18 ay sorunlari

Bebegim 17 ay 17 gunluk erkek. Cok fazla agresif ve vurmaya başladı. Herseyi üzerimize ve etrafa atiyor. Yemek yemek istemiyor. Gözümüze baka baka yapiyor neye engel olmaya çalışırsak. 75. Haftada atak dönemi oluyormuş. Ve 18 aylik atağı da diyorlar. Normal mi bunlarin artması?

1 Beğeni

Çok normal. 18 aylık olduk 1 yaşından beri atıyor. Atarken de bağrıyor. Attım diye​:joy:

1 Beğeni

Atmasi sorun degil onuda öğrenecek ama bize karşı cok fazla vurmaya başladı. Eline ne geçerse onunla vuruyor bide oyuncak sopa hersey​:frowning:

1 Beğeni

Elinden alıp saklayın siz de tamamen sakin kalın. Sessizce oturup başka bir oyuncakla ilgilenin. Ağlasa da ilgilenmeyin onunla. Zamanla öğrenecek maalesef ataklar biraz böyleymiş, dışarıda olanı daha zor​:woman_facepalming:t2: çok zorlanıyoruz biz de ama sessiz kalıyorum, tepki vermiyorum çok.

1 Beğeni

Elinden alın yanlış davranış olduğunu soyleyın. Bazen dikkat çekmek için de yapıyorlar. Benim kız sinirlenince, yerlere yatar kafasını duvara çakar. Bazen de bağıra bağıra ağlar. İstediği olmayınca.
Bende derim. Anneciğim senin her istediğin seyi yapamam. Şimdi ağlayabilirsin. İçini dök ağla diyorum. Hiç ilgilenmiyorum. Hemen aglamayı bırakıyor :joy::joy::joy:

18 ay atak dönemi bir az zor geçiyor bizde yaşamıştık. Uykuya direnç gösteriyor, sebepsiz bağırarak ağlıyordu, her şeyi yere atıyordu bunlar gelişimin bir parçasıymış geçer bir az sabır edin. Bize vurunca hayır olmaz diye konuşa konuşa bıraktırdık biz.

İnşallah çabuk geçer baya zor cidden