Kızlar bebeğim ağzıyla tükürük yapıyor köpük köpük azıcık salyası akıyor birde ağzında birşey varmış gibi açıp kapatıyor tükürük ve salya nezaman başlıyor
Benim bebeğim 46 günlük onda da aynı şey var hatta bazen uyurken ağzından dökülür. Ben de şaşırdım biraz erken değil mi diye tükürük ve salya için, internette normal bir durum olduğu yazıyorda ben de bilemedim açıkçası
Bende şaşırdım açıkcası ben diş çıkarmaya başlayacağı zaman olur diye biliyordum çok erken diye düşündüm korktum acaba hastalandımı diye normalde kusmazdıda hiç bi iki üc gündür kesik süt gibi kusmayada basladı azıcık azcik
Biz daha 12 günlüğüz bizde de var . Hatta tükürüğü biriktiriyor sonra kusucak gibi oluyor.Sanırım vücudu adaptasyon sürecinde hala. Kolay değil uzun yoldan geldi![]()
Ay valla içim rahatladı demekki her bebekte oluyor bu normalmiş ben çok erken degilmi diye endişe etmiştim
Bebeklerin refleksleri çok zayıf ve refleks olarak tükürüklerini yutmayı bilmezler o yüzden çıkarmalari normal hele dış cikarcaklari zaman salyalari çok daha artıyor 8ay 3günlük oğlum lama gibi heryerimiz tükürük ve salya
birde bebeğin yenidoğan olmadığı için bebek gelişimi olarak değiştirdim konuyu bilgin olsun canım
Canım benım bebegım 2 aylık Bız de de öyle sürekli tükürük bırıktırıyor ağzında kaç kısıye sordum normal dıyor bazen kusucak gbı oluyor boguluyor sanıyorum bazen de tükürüğünde boguluyor gıbı oluyor özellikle gecelerı
Ağız hareketlerı de var cıgneme hareketı yapıyor acaba refluden mı ya da balgammı var