Kızlar bir kaç gün önce anlamadığım bir şekilde bend e bir çıktı 16 aylık kızımı emzirdiğini için onada geçmiş nasıl kurtulabilirim çocuktaki bitleri nasıl yok ederim
Öncelikle şampuanını ve tarağını al canım ikinizde yıkanın saçını tara tatağa gelecektir bide lavanta yağı öneririm saçınıza sürün bir damla kadar bitler lavanta yağına gelmezler bir ara kızıma da bulaştı okulda bana da geldi kızımı hem şampuanla hemde yumurtalarını elimle saçından çıkarttım iki tırnağım arasında sıkıştırıp peçeteye koyup attım
Bir şampuanı varda küçük olduğu için ön etmiyorlar ama başka çarem de yok her tarama da bir iki tane çıkıyor az önce de taradım iki tane çıktı lavanta spreyi sıktım ama çok işe yaramaz gibi
Yumurtası mı var yoksa böceği mi
Doktoruna danış canım ben doktora danışıp kızım için bit şampunaı vermişti
Benım kızım 1.5 yaşında ıdıo zaman biz yenı bır yere göreve baslamıştık ders verdıgım cıcuklardan bana bulaştı sonra benden de kızıma ama onda daha cok olmuştu aşırı bır sekılde ben bır ılacı aldım sadece kafasına sordum bıraz bekledım gozune gelmıycek sekılde çıktı şimdi bu yazıyı okuyunca başım kasındı ![]()
Ay hiç sorma ben ilk kez bitlendim daha önce kafam kaşındığında alerjik birşey sanmıştım bayağ sonra fark ettik bir olduğunu maâlesef
Yumurtası yok böceği vardı sadece
Aile hekimine mi götürcem ama sirke yok kafasın da
Kızlar ne zaman geçer bu bir ya uzun sürermi
Böceği varsa yeni yumurtasınıda bırakmış olabilir dikkatli bakın çünkü hemen sirkesini bırakıyorlar merak etmeyin geçer hemen siz sürekli kontrol edin ama biri de sizi kontrol etsin sizde hala varsa tekrar geçer yastığını kıyafetini hepsini yıkayın güzelce
İlacı sürün 4 5 gune biter İNŞALLAH taragıylada tarayın tertemiz oluyor
Ben hastaneye götürüp söylemiştim hatta kızımda bugün buldum bit ama sirke yok kafasında şampuan kulancam tarıycam geçer hemen