19 aylık kreşe veren anneler varmı

Merhaba kızlar. Oglum,paşam 5 martta 19. Ayına giricek cumartesı bır kresle gorumeye gıdıcez calısmam lazm oglum dogdugundan beri arabasız kaldık cok zorlanıyoruz maddı olarakta hem. Krese veren annelerımız varmı cok tedırgınım destege cok ıhtıyacım var

Benim kızım daha 16 aylık, ama kreş konusunu ben de merak ediyorum. Yani şu an için ben 1 gün çalıştığım için sorun olmuyor ama artarsa gerekli olacak. O zaman da nasıl olacak sabah erkenden veriliyor sonra akşama kadar orada mı kalıyor. Kreşe verecek olsak bile bir kişiden destek almak gerekir gibi geliyor bana ben o kısmı anlayamıyorum. Gelecek olan cevapları ben de merakla bekliyorum.

1 Beğeni

Arkadaşım kreşte çalışıyor. 13-14 aylık bile varmış. Çalışan anneler mecburen bırakıyor napsınlar. Ama bebekler için de anne için de zorlu bir süreç

Benım vermeyı dusundugum kres pedegog eslıgınde bakıyormus uc gun ben gıdıcekmsm yanında cocugumun huylarnı vs gorceklermıs snra pedegog karar vercekms devam eder yada bıraz daha bekleyelm dıye ılerleyen zamandada pedegog tuvalet egıtımı vercekms bılmıyorm tedırgınım

1 Beğeni

Aslında gayet güzelmiş, umarım gönlünüze göre olur :cherry_blossom::palms_up_together:

1 Beğeni

Bebeklere değer verilen , bebeklerin iyiliği düşünülen bir yermiş belliki. Çalışmak zorundaysanız mecbur vereceksiniz hayat şartları naparsın. Zaten iş varsa girip çalışın. Küresel kriz kapıyı çaldı çünkü. Bebeğinize de gayet iyi bakacaklardır. Hem zaten pedagog uygun görürse verecekmişsiniz. Uygun derse zaten içinizde rahat etsin. Akşamları sevginizi bol bol verin ufaklığa :relieved_face::smiling_face:

Insallah gıdıp gorusucem hafta sonu normalde kapalı ama bızım ıcın müdürü acıcagnı söyledı esım evde ancak hafta sonları oluyor. Evet mecburum cunku evladımın gelecegınıde dusunuyorm zor bır sürec olcak belkıde cok kolay olcak bılmıyorm ama eve gelınce ev temızlıgıne ogluma yemege kendıme esıme yetebılcekmıyım buda beni düşündürüyo :pensive_face:

1 Beğeni

Benim arkadaşım da çalışırken en azından ev işi için haftada yarım gün yardımcı bir hanım çağırıyordu. O çok yardımcı oluyormuş. Şu an 2. Bebeği olduğu için çalışmıyor ama hala yardımcı geliyormuş. Hepimize bir destek lazım aslında öyle :face_with_hand_over_mouth:

Sabah yediden aksam 6 kadar bakiyolar.aileleri calisan cocuklar icin yas guruplarina ayiriyolar.

Mesela 0-2

2-4

Daya buyuk

Eymeninki 2-4 yas ve yarim gun.calismadigim icin.

Ben bebeğim 18 aylık olunca kreşe başlatıcam ben de aynı kreşte öğretmen olarak çalışıyorum (doğum iznindeyim şuan). Eskiden bana 18 ay çoook erken gelirdii işin içinde biri olarak bunu söylüyordum en erken 3 yaş diyordum ama şimdi farklı düşünmeye başladım. Çocuk ne kadar erken sosyalleşirse o kadar sosyal-duygusal, bilişsel ve dil açısından gelişmiş oluyor. Ama aynı okulda olmasaydık yine aynı şekilde düşünür müydüm bilemiyorum açıkçası.
Ne kadar işin içinde biri de olsam annelik daha ağır basıyor. Benim avantajım aynı sınıfta olmayacagiz ama bir sınıf ötede olduğunu biliyorum sonuçta.

Güvenilir bir yer olduğunu düşünüyorsanız denemeye değer. Bakalım çocuğa iyi gelecek mi davranışlarında olumlu değişimler olacak mı bunlar önemli şeyler. Bazen velilerimiz deniyordu çocuk ısrarla bir ay boyunca hep ağlıyordu maalesef hazır olmadığı için almak zorunda kalıyorlardı.