Kızım üç dört ay önce kelime çıkarmaya başladı teyzeye teyje güzel bir şklde bikaç defa anne dedi baba dede mama meme ver al gel dur gibi kelimeler çıkarıyordu bazen ama son bir bir buçuk aydr sadece bişey uzattığnda al diyor o kadar anne baba teyze dede nene demiyor artık bu neden olabilir gün içinde çok zorlandğm vakit sınırlı süre ile tv acıyorum etkisi olmuş olabilir mi neler yapılablr dili açılırmı yaşayan var mı bu durumu
Tekrarladikca soru sorduk acilir canim surekli dene canim…
Dönem dönem oluyor diyor doktorlar ama üstüne artık ekleyerek gitmesi lazım evet ekran varsa etkili olabiliyor canım sen yinede bir doktorunla görüş muanesini gelişimini yapsın…
Normlade söylediği kelimeleri bazen çok nadir söylüyorlar genelde işine yarayan kelimeleri soyluyo benimki ..anne..baba .dede..anneanne..gel ..ver..al..Allah..cıs.. çiş..abi..bilaa(abisinin adı Bilal)..şimdi şu demeye başladı.. gıdı gıdı..ne ..ve nerede diyor genel soyledikleri ama şimdi dede baba anneanne demiyor 2 aydır falan canı isterse ancaa bende arada TV veriyorum ama genelde ilahi aciyorum zaten zikir çekerken Allah demeyi öğrendi horon öğrendi Spor yapiyo bazı şarkılarda zamanla gelişecektir sen duzenli konuş bişey istediğinde sor direk verme mecbur kalıp cabaliyo kelime için
Kaç aylıktı szn ki bnm kızımda istediği şeyleri işaretleiyor al ver diyor ama başka alo der tlefonla konuşur gibi yapar bu yani inşallah topralr ve normaldir bende hep ilahi açıyorum çocuk ilahileri vs çizgi film açmıyorum
16 ay 20 günlük benimki işarete alistiginda siz anlayıp verirseniz öyle devam eder sorun mesela gösterdiği yerden su mu istiyorsun ekmek mi çay mi gibi her seferinde yapınca alışıyor kelimeye biz hergun evde biseyler ararız mesela kumanda kumandaaa nerdesiiin nerde kumada falan diye şimdi oda ariyo nerde nerde diye
Ha öyle evet yapıyorum hep soru sorarım mesela bulaşık makinesi nde yerleştirkrn bulaşkları gelip kaşıkları elime verir al al diyip bu kaşık kirli kalmşmı diyorum leke kalıyo ya onun yanında siliyorum her seferinde o da alıştı her kaşığa tek tek bakıyor bazen de eliyle silşyomuş gibi yapıyo ( tam yemelik) onun dşnda nerde nerde diye soruları bnde hep sorarım direkt vermiyorum istediği şeyi
3 yaşa kadar Tv yasak diyor uzmanlar belki etkisi olmuştur
Bende TV veriyorum. Günde 2 saat veriyorum..Sabah 1 saat aksam 1 saat olacak şekilde.
Bugun 17 aylık oldu kızım .
Kelime sayısını bana gore ideal. Ara ara bırakmaları olabılır. Ama siz kelimelerini devam ettirin. O unutsada siz hatırlatın.
Anne ,abi,ebe, baba,annannnne,gel ,otuuu ,git, kalk, Ayyah(Allah) , amin, koş ,muz, üzümm, çiş ,kapiZ(karpuz), mor, kap(kalp), doka (toka) , daç(saç) ,göj (göz) ,buyun(burun) ,yenyec(yengeç), bez ,eyma(elma) ,kuş ,uç ,bu ne , kappan(kaplan) , zübbe(zürafa) ,hopba,meme,meme(mehmet) ,dede , eymek(ekmek) nay(nar) aklıma gelen bütün kelimeleri yazdım.
Bunun dışında da kitaptan gösterdiğimiz seyleri eliyle gösteriyor. Mesela mısır nerde kızım diyorum parmağıyla mısırı gösteriyor. Tabii bol tekrar yaptığı için .
Maşallah maşallah nazar değmesin inşallah bizde maalesef bu kelimeler yok çook geride kaldık çok uğraşıyotum kendnce bişeyler söylüyor ama anlamlı değil kelimeleri doktora götürsem mi acaba bunun için