Bebeğim 17 aylık 16 ekim doğumlu sizinkiler neler yapıyor çevremizde ayına yakın bebek yok gelişimini karşılaştıramıyoruz ne oyunlar oynuyorsunuz konuşuyor mu vs?
10 ekim doğumlu kızım benimde etrafımda hic bebek yok cümle kurmuyor ama dediklerimizin cogunu tekrar etmeye calısıyor anne baba mama dede amin Allah ekmek emzik abi bu tür kelimeler cıkarıyor cok hareketli sağ olsun hic durmuyor. Oyuncak pek oynamıyor genelde tüm günğ koşarak geçiriyoruz
Sürekli koşturuyor benim kızımda. Vurma alışkanlığı var mı
Kızım da 22 ekim doğumlu 17 aylık olmasına az kaldı. Boy kilo olarak biz gerideyiz. 39+3 te 2.390 gr doğdu. Son kontrolde bpyunu söylemediler ama kilosu şu an 8.600 civarı. Beni anlıyor kendisi de çoğu şeyi anlatıyor tam olarak konuşamasa da. Şu an söylediği kelimeler de şöyle:
Babaaanneye, patatese ve makarnaya aynı kelimeyi kullanıyor mamaaane diyor uzatarak ![]()
Anne, baba, dede, düttü (düştü), gooo (gool), attı, döt (top)
gıç (kız), mama, meme, gokdu (korktum, köfte, tosbik), gıta (kitap, kalem, çorap), attaa, cıss, çişş, baoo (miyav
), hınn hınn araba sesi, gel gel, amin, emmek(ekmek) . Üşenmedim yazdım aklıma gelenleri
şimdilik bizde böyle. Sizin nasıl? ![]()
![]()
Ay yerim senin tatlı dili kızını ![]()
16 aylık. Bizim ki de.
Gel ,koş,kız,abi,aba,dede,baba,anne,otuuu,kalk,dut(tut)
Emmi,kah***anladın sen
,muuu(muz),gooo(gol)
hadi, baybay, miya(mıyav), kuş, ayı ,aıı(arı), çiçe(çicek) ,gö(göz) ,iki ,bir,araba,top, eyma(elma)
Hepsi birbirinden tatlı yaa maşallah, bir araya gelseler iyi anlaşırlar ![]()
![]()
Yok pek vurma huyu yok bazen bana vuruyor gülüyor ben ağlıyor gibi yapıyorum bırakıyor ama bu aylarda normalbildigim kadarıyla
Benim kızımda 28 kasım doğumlu herşeyin farkında babasının getir götür işlerini yapmaya başladı hadi diyor git çekmecemden çorabımı getir diyor gidip çekmeceden alıp getiriyor
Anne baba dede babati(babanne) hadi havhav miya miya pisi pisi abboo der amanin der teyze der mama meme attı der birde ağzın burnun kulakların saçların ayakların nerde derim hepsini tek tek gösterir çok hoşuma gidiyor
bir bebek görsün çok heycanlanıyor bibi diyor araba der portakal pototo gibi birşey diyor ama tam çözemiyorim çook komik ![]()
Benimki 15 Ekim doğumlu benim oğlan konuşmuyor aslında konuşuyor da ne dediği anlaşılmıyor
baba, mama, Alo, hadi , gel, işine gelirse anne o da çok nadir yani isterse söylediğimiz kelimeleri tekrarlıyor (dede,nene gibi) ama genel olarak konuşmuyor söylemek istemiyor ağlayarak yada işaret ederek istediklerini anlatıyor. Oyun da genelde legolarıyla oynuyor yada mutfak eşyalarıyla gün içinde mutfaktaki çoğu kap kaşığım diğer odalara taşınıyor sandalye deviriyor onunla oynuyor ne kadar aksilik varsa ona meyilleniyor
günün çoğunu da emerek geçirmek istiyor salmıyor hiç beni ![]()
Benimkide 11 Ekim doğumlu dün kontrol vardı bizimde hem alerji için hem genel gelişimi iyi şükür ama dil gelişimi yavaş evet algılaması çok iyi dedi biraz ekrandan uzak tut dedi daha yoğunlaş dedi ve yaşıtlarıyla vakit geçirmesini tavsiye etti.. evet komşularım var ama diğerleri hırçın ya oyuncak paylaşmıyorlar yada itileme gibi davranış sergiliyor ağlıyor nasıl sokayım o ortama çocuğu ay zor beee
Demi ama.keske yakın olsak. Bebekler de usanmaz .
