Gece 12 'den sonra sabah 8’e kadar kac bez degıstırıyorsunuz. Ben ılk dogdugunda 5 kere degıstıryordum sımdı 2 bazen hayret edıyom hıc ısemıyor halbukı doymaz dıye yatarken mama verıyom . Bugun mesala 1 bez aldım onu da 8 de aldım 8’e kadar hıc ısememıs .
Benim bebeğim de gece gece uykusuna geçtikten sonra hiç kirletmiyor bezini uyanınca 10 dakika falan sonra yapıyor onda değiştiriyorum. Gece hiç değiştirmiyorum. Doktora sordum merak edip gece boyu yapmaması normalmiş gün içinde yeterli bir şekilde yapıyorsa ![]()
Bebekler uyurken çiş yapmazlar. Büyük insanlarda da aynı . Vücutta bir horman varmış uyurken çiş gelmesin rahat uyuyalım diye salgilanirmis. Gece değiştirmek de doğru değil. Öyle alışıp en ufak islaklikta rahatsız olup uyanır. Ben doğduğundan beri gece hiç değiştirmedim. Uyumadan önce temiz bez takıyorum bir de sabah uyanınca değiştiriyorum. Sabaha kadar beş kere nasıl değiştiriyorsunuz. Hiç uyumuyor musunuz. Bebeğiniz uyurken mi degistiriyorsunuz. Bebek uyanmiyor mu degistirirken. Ben günde toplam 4-5 kere değiştiriyorumdur. Bebeğiniz çok mu çiş ya da kaka yapıyor. Bilemedim. Bana çok fazla geldi
2.5 aylık bebeğim idrarını da uyurken yapıyor kakasını da gece bende kontrol ediyorum, her bebek aynı değildir
Genelde hiç değiştirmiyorum yatmadan önce temiz bezini bağlıyorum sabah 7-8 gibi uyanıyor o zaman değiştiriyorum bazen gece emzirirken kaka yapıyor o zaman değiştiriyorum tabii
Ilk dogdugunda sarılık oldugu ıcın 2 saate bır emzırıyordum emzırdıgım ıcın de kaka yada cıs yapıyordu uyurken altını degıstırnce uyanmıyor bnm kızım
O zaman sorun yokmus .
Kaka yapsa da değiştirmiyor musunuz bebeğim 16 günlük bazen kaka yapmayınca ben de değiştirmiyorum ama çok çiş yapınca üzerine geçiyor
Kaka yapınca değiştirmek gerekir tabi benim bebeğim hiç gece kaka yapmadı şimdiye kadar.