Kızım şükür herhangi bir problem yok koltuktan çıkıp iniyor duz duvara dahi tutunup yürüyor ben yere oturayım fırıl fırıl dolanıyor tek sıkıntı cesaret edip kendini salmiyor ne yapayım cevremdekiler yürür acele etme diyor ama işte içim dayanmıyor
Bende sana yürür acele etme diyeceğim
çünkü her çocuk özeldir ve kendini ne zaman hazır hissederse zaten yürüyecektir sen sadece ona cesaret verebilirsin iki elinden tutup yürüt sonra yavaştan bırak sürekli böyle yaparsan kendisi cesaret alıp yürür
Yapıyorum öyle hatta oğlumla yakalamaca oynuyoru gibi yapıyoz nasıl kaçmaya çalışıyor elinden bırakınca kendini yere bırakıp emekleyerek kaçıyor
Normaldir kendini o şekilde daha güvende hissediyor yürüme cesareti pek yok siz sürekli yapın hep elinden tutup yürütün zamanla kendiliğinden yürüyecek bu seferde ortalıkta birşey bırakmayacak ![]()
Yürüsünde bırakmadın razıyım
Merak etme kimi çocuk ağırdır zaten yürümek için gerekeni yapıyor tutunarak yürümeye çalışıyor zamanla desteksiz de yürüyecek
Hiç değilse öyle diyorlar ben acelemiz yok dediğim halde rahatsız şeyler söylüyorlar insanın umursamadığı şeyden rahatsız olmasına neden oluyorlar. Biz de 13.5 aylığız dediğiniz gibi tırmanıyor düz duvara bile ama cesareti yoktu kısa süreli ayakta duruyordu da elleri serbest ama adım konusunda korkuyor hemen oturtuyordu poposunu yere ve dün gece ilk adımını attı şükür. Olur acelesi yok 18 aya kadar normal 18 ay sonrası gelişme olmazsa muayeneye götürmeyi düşünebilirsiniz. Bir de ben elimi veriyordum ama onu taşımıyordum o benim elimi tutuyordu ben serbest bırakıyordum yürüme arkadaşıyla da dört dönüyor zaten