Kızım 15 günlük ilk günler çok güzel uyuyodu iki saate bir kaldırıp doyuruyodum tekrar uyuyodu şimdi ne gündüz uyuyo ne gece ağlamıyoda bir yeri ağrıyo diyeyim sadece kucağımızda durmak istiyo bu normal mi
O kadar normal ki. 2 haftalıkken sadece kucağımızda uyuyordu memede uyuyordu. Şuan 48 günlük hala bazen kucakta uyuyor 2 saatte bi uyanıp emiyor. Anne kokusu sıcaklığı istiyor
Evet kucağıma aldığım zaman derin derin uyuyo ama bu seferde annem izin vermiyo uyursun çocuğa zarar verirsin uykuda diye
Benim bebeğim erkek şuan 4 aylık ama başlarda gaz sancısı vardı o yüzden pek uyumuyırdu sizin bebeğinizde de olabilir kucağına aldığında yaylama hareketi yapıyorsan o yüzden kendisini rahat hissediyordur birde anne sıcaklığı her zaman sakinleştirir bebekleri
Canım benim ne olur etrafa kulağını tıka. Evet bebekle uyumak memede uyuyakalmak çok riskli şeyler ama sen onun annesisin ben ilk haftalarda yanımda yatırıp uyutuyordum çünkü yatağında asla yatmıyordu. Koyuyorduk bağırıyordu. Bizim yatakta sıcaklığımızla uyumak çok hoşuna gidiyordu ki hala öyle inan. Beşiğini yatağa birleştirdim büyük bir yatak oluşturdum odada. Şimdi yine yanımda yatıyor ama en azından riski azalttım onu reflü yatağına koyup yanına yatıyorum poposunu pışpışlarken dibine kadar giriyorum ki kokumu alsın diye. Öyle öyle uyuyor. Ben bebeğin ayrı yatması taraftarı değilim açıkçası bir süre. Çünkü zaten hala kendini senin karnında sanıyor öyle düşün. Dünyada bi boşlukta gibi aslında şimdi bazen kucağımda bile durmuyor o yüzden o haftaların tadını çıkar . Benim de annem sanki hiç iki çocuk büyütmemiş gibi bu çocuk sürekli aranıyo acaba aç mı mama mı versek deyip duruyor yani bu laflar hiç bitmez
Aslında annelerimiz bizden daha panikler bu konularda neden anlamış değil pek bana da kuca alıştırmışın diyorlar ama kızıma yapamamıştım şimdi oğlumu istediğim gibi kucağıma alıyorum pişmanlıkları mı bir nebze azaltmaya çalışıgorum ve inanın geri getiremiyorum o günleri şimdi kızım 5 yaşında kucağıma gel dediğimde ben bebek değilim diyor ama benim gözümde bebek hâlâ…Bebeğinle günlerini en iyi şekilde değerlendir geri gelmiyorlar maalesef
Gazı olduğunda anlıyorum ayaklarını karnına çekiyor çünkü gazınıda çıkarıyorum sürekli doktoruna söyledim o da belki gazdır dedi gaz damlası önerir misiniz dedim ben bebeklerin o tür şeyler kullanması taraftarı değilim dedi masaj ya da karnını ısıtıp çıkarmayı deneyin dedi ama gaz değil sanki
Açtır gazı vardır altı kirlidir yada bir yeri agriyodur yada anne karnını arıyordur eğer yapmıyor sanız yarım kundak yapın kucak istiyorsada tutun kucağa alıştırma diyenleri dinlemeyin
Şöyle düşünün bebeklerin tek bildiği şey ağlamak ve emmek. Yani acıkınca da emmek istiyorlar gazı olunca da uyumak isteyince de. İnanın gece bazen beni emzik olarak kullanıyor uykuya dalıyor
Sütüm yok iki saate bir 60 cc mama veriyorum acaba az mı geliyor fazlasınıda kusuyo ama
Memem yok keşke olsada emzik yapsa kuzum
sen annesin memen olsa da olmasa da güzel anne. Bebeğinin keyfini çıkar
Teşekkür ederim
Çok ağlıyor mu canım aç olsa durmaz ağlar belki senin kokun istiyodur
Yok ağlamıyo gözleri açık etrafı izliyor sadece
Uyutmaya çalışırsan en etkili yötem beyaz gürültü hafif oatoatla bebekler kendi kendine uyumayı beceremezmiş belkide ondan uyumuyodur
Ay bizde de tam tersiydi 40 çıkana kadar çok usluydu acayip uyuyodu özledim o zamanları senin sıcaklığını istiyordur belki
Seni kokunu istiyor geçen arkadasim sordu neden diye seni istiyor dedim