Kızlar merhaba kızımın 18.ay aşısını 17 martta yaptırmıştım o gün zaten tek bir kolunda aşı yerinde kızarma ve şişme oldu sonrsında bu şişlik bezeye dönüştü ve bugün fark ettim ki beze olan yer dağılmış sivrisinek ısırığı gibi olmuş ve o bölge sıcak başına böyle bir şey gelen var neden olsbilir ?
Ben daha yaptırmadım alla alla niye oldu acaba sor istersen hemşireye canım geçmiş olsun
Ben yaptırmadım 18 ay aşısını imza falan da attım yaptırmıycam
Canım eğer bölgede sıcaklık kızarıklık şişlik beze gibi birşey varsa doktora götürün en doğrusu olur beklemeden git belki farklı birşeydir çünkü bizim hemşire öyle demişti o zaman getirin diye
Neden Aynur sebebi özel değilse
Özel bir sebebi yok aslında biraz çevreye aldanmış da olabilirim 18 ay aşısı hakkında çok iyi şeyler duymadığım için yaptırmama kararı aldım. Bu zamana kadar bütün aşılarını eksiksiz yaptırdım ama bunu yaptırmadım bi arkadaşın çocuğu da aşıdan sonra havale de geçirdi ondan da korktum sanırım
Hatırlatma aşısı diye biliyorum önceki aylarda vurulduğu evet ya sosyal medyada yanıltıyor yok otizm oldu ateş yaptı huyu değişti falan filan
Bize ebemiz şişlik kızarıklık olabilir buz koyabilirsiniz demişti. Yani her aşıdan sonra bunları söylüyor normal diye biliyorum ben. 18 ay aşısında olmadı ama başka aşıda olmuştu beze gibi toparlanma buzla masaj yaptım ben bir kaç güne normale dönmüştü
2 si evet de biri hepatit A aşısı onu yeni vurulacaklar
Aynen o yeni bakalım nasıl atlatacaz
Biz yaptırdık ocakta böyle birsey olmadi bi doktora gosterin
Biz de yaptırdık 2 hafta oluyor hiçbir şey olmadı. Ateş bile yapmadı çok şükür. İki bacağa iğne ve bir damla ağzına damlatildi . Sizin niye koldan yapıldı anlamadım.
Bizde oldum 2 hafta kadar önce bizde olmadı ama asilarda bu durumlar olabiliyor normal demişti ebemz
Ben bacaktan yapılmasını söyledim ve istedim ama onlar 18.aydan sonra bacaktan yapılmadığını o yüzden koldan yapılması gerektiğini söylediler
18.ay aşısını yaptırdım ve bundan sonraki aşıları yaptırmayı bende düşünmüyorum
Siz neden yaptırmadınız
Ben yaptırdım ama bundan sonra olan aşılarını yaptırmayacağım
Bende 6 gün oldu yaptıralı 10 kilo üstüne koldan yapılıyormuş bizimde bacaklardan yapıldı
Valla hiç duymadım. Ablam hemşire benim o yaptı. Demedi de öyle bir şey.
Onu da duymadim
Hemşire ablam yaptı bizimkini 11, 700 Gr geldi ölçümlerden sonra yaptı aşıyı.