15 günlük bebek

Selam kızlar 15 günlük bebeğim uyurken sürekli ses çıkarıyor sürekli kızarıyor çok huzursuz hep aranıyor doyurup uyutmama rağmen sürekli süt arıyor göğsüm olmadan da uyumuyor ilk bebek yardımcı olur musunuz

Canım selam :cherry_blossom: ses çıkarıyor dediğin sesler ıkınır gibi seslerse çok normal bütün bebeklerde oluyor. Memede uyumak istemesi sadece aç olmasından değil sana ihtiyaç duyduğundan da olabilir. Gün içerisinde bol bol tentene temas yap, gündüz uykularını göğüsünde uyut :smiling_face_with_three_hearts: Kızarmasıda ıkınmasına bağlıdır büyük ihtimalle yinede için rahat etsin doktorunuzla bi konuş istersen.

Evet ıkınır gibi sesler çıkarıyor bu arada 2 saatte bir uyandirip emziriyorum emzirtip temizleyip gazını çıkarmam tekrar uyutmam nerdeyse 2 saati buluyor normal mi acaba birde burnu sürekli tıkalı bu konudada fikrinizi paylaşır mısınız

Ikınır sesler çok normal canım 40 günden sonra yavaş yavaş bitiyor onlar. Burnu içinde yattığı odaya nem ölçer koy eğer nem oranı düşükse hava nemlendiricisi al. Kuru hava bebeklerin burnunu tıkıyor maalesef. Eğer nem ile ilgili bir sorun yoksa mutlaka doktora söyle çünkü tıkalı burunla rahat ememez bu yüzden sürekli meme istiyor olabilir

çok teşekkür ediyorum bilgilerin çok değerli​:smiling_face_with_three_hearts:

Ricam ederim canım sağlıkla büyüsün inşallah :folded_hands:t2:

Burnunu iki güne bir aç ben öyle yapiyordum

Ne ile açıyordun bana hastaneden serum ve iki şırınga verdiler dün kullandim bi işe yaramadi hala tıkalı

Canım aerum fizyolojik sık 5 dk sonra vakumla zamanla azaliyor

burun aspiratöru ile vakumladin değil mi

duş aldirirken burnu yumusiyor su girdiği için .duşsonrasi da burun aspiratoruyle cekebilirsiniz direk

Gazı olabilir kendini sıkıyorsa karnı şişse yay gibi arkaya doğru geriyorsa kendini gazdır muhtemelen. Çıkmayan bitmek bilmeyen bir gazsa damla kullan canım. Damla kullanırsan beslenmeden önce direkt ağzına damlat. Hem alttan hem üstten çıkart kesinlikle gazı. Bol bol banyo yaptır banyo sonrası losyonla masaj yap. Banyo süreleri kısa olsun. Beslenme esnasında sık sık mola ver. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik ve aspiratör al ben otribebe kullanıyorum. Bebeğinin kafasını çevirip yarısını bi deliğe sık ters çevirip sırtına vur biraz serum akınca direkt yatırıp aspiratörle çek. Diğer tarafa da aynı şekilde. Gün içinde bol bol havalandır odayı. Oda nemlendirici de alabilirsin. Sürekli meme istemesi de kokunu istediği için ama o şekilde devam edersen sürekli seni emzik yerine kullanır. Gündüz bol bol ten teması yap uykuya geçişlerde emzik kullan. Başta atar emziği bir kaç ay boyunca sonra alışıyor zaten. Sağlıkla büyüsün bebişin :heart:

Evet canım benimki otomatik ama manuel olan da var çok rahatlatiyor

Yaa ne güzel anlatmışsın​:face_holding_back_tears:çok teşekkür ediyorummm bilmiyorum lohusalikttan mi ne kendimi yetersiz hissediyorum en ufak bir destek görünce de çok duygulanıyorum :smiling_face_with_tear:

Tamam bende öyle yapim o zmn çok teşekkür ediyorum:))

Rica ederim ne demekk :heart: lohusalığında etkisi var tabi ama lohusalık bitse de zaman zaman kendimizi yetersiz hissediyoruz hepimiz. Hele ki ilk bebek çok çok zor deneyimleyerek öğreniyoruz. Yinede Hepimizde bebeklerimiz için en iyisini yapıyoruz. Kendi bebeğini en iyi sen düşünürsün kendini kötü hissettiğinde bunu mutlaka hatırla :smiling_face:

Rica ederim canım