19 ay kabızlık

Kızlar iyi akşamlar bebeğim 19 aylık.Bir haftadır kabız afedersiniz; küçük yuvarlak ,çok sert yapıyor ve zor çıkartıyor. Genelde her bezinde de oluyor. Sizce sebebi nedir bilemedim.

1 Like

Hastaneye götürdünuz mu 1 hafta uzun bir süre çünkü

1 Like

Susuzluk ya da yediği besinden dolayı olabilir

1 Like

Benım bebegım genelde öyle 15 aylık sanırım muz yapıyor ama cok seviyor mecbur veriyorum

1 Like

Olabilir benim kızım da 16 aylık bu aralar öyle diş geliyorsa bağırsak florası değişiyor ister istemez benimki köpek dişini çıkarıyor sizin de arka azılar erken geliyorsa belki ondan olabilir ya da yediklerinin katı gelmiştir bir kaç gün daha lifli besleyin çorba falan türü gibi bir de entrogermina probiyotik işe yarayabilir öyle durumlarda

1 Like

Tamamen yedikleri canım ve su içmesi gerekiyor eğer gıda alerjisi yoksa biraz lifli besle geçecektir devam ederse doktorunla paylaş şurup yada toz karışım verir rahatlatir

1 Like

Benim kızım da kabızlık sorunu çok fazla bende başlık açmıştım bir sürü öneriyi uygulamama rağmen geçmemişti en sonunda bi tarifle biraz kabızlığını azalttım tarifi de yazayım
Kuru hurma ve kuru kayısıyı doğrayıp üzerini biraz fazla geçecek kadar haşlıyorum içine 2 yemek kaşığı yulaf ekliyorum pişirip yediriyorum çok faydasını gördüm hatta kaka yapmadığı gün sayısı 3 ü geçerse o gün hemen yapıp yediriyorum akşama kadar mutlaka yapmış oluyor

2 Likes

1 hafta uzun bir süre fakat ben şöylede yapıyorum 1-2 gun yapmayınca nohut yedırıyorum ertesi gün afedersin tamamen boşaltıyor bagırsaklarını rahatlıyor. Yapmadığı zaman bir dene istersen faydası olur. Nohut yemeği bu arada tanelerinden yese yeter zaten

1 Like

Teşekkür ederimDeniyim bi yarın :four_leaf_clover:

Teşekkür ederim. Deniycsm :four_leaf_clover: