Merhaba, bebeğim 15 aylık bir ay önce avm içindeki sesli oyuncaklardan korktuğu için şuan onları hala gördüğünde ağlıyor ya da kaçmak istiyor bana yapışıyor.
Bir de yabancı gördüğü erkekler de ağlıyor bana yapışıyor ortamdan rahatsız oluyor, zerzevatçı gibi sesli geçen şeylerden de bana kaçıyor korkuyor. Bazen odadan benim ayrıldığımı farkettiğinde de beni ararken böyle korkmuş ürkmüş bir ifadeyle titreyerek beni bulmaya çalışıyor bu aylarda bu normal mi? fazlasıyla kafamı kurcalıyor
Bu aylarda ayrılık kaygısı ortaya çıkabiliyormuş, geçici bir süreçtir diye düşünüyorum ben. Korkma konusu da dönem dönem daha fazla oluyor zamanla değişiyor genelde ama benim kızım da hala blender sesinden korkup aynı anlattığınız gibi titreyerek ağlıyor. Saç kurutma makinasından korkuyor aynı şekilde. Bebekken travma yapabilecek bir şey de olmadı bir türlü alıştıramıyorum kek bile çırpamıyorum onun yanında. Hala da düzelmedi sebebini ben de çözemedim. Ama size olan bağımlılığı geçici olabilir bu ayda çok fazla oluyormuş. Kızım da şu an 15,5 aylık.
Merhabalar benim kızımda erkeklerden çok korkardı bebekliğinden bu yana hep öyleydi. Şuan 18.5aylık yine korkuyor ama eskisi gibi bana sarılmıyor, yanaşmıyor . Mesela asansöre binsek eskiden, başka biri binse kızıma “ay sen ne tatlısın” dese erkekse diyen, hemen ağlardı ya da ona baksa hemen ağlardı, şimdi tepki vermiyor hatta bazen el bile sallıyor.