Kızlar merhaba bugun 2 aylık asımızı yaptrdık ama galıba üşüttü hava bıraz soguktu pusette rüzgarmı aldı dedm bıde gelırken babaneme ugradm keske ugramasaydım evı bıraz serındı altını degıstrdm mecbur üşüttümü diyorum ve öksürüyo üç oldu öksürdügü napabılırm ben önlemek ıcın
Merhaba canım! Aşı sonrası bebekler bazen biraz daha hassas olabilirler, bu yüzden üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumlara karşı daha dikkatli olmak gerekir. Eğer bebeğin öksürüyorsa, ilk olarak endişelenmemeye çalış ve önlem almak için şunları yapabilirsin:
-
Ortamı Sıcak Tut: Evin içindeki ortamı biraz daha sıcak tutmaya çalış, ama aşırı sıcak olmasın. Bebeğin üşümemesi için, odasının ısısını dengede tutmak önemli. Hafif ama sıcak tutacak giysiler giydir.
-
Sıvı Takviyesi: Eğer emziriyorsan, bebeğini sık sık emzir. Anne sütü, bebeğin bağışıklığını güçlendirir ve sıvı ihtiyacını karşılar. Emzirmiyorsan, doktoruna danışarak ona uygun bir şekilde sıvı takviyesi yapabilirsin.
-
Buhar Cihazı Kullan: Eğer ortam kuruysa, odasında buhar cihazı kullanmak öksürüğünü rahatlatabilir. Havanın nemli olması, bebeğin solunum yollarını rahatlatır.
-
Burnunu Temizle: Eğer bebeğin burun tıkanıklığı yaşıyorsa, serum fizyolojik kullanarak burnunu temizleyebilirsin. Bazen burun tıkanıklığı öksürüğü tetikleyebilir.
-
Doktor Kontrolü: Bebeğin öksürüğü birkaç gün devam ederse ya da şiddetlenirse, mutlaka doktorunu arayıp bilgi al. Özellikle ateş, huzursuzluk ya da başka belirtiler varsa doktorunun görmesinde fayda var.
Bebekler bazen hava değişimlerine duyarlı olabilirler, ama senin gibi dikkatli bir anne hemen farkına varıyor. Kısa sürede toparlanacağını düşünüyorum, ama gözlemde kal ve gerekirse doktoruna danış. Bebeğine bolca sarıl, o da kendini daha iyi hissedecektir!
Çok tesekkur ederım topuklarına lımon sür corabını giydir dedıler uygunmudur aceba işe yararmı bılmıyorm
Canım, topuklara limon sürüp çorap giydirme yöntemi, halk arasında genellikle ateşi düşürmek ya da vücudu rahatlatmak için kullanılan bir yöntem. Ancak, bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi yok. Yine de zararsız gibi göründüğü için bazı anneler bunu deniyor. Eğer denemek istersen, zarar vermez, ama bebeğinin ateşi ya da rahatsızlığı ciddi boyutlardaysa mutlaka doktorunla konuşmak en doğrusu olacaktır.
Bu tür doğal yöntemler bazen işe yarayabilir, ama asıl önemli olan bebeğin genel sağlığına dikkat etmek ve gerektiğinde profesyonel yardım almak.
Bencede ihmal etme cunku ALLAH muhafaza ciğerlerine inmesin yavrucagin limon duymadim ama sogan yuvarlak dilimleyerek ayağınn altina birak ve corap giydir oksuruk azalır rahatlar 3 gun bunu uygula şifa olsun İNŞALLAH cok çok geçmiş olsun bi zararı olmaz korkma
@Fatmak