende çıkarıyor hic yemez

Cok hırçın ve yavaş yavaş yurüyor mutfak dolaplarinden cikmiyor en sevdifi sey kariştirmak

Sabah 7 de uyanır

10 11 arası uyur bazen gun icinde 2 uyku yapiyor bqzende 10 11 gibi uyur saat 1 gibi uyanir

Aksamda 19:30 20:00 gibi uyumuş oluyor gece 1 kez uyanır yanımıza gelir sabaha kadar kucagimda uyur

Bu donemde ayrilik kaygisi yaşıyorlar miş o yuzden gece yanimizda uyumak istiyor

Odasını ne zaman ayırdınız

1 Beğeni

Bizim 11i bulur kalkmamız ya bazen

Kaçta uyuyor

23.00 genelde erkene çekmeye çalışıyorum ama yapamadım henüz

Odasini ayırmadım 2 2.5 yaş arasinda odasini ayiracaz

Peki konuşuyormu bebişleriniz

Bizde 13 aylıgız asla kendi oynamıyor ıllakı benimle oynayacak ve kucak istiyor sureklı iştahı bır ara yoktu duzeldı sukur bız sabah cok erken başlıyoruz gune en gec 7 de ayakta inek sütü veriyorum yada formul mama daha sonra 9 gıbı İlk uykusuna yatar 1 saat 1.5 saat kadar kalktığında kahvaltısını yaptırırım öğlen uykusu da 1.30 gıbı yapar yatmadan once 1kase yogurt yedırıyorum ortalama 2 saate yakın uyur kalktığında çorba yedırıyorım ve aralarda eline hep bıseyler verırım yada kefir portakal suyu gıbı akşamda 19.30 da uyur yatmadan yarım saat once muzlu muhallebi yapıyorum ıcıne tahin kuruyemişlerden rendelıyorum oldukça tok tutuyor yatmadan once gece 12 gıbı mama veriyorum ve sabaha kadar yetiyor