17 ye az kaldı 30 Aralık dogumluyuz 2024
Anneanne anne diyor boy kilo çok gerideyiz komut alıyor al ver git gel tüm komutları yapıyor baybay alkış gel yapıyor afferin oğluma diyince kendini alkışlıyor şarkı duyduğu an parmaklarinı siklatir gibi yapıyor çorabini şapkasını giymeye çalışıyor ayakkabı yelek kendi çıkarıyor ufak basamak çıkıyor saçını taramaya çalışıyor tarayabildigi kadar hapşu yaparken elini ağzına kapatıyor kafan nerde diyince kafasina vuruyor iki eliyle birde peluş bebeğine sariliyor belki bunlar bu ayda normaldir bilemiyorum ama bizde güncelleme böyle
Normal canım 17 aylık olmanıza daha 2 ay var . 2 ayda bir sürü şey öğrenir.
Ay inşallah kelimesi yok diye üzülüyoz bizde
31 ekim benim kizimda 16 ay 18 gunluk
Çok yaramaz iki dakka totosu koltuk gormuyo oyuncakla arasi yok nerde cekmece tabak canak var onlari aksama kadar dokup saciyo. Baba, anni, aba, abiş, dede, gel, bak, mama, aç, bittiii, didtii (gitti) miyav, aii, hav hav, vak vak, mee, sekiz, yedi, eşek, cicikk, şideee(şenol babasi) ali babanin çiftligi ve sar sar makarayi kendince soyluyo, aklima gelenler bunlar evde kullandigimiz biseylerin ne işe yaradigini biliyo ablasinin duzlestiricisinu alip sacina suruyo, sacini tarar diş fircalar ev supurmeye calisir silmeye calisir blendiri gorunce kaçar korkuyo, kulak copu gorsun hemen kulaga sokmaya calisir boyunu bilmiyorum kilosu 11.500 .
Huveyda sen başlatın mı dıs fırçalamaya .
7 Ekim de doğdu 17 aylık anne baba dede nene gel mama meme ver yiğit düt düt diyor ama iki kelime bugün dese yarın unutuyor yürüyor koşuyor düşüyor rota virüsü oldu ikinci kez zavallı tam bisiler yapıyor hastalık bırakmıyor peşini bugünlerde isyan var çığlık atıyor etrafında Bebek var ondan büyük iki buçuk e o da konuşmuyor ki öğrensin oyle bütün komutları yerine getiyor kedi inek sesini çıkarınca kendi bide çok güzel sarılıyor
Ahaha bu kız çocukları hepmi aynı olur ya bizim de dişimiz yeni çıktığını için eline veriyorum diş fırçası bizden görüyor ya sürekli fırçalamaya çalışıyor hemen
vileda suyuyla oynamayı çok seviyor bazen sesi çıkmaz hemen gider bakarım yapma derdim bana bağırır oynamaya devam eder
şipşip kolları hep ıslanır yerde bez görsün hemen kapıları silmeye başlar geçen ıslak mendili almış yerleri siliyor ![]()
Anaa aynı benim oğlan ![]()
dün saksıyı devirdi toplayın diye arkamı donmemle kraker paketini yırtıp dökmesi bir oldu
Diş konusuna gelicek olursak nasıl alistirdin bende artık başlamayı düşünüyorum çünkü dişleri leke olmaya başladı
@514habis_r @Nurr iki aydir veriyorum firçayi
ablasi fircalarken goruyodu istiyodu fircayi onada aldim beceremiyo ama ugrasiyo kendince